Openbank en corona bonus

Openbank en corona bonus

22 januari 2021 8 Door Marìs

De Openbank en corona bonus waren 2 bedragen waar ik met smart op zat te wachten. De eerste betrof 40 euro en is dus altijd welkom. De tweede was ik vooral benieuwd naar het bedrag.

Openbank en corona bonus

Openbank en corona bonus

Deze week ontving ik de Openbank en corona bonus beiden op mijn rekening. De ene op mijn Spaanse rekening, de andere gewoon bij mijn salaris. Momenteel staat die 40 euro nog gewoon op de Spaanse rekening en die blijft daar ook nog heel eventjes staan, die schrijf ik begin februari over naar mijn gewone bankrekening.

Leestip: Corrigeren en blijven plannen!

De corona bonus stond vanmorgen samen met mijn salaris op mijn rekening. Dit was 81,06 euro. Het was voor fulltimers maximaal 250 euro netto en voor parttimers minimaal 75 euro netto. Ik had wel verwacht dat ik dicht bij die 75 euro zou zitten, dus toch leuk dat het nog nét iets meer was.

Wat ga ik doen met beide bedragen? De 40 euro zal ik gebruiken voor mijn extra spaardoel(en), zoals in eerste instantie de achternaamwijziging (en daarna mijn buffer verder aanvullen). En de bonus zie ik gewoon als inkomsten. Dus die telde ik op bij mijn totale inkomsten en wordt dus gebruikt voor mijn maandelijkse spaardoelen.

Deze maand had ik net even wat meer salaris dan normaal, omdat ik in december toch weer 10 uur extra gewerkt heb in totaal én dus de corona bonus ontving, dus bij elkaar was dat bijna 200 euro extra. Ik ben heel benieuwd hoe alles er vanaf mijn salaris en overige inkomsten van februari uit zal gaan zien. Want dan krijg ik eigenlijk pas écht een goed overzicht van of mijn doelen voor dit jaar allemaal goed haalbaar zijn.

Berekening gemaakt

Er valt altijd nog bij te sturen. Ook heb ik inmiddels een berekening gemaakt om te kijken of het voor mij op dit moment al mogelijk is om 1 dag minder te gaan werken, maar dit is helaas nog niet het geval. Wie weet wat de nabije toekomst mij brengt!

Wanneer mijn contract verlengd wordt, ontvang ik in juni ook een resultaat afhankelijke uitkering over 2020. Dit zou eerst 2% zijn, maar inmiddels heeft het bedrijf bekend gemaakt dat ze nóg betere resultaten behaald hebben dan verwacht en daarom gaat het omhoog naar 3%.

Deels vind ik het ook niet erg dat ik nu nog 4 dagen moet werken. Omdat ik dan zo af en toe ook nog financieel gezien de ruimte heb, om wat extra doelen te behalen. Wanneer ik 1 dag minder ga werken, moet ik maar zien hoe ik dat soort dingen ga oplossen. Tot slot verwacht ik binnenkort ook weer een affiliate uitbetaling van bol. Want iemand die ik ken kocht een nieuwe telefoon (en simkaart) via mijn affiliate link, waarmee ik in 1 klap 12,64 euro verdiende, zonder dat iemand daar ook maar 1 cent extra voor heeft hoeven te betalen. Dus dat is ideaal! Daar ben ik super blij mee! Ik verwacht dat geld in maart te ontvangen, omdat je nog 30 dagen moet wachten voordat ze het zien als definitief verdiend bij bol.

Leestip: Zoveel spaarde ik in 2020!

Hoe groot was de laatste bonus die jij ergens voor ontving en waarmee of waarvoor ontving je die?

Openbank en corona bonus