On hold gezet

On hold gezet. Ze hebben ons on hold gezet. Zeer onbeschoft en ik ben ook gigantisch kwaad. Keer op keer werd er beloofd dat de trapkast af zou zijn, dat de keuken klaar zou zijn (zodat de keukenkasten geplaatst konden worden). En dat de deuren overal in zouden zitten (en af zijn). Maar nee.. En nu zijn ze op vakantie…

On hold gezet

On hold gezet

On hold gezet. Er zou van alles af gemaakt zijn vóór mijn verhuizing, inmiddels woon ik er nu alweer bijna 3 weken en is er nog niks veranderd. Ik ben on hold gezet.

Leestip: Verhuisd!

In het begin ging het allemaal vrij netjes en voorspoedig. De dakkapel daar werd wel langer over gedaan dan ze gezegd hadden, maar ja. Mijn huis was een tussendoor klus, dus dat accepteer je dan, want anders was mijn huis pas eind dit jaar aan de beurt geweest.

Ook was de afspraak dat alle deuren in huis erin zouden zitten, en dus ook af zouden zijn. Dat de keukenruimte klaar zou zijn (zodat de keuken geplaatst kon worden) en de trapkast zou af zijn. Zodat ik gelijk normaal mijn spullen zou kunnen opruimen. Forget it!! Dit was allemaal niet af voor mijn verhuizing. Terwijl dit wel beloofd was.

Daarna werd er beloofd dat het af zou zijn voor hun vakantie, maar nadat ik verhuisd ben is er maar 1x iemand geweest en dat was om het fornuis aan te sluiten zodat ik zou kunnen koken. Er werd beloofd dat er de zaterdag voor de vakantie nog iemand zou langs komen voor de deuren, maar nee. Niemand gezien. Dat ‘niemand gezien’ is al 3x gebeurt, dus dat ben ik wel echt zat nu. En dat pik ik ook zeker niet meer.

Inmiddels zijn ze doodleuk op vakantie gegaan voor 3 weken, dus zij zitten lekker in de luxe en ik in de shit. Dat ik in een onaf huis zit interesseert ze klaarblijkelijk geen ene reet. Mijn gezondheidsklachten komen in volle hevigheid terug. Mijn hart slaat weer steeds op hol en ik heb constant hoofdpijn. Maar ja, dat zal hun een zorg zijn, zij zijn lekker op vakantie en hebben nergens last van.

Oplossing?

Inmiddels is er héél misschien een lichtpuntje aan de horizon, maar dat vertel ik pas als het zeker is. Voorlopig voor nu eerst heel even gaan rekenen, want met het mini beetje geld dat we nu nog hebben kan er niet veel gedaan worden, maar wellicht kunnen we nét voor elkaar krijgen dat die keuken erin gaat. Dat zou al een hele zorg minder zijn. Ik heb al wat kosten opgevraagd, maar moet nog op 1 punt kosten weten om te zien of ik het voor elkaar ga krijgen, maar dat moet haast wel!

Verder zullen we moeten wachten op het extra geld dat inmiddels onderweg zou moeten zijn. Maar aangezien het nogal stil is aan de kant van de financieel adviseur, baart me dat ook zorgen. Hij zou al eerder voor ons aan de slag gaan voor het extra geld. Alleen toen belandde hij in het ziekenhuis met dubbele longontsteking, dus dat werd uitgesteld. Nu is ons geld dus wel echt op (op de laatste 1000 na). Dus hopelijk gaat het goed met hem en belt hij ons komende week op met goed nieuws! Want dat is hard nodig. Dan kunnen we tenminste weer verder!

Inmiddels heb ik ook iedereen uitgenodigd voor mijn Housewarming. Dan is nog wel niet het hele huis af, maar mensen kunnen wel al een héél groot verschil zien met hoe het huis er eerst uit zag en hoe het er nu uit ziet. En natuurlijk waar ik überhaupt ben komen te wonen. Want ik wil gewoon heel graag aan iedereen mijn nieuwe huis laten zien. Mooie bijkomstigheid is dan dat ik tijdens mijn Housewarming weer extra geld krijg. En laat ik dat nou net héél hard nodig hebben!
En dan zien ze met mijn verjaardag in oktober wel hoe het uiteindelijk geworden is!

Leestip: Extra inkomsten juni 2019!

Heb jij wel eens een (grote) verbouwing aan je huis gedaan waarbij je toch achteraf nog extra geld moest regelen omdat je anders te kort had? Hoe ging dat toen?

6 thoughts on “On hold gezet”

 1. De frustratie is te lezen in je blog! Wat een vervelende situatie, maar nog vervelender is dat je gezondheidsklachten terug komen. Helaas kun je op dit moment niets doen. Kun je accepteren dat je nog wat langer in een onaf huis zit? Hoe erg is het dat er geen deuren in je huis zijn, dat de keuken niet af is en dat de trapkast niet af is. Wel vervelend, vooral omdat je erop gerekend hebt, maar is het echt zo erg dat je zo’n grote frustratie voelt?
  Onze vorige verbouwing ging ook ‘wat’ mis: verkeerde vloer geleverd, elektricien kwam niet. Dus 3 weken op een gaspitje in de hal staan koken en vooral buiten of op onze slaapkamer gebivakkeerd. Ja, was heel vervelend, maar niet frustrerend
  én als je het resultaat nu kunt zien: prachtig!

