Offertes en prijzen inschatten

Offertes en prijzen inschatten

7 april 2021 6 Door Marìs

Offertes en prijzen inschatten is een ding als je aan het verbouwen bent. Soms is inschatten lastig als je er geen verstand van hebt.

Offertes en prijzen inschatten

Vandaag heb ik het met jullie over offertes en prijzen inschatten. Wanneer je gaat verbouwen is het handig om diverse offertes op te vragen. Dit kun je doen voor de verbouwing in 1x, als je al veel geld gespaard hebt. Maar je kunt ook steeds weer een klus oppakken, wanneer je weer voor die klus gespaard hebt. Mits je huis bewoonbaar is natuurlijk.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Wanneer je offertes opvraagt is het handig om dat bij meerdere partijen te doen, zodat je kunt vergelijken. Je kunt dan ook meteen kijken bij wie je het beste gevoel hebt. Want dat is natuurlijk ook wel zo fijn als iemand in je huis aan het werk is. Al is en blijft goed werk afgeleverd krijgen het allerbelangrijkste.

Als mensen jou iemand kunnen aanbevelen is dat fijn, want goede ervaringen van horen zeggen en eventueel zelf het werk van iemand kunnen bekijken, geeft een goed beeld van of iemand bij jouw wensen past. Helaas gaat dit niet altijd en moet je soms af gaan op foto’s op een website in combinatie met reviews.

Zelf heb ik in het begin heel veel achter elkaar laten doen, omdat dat nodig was om het huis bewoonbaar te krijgen. Daarna is het geld natuurlijk een keertje op, dus werd het steeds stukje bij beetje verder sparen en met tussenpozen de klussen laten uitvoeren. Inmiddels ben ik bezig om offertes voor zonnepanelen en offertes voor de tuin op te vragen. Hier zitten zeker al mensen bij waar we een goed gevoel bij hebben en waarvan ik werk gezien heb.

Ook wil ik alvast offertes opvragen voor isolatie. Want de vloer is bijvoorbeeld erg koud. In de zomer is dat lekker, maar in de winter absoluut niet. Inmiddels doe ik soms wat online research naar prijzen van klussen, soms vraag ik jullie naar ervaringen en prijzen. En soms kennissen als zij iets hebben laten doen. Zo heb ik vaak al wel een heel klein beetje in mijn hoofd wat dingen ongeveer zouden moeten/ kunnen kosten. Maar soms heb je ook mensen die vooraf bepalen dat zij bijvoorbeeld maximaal 7500 euro aan hun tuin willen uitgeven (om een voorbeeld te noemen). En dan veel zelf doen, om toch op die prijs uit te kunnen komen.

Zelf ben ik meer van; ik doe een gokje wat het zal kosten, laat dan diverse partijen komen voor offertes en kies daaruit het beste. En onder het beste versta ik dan; degene waar ik én een goed gevoel bij heb én een nette prijs biedt. Natuurlijk kijk ik ook naar wat er eventueel zelf gedaan zou kunnen worden, maar met een slechte rug is dat niet zoveel. Hoe doen jullie dit?

Leestip: 30.000 euro spaarmeter!

Hoe kijk jij aan tegen offertes en prijzen inschatten? Bepaal jij van tevoren wat je wilt uitgeven en zórg je er dan ook voor dat je dat maximaal uitgeeft? Of gok je wat en kies je dan ook de meest passende offerte uit?

Offertes en prijzen inschatten