Omgeboekt

Omgeboekt

11 juli 2020 9 Door Marìs

Omgeboekt. We zaten er al lang mee, ons hotel is nog niet open, zelfs de medewerkers (mijn vriendinnen) weten nog niet wanneer het weer open gaat. Er was veel om over na te denken.

Omgeboekt

Omgeboekt

Omgeboekt. Ik wil énorm graag naar mijn vriendinnen toe, want ik heb elke dag heimwee. Maar toch hebben we besloten om om te boeken naar volgend jaar. Hiervoor waren meerdere redenen. Wij gaan altijd naar het hotel waar onze vriendinnen werken, maar dat is momenteel nog gesloten en ook bij hen is het nog niet bekend wanneer het weer open gaat. Dat geeft dus al veel onrust en onzekerheid, iets wat niet bij een vakantie hoort.

Leestip: Heb jij een vakantiebudget?

Daarnaast zijn al wel de regels bekend die gelden vanaf het moment dat ze weer open gaan. En uiteraard zit daartussen; afstand houden van het personeel (en de gasten als je medewerker bent). Verder moet je reserveren voor je diner, je mag niet zelf bepalen waar je gaat zitten en je wordt door een medewerker naar je tafeltje gebracht. Uiteraard je handen desinfecteren voordat je naar binnen gaat en op elk stukje waar je eten kunt pakken staat ook desinfecterende handgel. Ook zijn de stoelen bij de bar weggehaald, maar het is niet duidelijk of dit alleen binnen is of ook buiten. Verder worden er ook overal doorzichtige schermen geplaatst bij de barretjes. Niet heel gezellig. Het remt het contact zo af.

Als je tot slot in Spanje (of dus de Canarische eilanden) op pad gaat, dan moet je altijd een mondkapje dragen wanneer je geen 1,5 meter afstand kunt houden, dus ook buiten. Deze dien je dus altijd bij je te hebben. Niet echt heel prettig als je het altijd al benauwd hebt door je allergieën. Wanneer je allergieën hebt of angsten, dan hoef je geen mondkapje te dragen in Spanje. Maar ja, in het vliegtuig moet dat wel gewoon 4,5 uur. Plus de tijd waarop je je al op het vliegveld bevind.

Cadeaus

Nu hebben wij cadeaus voor onze vriendinnen, maar die zouden we dan dus niet eens normaal kunnen geven. En zij zouden ons niet normaal kunnen bedanken. Daarnaast willen wij elkaar gewoon plat kunnen knuffelen als we elkaar weer zien. Het is ten slotte alweer een paar jaar geleden dat we elkaar voor het laatst zagen.

Dit alles heeft ons doen besluiten om ons bezoek aan onze vriendinnen om te boeken naar dezelfde periode volgend jaar. In de hoop dat er dan inmiddels een medicijn of vaccin is. En we dus weer gewoon normaal kunnen doen wat we altijd doen; elkaar plat knuffelen! Dit in overleg met hun en zij gaven ons groot gelijk. Allemaal vinden we het wel onwijs jammer en we balen er heel erg van. Voelen ons ook verdrietig, omdat we er allen zoveel zin in hadden. Maar wat in het vat zit verzuurd niet!

Leuke bijkomstigheid was dat onze reis volgend jaar 56 euro per persoon goedkoper is. Dus in totaal zelfs 112 euro.

Toch weg

Toch wilden mijn moeder en ik graag even er tussenuit. Dus inmiddels hebben wij besloten om 5 dagen naar een bungalowpark te gaan de week voor mijn verjaardag. Zo zijn we toch even verlost van huishoudelijke klusjes en kunnen we even lekker ontspannen en toch leuke dingen doen die je normaal niet doet (tafeltennis, minigolf, zwemmen).

Leestip: Hoe beviel mijn vakantiekasboek?

Nu was mijn oma ook erg teleurgesteld dat haar vakanties dit jaar niet doorgingen, want ze onderneemt graag nog van alles. Dus zij gaat nu gezellig met ons mee. We hebben allemaal onze eigen slaapkamer en er is een tweede wc voor mijn oma. Het voelt voor mij nog heel erg dubbel. Maar ondanks dat begin ik er wel steeds meer zin in te krijgen om er even tussenuit te gaan.

Het geld wat we dus ‘over’ houden omdat de reis volgend jaar goedkoper is, gebruiken we lekker om nu op vakantie te gaan. En we leggen zelf nog een klein beetje geld bij. Dit betaal ik zelf gewoon van mijn vakantierekening waar dat geld al op stond. En oma? Die wordt getrakteerd. Mijn moeder en ik delen de kosten voor het verblijf samen. Het is al zeker in geen 16 jaar meer voorgekomen dat ik met oma op vakantie ben geweest, daar komt nu verandering in. We nemen lekker wat gezelschapsspelletjes mee, deur open voor de frisse lucht en wegwezen naar het park. Waar ik heen ga zal ik achteraf delen.

Wat gebeurt er met mijn blog?

Nu had ik voor de Gran Canaria vakantie natuurlijk al van alles ingepland op mijn blog. Dat schuif ik allemaal door naar volgend jaar. Want dat kan gewoon qua soort artikelen. Zo ben ik in 1 klap al klaar voor mijn vakantie van volgend jaar.

Maar voor dit jaar ben ik nu druk bezig en aan het kijken of ik gewoon elke dag een artikel online kan laten komen als ik weg ben. Eigenlijk zou ik 4 weken vrij zijn van mijn werk, maar ik lever 2 weken in. Die bewaar ik voor volgend jaar. In de tweede week dat ik vrij ben, ga ik samen met mijn moeder als nog leuke dingen doen. De andere 2 weken ga ik dus gewoon werken.

Als het lukt wil ik ervoor zorgen dat ik in de tweede week dat ik vrij ben ook gewoon automatisch al artikelen online kan laten komen, door ze van tevoren in te plannen. Maar ik moet even kijken hoe ver mijn inspiratie me brengt 😉 Wat de planning gaat worden lezen jullie tegen die tijd wel!

Leestip: Budgetteren op vakantie?

Hadden jullie een vakantie staan? En wat is daarmee gebeurt? Helemaal geannuleerd, of heb je het ook zelf omgeboekt naar een andere datum of locatie?

Omgeboekt