Ontloop jij betaald parkeren?

Ontloop jij betaald parkeren?

15 maart 2021 5 Door Marìs

Ontloop jij betaald parkeren? Of betaal je liever voor het gemak van dichtbij kunnen parkeren en niet te ver te hoeven lopen?

Ontloop jij betaald parkeren

Ontloop jij betaald parkeren?

Onlangs kwam ik iets tegen over betalen voor parkeren en ik vroeg mij af; ontloop jij betaald parkeren? Ik wel als het even kan. Gewoon omdat ik het zonde van mijn geld vind. Maar dat kan voor iedereen natuurlijk anders liggen.

Leestip: 30.000 euro spaarmeter!

Het lijkt wel of er op steeds meer plekken betaald moet worden om je auto te parkeren. Geen beste vooruitgang als je het mij vraagt. Meestal hebben de mensen in kleinere dorpjes er geen last van, maar ga je meer richting de randstad, dan kun je nog wel eens moeite hebben met een gratis plekje vinden.

Zo zie je als eerste vooral de blauwe zones opkomen, daar ontstaan er ook steeds meer van. Rondom mijn winkelcentrum kun je een uur gratis parkeren in de blauwe zone. Wat voor mij gewoon prima is, want ik hoef eigenlijk nooit lang in het centrum te zijn. Ik ga altijd met een specifiek doel er naartoe en ben dan dus ook snel klaar. Je zult mij niet zo snel de winkelstraten door zien zwerven. Daarom vind ik de blauwe zone wel een mooie tussenoplossing. Zo kan ik toch gratis dichtbij parkeren en ik hou niet te lang een parkeerplek bezet.

Voorheen woonde ik in de buurt van zo’n blauwe zone, nét daar buiten en ik zag de gekste dingen gebeuren. Zo zijn er veel mensen die er wat voor over hebben om gratis te kunnen parkeren. Van vouwfietsen, tot een step, tot rolschaatsen of skeelers, er kwam van alles uit de achterbakken van auto’s. Gewoon volwassen mensen. Ik heb er soms hard om gelachen, want soms zag het er best maf uit, zo’n volwassene op een step of skeelers.

Maar stiekem ook wel een klein beetje egoïstisch, want bij mij voor de deur ontstond een parkeerprobleem. Bewoners konden niet eens meer normaal zelf parkeren. Maar hey dat kon die mensen niks schelen, als zij maar gratis konden parkeren. Toen ik net weg was, kwam ook daar een blauwe zone. Dus inmiddels is het probleem opgelost (lees: doorgeschoven naar een stuk verderop in de wijk).

Betaald parkeren zou ik dus niet zo snel doen. Als het te lopen is zet ik liever de auto op afstand neer en loop ik de rest, óf ik parkeer hem ergens en ga verder met het ov (mits alles weer normaal is!). Dan moet het wel goed te bereiken zijn met het ov, dat is wel een vereiste. Zo niet, dan betaal ik als nog en neem ik dat vooraf mee in mijn besluit. Het besluit van; ga ik wel of niet.

Stel ik ga naar een musical, dan ben ik best bereid om te betalen voor parkeren als dat niet anders kan. Want het is vaak zo laat afgelopen dat je moet rennen om je laatste trein te halen. Zeker van Scheveningen naar Den Haag. Voordat je dan weer bij het station bent, moet je echt opschieten. En dat is zonde van je avondje uit. Dat moet ontspanning opleveren en geen stress of je nog wel thuis kunt komen. Stel ik ga weer naar Scheveningen als het weer mogelijk is, dan overwegen we een overnachting. Gewoon het uitje verlengen. Zo’n uitje gebeurt maar zo incidenteel dat dat best een keer mag. Ja dat is wel duurder, maar dat brengt wel meer ontspanning. En daar is het mij om te doen.

Leestip: Rente en bedragen afronden!

Wanneer zou jij wel en niet betaald parkeren? Of zou je onder geen enkele omstandigheid betaald parkeren?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.