  1. Wat fijn dat het resultaat zo mooi naar jullie wens geworden is, wordt hier ongetwijfeld ook heel mooi als het af is 😉
   Accepteren no way, dat is passief gedrag en niet nodig. Dat ik op dit moment niks kan doen is dus absoluut niet waar, gewoon een ander zoeken. Dit soort dingen moet je meteen aanpakken. Als de een het niet doet, zorgen dat er een ander is die het wel oppakt.

   Als je goed zoekt is er echt wel iemand te vinden die op zijn minst de keukenruimte zo ver klaar kan krijgen zodat deze geplaatst kan worden. En ik niet (in totaal) een maand langer zonder keuken zit dan mij beloofd was. Ik ben heel erg van; wat je beloofd moet je doen. En daar moet je dan ook álles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Anders moet je het ook niet beloven. Dan moet je zeggen; ik doe mijn best (maar ik beloof niks). Dat vind ik niet meer dan normaal. Principes. Als het niet lukt, ok prima, maar wees dan op tijd gewoon eerlijk. Dan heb ik de kans om een ander te zoeken. Nu moet alles weer op het laatst (qua andere mensen zoeken) en daar hou ik niet van. Dan zit je gewoon klem omdat mensen al andere klussen hebben.

   De hele reden dat mijn gezondheidsklachten terug komen is omdat het niet af is, omdat ik niks kan vinden, omdat ik niks kan opruimen omdat ik geen normaal leven heb zonder keuken. Ik kan niet eens normaal water pakken of normaal handen wassen na een toilet bezoek. Alles moet gebukt of op de knieën wat water betreft. Gewoon een hele ongezonde situatie en dit was ook absoluut niet nodig geweest als men direct gezegd had; dat gaat niet lukken. Dus ja voor mij is dit; zo erg en erg frustrerend. Ik denk dat iedereen hier weer op een andere manier mee om gaat. Wellicht zijn er mensen die hier wel gemakkelijk mee om zouden kunnen gaan. Zo’n persoon ben ik nou eenmaal niet. Ik ga gelijk actie ondernemen zodat het als nog wel gaat lukken. Dan wel iets later, maar geen hele maand. Ik ga niet passief zitten afwachten 😉
   Vanaf begin was het duidelijk dat niet het hele huis af zou zijn, dat kan ook niet in 3,5 week. Maar de basisbehoeften zouden af zijn. Dat vind ik ook gewoon noodzakelijk om normaal te kunnen leven. Dat ik dan nog niet kan douchen thuis, of dat de nieuwe kozijnen er nog niet in zitten, ja prima. Dat accepteer ik wel gewoon. Douchen kan ik bij familie of vrienden ook, dus geen probleem. Maar die keuken is de grootste frustratie. Ik moet nu door hun óf heel duur eten óf ongezond. Ja dan maar liever ongezond, aangezien het klussen al duur genoeg is. Maar ik heb nu goede hoop dat het goed gaat komen en dat de keuken er binnenkort gewoon in gezet wordt! Stiekem ben ik ook wel al heel benieuwd naar het eindresultaat als alles af is, gewoon omdat ik zo benieuwd ben hoe mooi het huis er dan uit zal zien!

   1. “Als de een het niet doet, zorgen dat er een ander is die het wel oppakt”, zeg je. Zo simpel is dit echter niet. Mijn man heeft een eenmansklusbedrijf en hij zit gewoon vol tot april 2020. Er zijn zelfs mensen die hem meer geld bieden maar hij heeft gewoon geen tijd! Mensen zijn vaak wanhopig omdat ze van alle arbeidsmensen in de bouw hetzelfde antwoord krijgen…

    1. Wauw, wat fijn voor je man dat het zo goed loopt! Het is idd flink oververhit, merkten wij al met rondbellen. Was laatst ook nog op het nieuws. Inmiddels is er nu toch een elektriciën aan de slag. Die zelfs nog eerder kon omdat er een klus uitviel. Dus puur geluk voor ons. Maandag wordt de keuken erin gezet! Dat doet een kennis van ons in de avond na zijn werk.

 2. Als je een goed erkent bedrijf hebt ingeschakeld en in de offerte een arbeidstermijn staat waarin de per stuk benoemde klussen zullen worden gedaan, kun je terecht bij het garantiebedrijf waarbij deze aannemer/klusbedrijf is aangesloten.

  1. Dat hebben we niet. Er is alleen mondeling wat afgesproken en tijdens dat gesprek hebben wij prijzen opgeschreven. Deze man is vroeger aannemer geweest en deed nu iets anders bij ons. Hij wilde wel helpen en daarom ging het op die manier. Achteraf niet handig, maar wij dachten; oh makkelijk! Dan doet 1 iemand al het werk ipv tig verschillende mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *