Oud & nieuw – diary 196

Oud & nieuw – diary 196

4 januari 2022 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn photodiary; Oud & nieuw – diary 196. De week waarin we 2021 gedag zeiden en 2022 verwelkomden! En de week waarin het op mijn laatste werkdag van het jaar eindelijk wat rustiger begint te worden.

Oud & nieuw - diary 196

Oud en nieuw – diary 196

Vandaag mijn diary; Oud en nieuw – diary 196. 2021 is eindelijk voorbij en ik ben er blij om, want ik was toe aan een nieuw jaar met nieuwe kansen! Jullie zien/ lezen hoe ik oud en nieuw vierde en welke traditie van mezelf ik uitvoerde op 1 januari.

Leestip: Jouw financiële doel!

Donderdag 30 december

Vandaag haalde ik na mijn werk alvast de oliebollen (en appelflappen voor mijn moeder), want ik doe niet aan in de rij staan op de 31e. Op de 30e eet ik dan meteen al de helft van de bollen op en ik hou er 2 over voor oudjaarsdag/ avond.

Op het werk deelden ze een appelflap of krentenbol uit. Dat lust ik geen van beiden (alleen de échte oliebollen zónder krenten lust ik), dus dat sloeg ik over. Ook deelden ze drinken uit, dus ik koos een Chocomel uit en dronk die lekker meteen op! Stukje bij beetje dan 😉 Altijd leuk dat ze gedurende het jaar veel uitdelen, er zijn genoeg werkgevers waar je niks krijgt.

Vrijdag 31 december

Op vrijdag ben ik lekker vrij, dus dan ontbijt ik in bed, laptop op schoot en fruit met een toetje/ yoghurt. Vandaag was het appel met een wolkentoetje. Ik wilde niet al te veel eten vandaag, omdat we veel lekkere hapjes hadden. En natuurlijk ook oliebollen.

Daarna ben ik even een korte ochtendwandeling gaan maken.

Oud & nieuw - diary 196

Zo begon ik tussen de middag met 2 van deze voorgerechtjes; aardappel gratin taartjes met broccoli. Toen mijn moeder er was, aten we ook al mini bladerdeeg hapjes uit de oven.

Als avondeten aten we een snelmenu bami die mijn moeder gehaald had, die deelden we. Om daarna weer door te gaan de overige hapjes en oliebollen. Tussen half 8 en half 11 deed ik een poging tot slapen, maar omdat er met carbid geschoten werd in de wijk (ja dat is illegaal), kon ik niet echt slapen. Wel zakte ik af en toe weg, dus ik pakte wel wat rust.

Rond 11 uur startte ik The Masked Singer met uitgesteld tv kijken, om hem rond 12 uur even op pauze te zetten. Zo konden mijn moeder en ik elkaar gelukkig nieuwjaar wensen en even boven in de slaapkamer vuurwerk kijken. Want er was flink wat te horen en te zien ook redelijk wat. Daarna keken we weer verder naar The Masked Singer en rond 2 uur gingen we naar bed.

Zaterdag 1 januari

Op 1 januari maak ik altijd in de ochtend als iedereen nog op bed ligt een nieuwjaarswandeling. Heerlijk die rust! Je komt hoogstens wat mensen tegen die de hond uitlaten. Ookkwam het eerste zonnetje van 2022 door, heerlijk even van genoten!

Later op de dag zocht ik de plaatjes voor mijn visionboard van 2022 bij elkaar en ik printte ze meteen uit. Ik besloot alvast alles op maat te knippen tijdens het kijken van een film, zodat ik op 2 januari gelijk kon beginnen met schuiven en plakken. Het resultaat deel ik met jullie in mijn artikel van morgen.

Zondag 2 januari

Oud & nieuw - diary 196

Na in de middag eerst mijn visionboard gemaakt te hebben, en daarna weer een film, The Masked Singer en Wie is de mol op tv gekeken te hebben, sloot ik de dag af met nog even een flink stuk in mijn eerste boek van 2022 te lezen.

Leestip: Tradities en kosten!

Hoe was jullie jaarwisseling?