Onverwachte extra retourkosten

Onverwachte extra retourkosten

5 augustus 2022 2 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie over onverwachte extra retourkosten die ik onlangs moest maken. Hoe dat precies zit zal ik jullie vertellen. Ik had namelijk een online bestelling gedaan voor wat jurken.

Onverwachte extra retourkosten

Onverwachte extra retourkosten

Zoals jullie wellicht al begrepen hebben, ben ik op zoek naar een effen jurk in een de clubkleur van mijn zanggroep. En dat is nogal lastig. Want áls ik dan een leuke jurk vind, is hij of veel te warm, omdat het ineens dikke stof blijkt te zijn, die ook nog eens meerdere lagen heeft. Of het model staat me niet. Zo kocht ik in het verleden nog wel eens kleding op boohoo.com dus ik dacht laat ik daar weer eens kijken.

Leestip: Hoeveel geld heb je nodig als je uit huis gaat?!

En waarschijnlijk voel je hem al aankomen, Boohoo is een Engels bedrijf. En aangezien zij dus niet meer tot de EU behoren, krijg je ineens met gigantische retourkosten te maken. Ik deed vlak achter elkaar 2 verschillende bestellingen, zonder erbij na te denken dat het een engels bedrijf is, omdat zij in het verleden altijd een retouradres in Zwolle hadden. Helaas is dat blijkbaar nu niet meer zo, want je moet je pakket nu zelf retour sturen naar Engeland!

Ik had flink wat jurken besteld, dus ook flink wat retourkosten. Bij het aanmaken van een retourlabel, moet je ook aangeven via welke weg je het pakket retour stuurt, een door hun geselecteerd bedrijf, dan kostte het je 6 euro, of via een zelf te kiezen verzender, wisselende kosten.

In eerste instantie kies je dan natuurlijk voor die 6 euro, dus dat vinkte ik aan, maar vervolgens moet je dan meteen gaan betalen via een creditcard!! Die heb ik dus niet. Dus die optie viel af. Dan maar gewoon via PostNL. Het eerste pakket was het kleinste en daarvoor moest ik 25 euro neertellen. Het tweede retourpakket kostte mij 31 euro, omdat je betaald afhankelijk van het gewicht. In totaal dus 56 euro, echt te belachelijk voor woorden. Gelukkig hield ik wel 1 jurk uit de bestelling, een gewone lange jurk die ik erg leuk vond, omdat ik op zoek was naar lange jurken. Dus ik doe maar gewoon alsof die jurk 56 euro duurder was, dan verzacht het de pijn nog een beetje. Omdat de totale waarde van de spullen die ik terugstuurde vele malen hoger was, heb ik het wel gewoon retour gestuurd.

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik dit erg slecht vind van het bedrijf en dit dus voor mij ook echt de laatste keer was dat ik hier besteld heb. Erg jammer, want ze hebben vaak wel leuke kleding. Maar dus een erg slecht retourbeleid. Zwaar klant onvriendelijk om mensen zoveel geld te laten betalen. Aangezien lang niet iedereen een creditcard heeft.

Ondertussen gaat mijn zoektocht naar een jurk in de clubkleur gewoon weer verder. Zowel tijdens het shoppen tijdens de dagjes weg, als online heb ik nog niks passends gevonden. Hoewel er nu weer een jurk naar mij onderweg is, dus wie weet wordt dit hem dan eindelijk! Ook zit er binnenkort nog een dagje shoppen aan te komen, dus ook daar ligt nog een optie.

Leestip: Reken nooit op geld wat je (nog) niet hebt!

Heb jij wel eens idiote retourkosten ergens voor moeten betalen?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Onverwachte extra retourkosten