Online boodschappen bestellen

Online boodschappen bestellen

8 februari 2021 14 Door Marìs

Online boodschappen bestellen deed ik nog nooit eerder, want dat vond ik altijd onzinnig. Wat is het nou voor moeite om gewoon naar de supermarkt te gaan. Tot nu.

Online boodschappen bestellen

Online boodschappen bestellen deed ik dus onlangs voor het eerst en daar had ik een goede reden voor. Eigenlijk vind ik het helemaal 10x niks. Want het liefst wil ik gewoon zelf alles uitzoeken, ook qua houdbaarheidsdata van bepaalde producten. Maar door deze situatie kon ik nu even niet anders.

Leestip: Spijt van niet sparen!

Momenteel is de situatie natuurlijk vrij idioot rondom corona. Ik ben daarom ook sinds 1 december nergens meer in een winkel geweest. Want als ik een mondkapje moet dragen, slaat mijn hart giga op hol en daar zit ik niet op te wachten. Als je ergens naar binnen wilt met alleen een gezichtsscherm op, wordt je aangekeken door overige klanten alsof je een ontsnapte seriemoordenaar bent. Dus doe ik zelf geen boodschappen meer. Aangezien ik er geen behoefte aan heb om elke week te worden aangekeken als een crimineel. Sinds december doet mijn moeder de boodschappen voor mij en brengt ze dan bij mij. Dan rekenen we ook direct af. Want uiteraard zijn de kosten gewoon voor mij.

Aangezien zij zelf ook altijd op dingen let als houdbaarheidsdata, hoefde ik me daar geen zorgen over te maken. En ik heb haar wel ingeprent om geen alternatieven mee te nemen als iets er niet is. En als ze ergens over twijfelt; mij ff appen. Dat ging allemaal prima, maar nu werd er eind vorig jaar ontdekt dat mijn moeder staar heeft. En dus moet zij deze week onder het mes. Om vervolgens 2 weken later haar 2e oog te laten doen, want ook daar zit al staar.

Fijn voor haar is dat ze straks weer een heel stuk beter alles kan zien (ze had normaal al min 7,75 en 8,5 straks 2 ogen met min 2,5). Maar dat betekende dus ook dat ze deze week even geen boodschappen voor mij kon halen, want ze wist natuurlijk niet hoe alles precies zou gaan en hoe ze zich zou voelen na de ingreep.

Idioot duur!

Daarom zei ze; bestel maar online. Dus dat deed ik. Daardoor kwam ik erachter dat het idioot duur is om online te bestellen. Want het minimale bedrag wat je bij de grote blauwe supermarkt moet uitgeven, is 70!!!! euro. En daar komen dan nog bezorgkosten bij en natuurlijk de kosten voor koopzegels. Maar ook nog eens 4 euro borg per krat waarin je boodschappen geleverd worden. Die kratten lever je dan de volgende keer weer in. Uhm tja… en wat als er geen volgende keer meer komt? Dan moet je naar een pick up point gaan om ze in te leveren om zo je geld terug te krijgen. In plaats van dat dat gewoon normaal in elk willekeurig filiaal kan. Beetje klantonvriendelijk op meerdere fronten.

Want welke alleenstaande geeft er nou 70 euro uit aan wekelijkse boodschappen? Ik ben oprecht minstens een halfuur bezig geweest om te kijken wat ik in hemelsnaam nog meer in dat mandje moest stoppen om aan dat bedrag te komen. Het was oprecht moeilijk om de grens te bereiken. Hoewel ik toch zo mijn best deed. Na flink wat zoeken, ook bij vriezer spullen, is het me dan uiteindelijk toch gelukt. Dus mijn boodschappen worden als het goed is vandaag bezorgd. Ik ben benieuwd! Hopelijk valt het mijn moeder mee en was dit zowel de eerste als meteen ook de laatste online bestelling. Want ik ben nog steeds geen fan hiervan. Plus dat zegt ook dat de operatie dan 100% meegevallen is en dat zou natuurlijk top zijn!

Leestip: Boodschappen budget omhoog!

Bestel jij wel eens je boodschappen online? Wat vinden jullie van dat idioot hoge minimumbedrag? Ik vind dat het omlaag moet naar 20 euro, al is het maar tijdelijk voor deze tijden. Want mensen met een laag inkomen die ziek zijn, of in quarantaine zitten, zouden nu dus nooit online kunnen bestellen. Je hebt niet altijd iemand (anders) die boodschappen voor jou kan halen. Zeker niet als je zeker wilt weten dat de goede merken of formaten van verpakkingen worden gekocht. 

Online boodschappen bestellen