Op de schop

Op de schop

28 maart 2021 2 Door Marìs

Binnenkort gaan mijn financiën weer op de schop. Een klein beetje dan deze keer. Want inmiddels is de helft van de offertes binnen.

Op de schop

Op de schop

Vanaf april gaan mijn financiën weer een klein beetje op de schop. Ik ben namelijk momenteel niet zo tevreden over wat ik spaar voor de verbouwing. En na het ontvangen van de helft van de aangevraagde offertes, besloot ik dit aan te passen.

Leestip: 2000 euro buffer sparen!

Er moet weer even iets veranderen. Maar er zijn veel maandbedragen die ik niet wíl veranderen, omdat ik daar erg tevreden over ben. Hiermee doel ik op mijn spaarbedragen en reserveringen. Toch heb ik er eentje gevonden die ik nog wel naar beneden aan kan passen, zonder dat me dat een ontevreden gevoel oplevert.

Momenteel spaar ik als vast maandbedrag 150 euro voor aankopen. Hiervan wil ik wat duurdere aankopen betalen. Ook ben ik bezig om hier eenmalig 1000 euro extra op te zetten. Het was de bedoeling dat ik dat zou doen van belastingteruggave en vakantiegeld, maar dat viel lager uit dan verwacht. Dus met dit bedrag ga ik nog even puzzelen. De 1000 euro extra komt er sowieso bij, maar misschien niet allemaal dit jaar. Dat is even afhankelijk van hoe duur het bed gaat kosten, maar dat weet ik komende week.

Vanaf april pas ik mijn standaard maandbedrag in elk geval aan naar 100 euro per maand in plaats van 150 euro. Dit bedrag kan later altijd weer omhoog. Zo heb ik alweer 50 euro per maand extra voor de verbouwing. Ook ben ik aan het kijken of mijn maandelijkse online inkomsten nog opgehoogd kunnen worden. En welke manier voor mij het handigste is daarin. Ik maak nu in elk geval ook een stuk meer tijd vrij om te lezen, zodat ik vrij regelmatig boekreviews kan blijven plaatsen op mijn andere blog.

Helaas ben ik recent door alle offerte-afspraken wel weer achter geraakt op schema. Dus komende week plaats ik een weekje niks, zodat ik wat vooruit kan werken. Er staan alweer 2 reviews klaar voor de week daarop, dus hopelijk kan ik komende week weer 2 boeken uit krijgen. Dan kan ik weer écht vooruit gaan schrijven. Hoe vaker ik daar ook constant kan plaatsen, hoe meer bezoekers dat oplevert. En dat levert weer meer inkomsten op. Zo hoop ik meer online inkomsten te ontvangen.

Door af een toe mijn maandbedragen aan te passen als het zo uit komt, blijf ik zoveel mogelijk doelen behalen en geef ik de meest belangrijke doelen voorrang. Binnenkort volgen nog 2 artikelen over de ontvangen offertes. Een in de categorie tuin en eentje in de categorie zonnepanelen.

Leestip: Hoe ik mijn clix verdien!

Hoe blij ben jij als je je spaardoel behaald hebt?