Onderhoud en APK 2022

Onderhoud en APK 2022

1 april 2022 4 Door Marìs

Het is weer tijd voor het volgende; Onderhoud en APK 2022. Inmiddels is het namelijk alweer bijna een jaar geleden dat ik mijn auto voor het eerst een onderhoudsbeurt en APK liet ondergaan.

Onderhoud en APK 2022

Onderhoud en APK 2022

Het is weer deze tijd van het jaar, tijd voor; onderhoud en APK 2022. Eigenlijk moet mijn auto eind mei pas APK gekeurd zijn, maar dit jaar kwam het even anders uit. Want vanaf volgende week wordt er weer druk geklust in huis en kan ik dus niet weg van huis overdag. Daarna ga ik op vakantie en als ik terug kom, dan heb ik nog maar een paar dagen de tijd. Dat vond ik dus te krap worden. Want als ik terug kom van vakantie heb ik het wel druk genoeg.

Leestip: Belastingteruggave maart 2022!

Dus daarom besloot ik om mijn auto alvast te laten keuren (en een onderhoudsbeurt tegelijkertijd te plannen) vóórdat het klussen in huis begint. Zo hoef ik me nergens meer druk om te maken als ik terug kom van vakantie, want dan heb ik het al druk genoeg met alle nieuwe foto’s en artikelen verwerken.

Bij mijn garage is het zo dat wanneer je een APK combineert met een onderhoudsbeurt, de APK dan gratis is. Dat scheelt toch weer 3 tientjes, dus dat is wel zo prettig! Want alle korting is mooi meegenomen. Deze keer werd er natuurlijk weer goed gekeken naar wat er aan mijn auto moest gebeuren. Zelf dacht ik van tevoren dat er een achteruitrijlicht vervangen moest worden, maar dit bleek niet zo te zijn. Daarnaast worden er natuurlijk ook altijd diverse vloeistoffen bijgevuld.

De kosten

Uit de APK en onderhoudsbeurt kwam naar voren dat eigenlijk alles gewoon prima was. En dit alles in totaal kostte mij deze keer 215,96 euro. Nu kan ik gelukkig weer lekker een heel jaar vooruit! Mijn vierseizoenenbanden bevallen mij ook nog steeds helemaal prima. Dus ik ben blij dat ik een aantal maanden terug de keuze maakte om deze aan te schaffen.

Vanaf nu ga ik het bedrag wat ik steeds apart zet op mijn autorekening ophogen. Ik vind dat het sparen voor een nieuwe auto namelijk ook net even wat te langzaam gaat. Mijn oude maandbedrag was 150 euro per maand. Dit is voor zowel benzine, onderhoud als een nieuwe auto. Tanken doe ik momenteel zo ongeveer eens in de 5 a 6 weken, maar vanaf volgende maand zal dit denk ik eerder 1x per kwartaal worden, omdat ik dan niet meer naar mijn werk hoef te rijden. Mijn nieuwe maandbedrag dat ik ga sparen voor de autorekening is 180 euro. Wanneer mijn inkomsten snel verder zullen groeien, wil ik dit bedrag nog wat verder ophogen naar 200 euro per maand. Maar voor nu is 180 euro prima.

Leestip: Binnenkort heb ik zonnepanelen!

Hoeveel was jij de laatste keer kwijt voor je APK en onderhoudsbeurt samen? Ongeacht of dit tegelijk werd uitgevoerd of niet.

Onderhoud en APK 2022