Offerteweek – diary 56

Offerteweek – diary 56. Afgelopen week gingen we op pad voor offertes. We hebben flink wat bedrijven/ winkels gehad, maar zijn nog niet klaar.

Offerteweek - diary 56

Offerteweek – diary 56

Offerteweek – diary 56. Deze week gingen we veel bedrijven/ winkels langs voor offertes, dus we zijn weer een stuk wijzer geworden. Eigenlijk was dit voornamelijk het onderwerp van deze week. Maar wel heel erg nodig, dus fijn dat we zo ver gekomen zijn.

Dinsdag 23 april

Offerteweek - diary 56

Zo zette ik bij Praxis deze lamp op de foto. Dat marmereffect vind ik altijd wel mooi zolang het niet teveel op een klein gedeelte gebruikt wordt.

Offerteweek - diary 56

Voor in de wc vind ik zo’n hoekwasbak ideaal! In dit bakje kun je tenminste normaal je handen over elkaar vegen met wassen, zonder tegen de kant te stoten wat je bij die andere bakjes altijd wel hebt.

Woensdag 24 april

Offerteweek - diary 56

Oeps! Dinsdag haalden we 3 stukjes taart, maar ik vergat het op de foto te zetten! We deelden alle stukjes in 2en dus zo hadden we 3 smaken en dit was nr 3. Vandaag werd namelijk het koopcontract getekend voor mijn nieuwe huis! Eindelijk! Dinsdag deelden we al 1 taartpuntje, want toen haalden we de taart.

Offerteweek - diary 56

Ook gingen we woensdag naar Ikea om te kijken wat die hadden aan badkamer meubels en natuurlijk voor een keuken. Dit vond ik wel een mooie combi! Uiteindelijk koos ik niet voor een Ikeakeuken omdat ik geen goede offerte kon krijgen. Sommige materialen kon je niet kiezen en het was niet duidelijk welke combi wel en niet kon, omdat je zelf moest kloten met een programma’tje.

Volledige hulp kost namelijk 39 euro. Terwijl elke normale keukenwinkel gewoon gratis voor je gaat zitten om het in elkaar te zetten. Die 39 euro trekken ze wel van je prijs af als je de keuken ook echt besteld, maar dat is niet de bedoeling van een offerte opvragen. Dus Ikea is af door zijdeur.

Donderdag 25 april

Offerteweek - diary 56

Vandaag gingen we op jacht voor de prijs van een dakkapel. Dit was het eerste bedrijf waar we een prijs kregen. Je kon hier ook heel leuk rond zo’n dakkapel heen lopen om te zien hoe het er van buiten uit ziet. En je kon erin staan en alle opties van horren, gordijntjes en rolluiken kon je zien, mooi gedaan en heel interessant en leuk!

Van de uiteindelijke prijs werd ik minder enthousiast want dat kwam veel duurder uit dan de prijzen die ik kende. En als je met een niet al te ruim budget moet werken omdat er veel moet gebeuren valt dat tegen.

Die dakkapel is overigens wel van belang gezien het ene raam aan die kant lek is, het andere raam niet meer dicht kan en er tot slot ook een lekkage in het dak geweest is dus dat blijft een zwak punt. Ook al is dat gerepareerd. Daarnaast heb ik een hekel aan schuine ramen want daar tikt de regen zo idioot hard tegen en het is lastig met gordijnen. Dus dat er een dakkapel komt staat vast!

Vrijdag 26 april

Offerteweek - diary 56

Ik zette mijn kraan op de foto omdat ik zo’n zelfde model wil, knop bovenop is ideaal! En via deze stand heb ik ook nooit ijskoud water. Want dat wil ik niet. Dus die moest op de foto want vandaag stonden er 2 keukenwinkels op het programma.

Eerst 1 plaatselijke winkel waar netjes een ontwerp gemaakt werd en waar we alles konden uitkiezen. Maar daar werd de opzetkast niet mooi. Dus ook die is af door zijdeur. De prijs was overigens vrij gelijk aan de Ikea keuken. Dat verraste me wel positief.

Offerteweek - diary 56

We eindigden onze dag door naar een filiaal van Keukensale te rijden. Deze zitten door heel Nederland en hebben keukens voor nette prijzen (afhankelijk van of je veel eisen hebt of niet), dus gratis tip van de dag!

Ik koos namelijk voor deze winkel omdat ze een nette prijs hadden, de helft kortere levertijd als Ikea, dus mijn keuken komt dan op tijd vóórdat ik verhuis. Ook wel zo fijn! Dit werd de combi, hoogglans witte keukenkastjes, composiet aanrechtblad en marmerwitte achterwand. Het streepje marmer zelf kleurt zwart door het zwarte blad, dus een mooie combi. Deze week gaan we terug om de keuken te bestellen!

Zaterdag 27 april

Koningsdag. Ik was zo moe van deze week al die winkels langs gaan dat ik blij was om even niks te hoeven en thuis te kunnen blijven. Dus ik keek lekker koningsdag op tv en verder rustte ik lekker uit!

Zondag 28 april

Mijn lieve Canarische vriendinnetje was deze week jarig! Ik had haar natuurlijk al een kaart gestuurd en ze bedankt me hier daarvoor! Daarnaast zegt ze dat ze hoopt mij en mijn moeder volgend jaar weer te zien en dat ze me dan veel knuffels gaat geven en dat ze hoopt dat ik blij ben met mijn nieuwe huis.

Super lief!! Ik vond het wel lastig dat ik haar niet even echt een knuffel kon geven, maar was blij dat mijn kaart op tijd aangekomen is!

Vandaag deed ik het nog lekker rustig aan, want nog steeds moe! Maar het was even nodig, want de tijd gaat nu heel snel! En we moeten nu zsm keuzes maken ivm levertijden. Dus ik keek lekker veel tv programma’s terug die ik afgelopen week ook niet gezien had.

Hoe was jullie koningsdag?

3 thoughts on “Offerteweek – diary 56”

    1. Ja tenzij je zelf heel goed bent in technische programma’s en het geduld hebt om elk kopje te openen. Maar je moet dan weer een apart programmaatje openen om bijvoorbeeld je aanrechtblad te berekenen, dat moet je ook maar net weten. Ik vond het heel vervelend werken en was er alleen niet uit gekomen. Op het laatst kwam er wel een man een klein beetje helpen, maar die was ook een beetje terughoudend om het echt helemaal goed te maken. Omdat hij dus gratis hielp ipv betaald.
      Vind ik persoonlijk erg klant onvriendelijk. De man zelf was wel vriendelijk op zich. Maar hun assortiment ziet er idd leuk uit! Maar je kunt ook lang niet alles vrij combineren, dus dat valt dan ook weer tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *