Overdracht – diary 62

Overdracht – diary 62. Deze week was het dan EINDELIJK zo ver! De overdracht van mijn nieuwe huis! Hier had ik me al zo lang op verheugd. Dus ik was blij dat ik nu eindelijk kon starten met klussen!

Overdracht - diary 62

Overdracht – diary 62

Overdracht – diary 62. Maandag was de overdracht van mijn nieuwe huis! Dezelfde dag nog zijn we meteen aan de slag gegaan en de hele week hebben we allemaal hard doorgewerkt. Er is al giga veel gebeurt. En dat gaan jullie allemaal zien in mijn diary van deze week. Globaal dan, want als ik letterlijk alles op de foto moest zetten, zou dit idioot lang worden! En daar heb ik nu echt even geen tijd voor šŸ˜‰

Leestip: Heel veel kopen – diary 61!

Maandag 3 juni

Overdracht - diary 62

Vandaag was dan EINDELIJK de overdracht van mijn nieuwe huis bij de notaris. Eerst natuurlijk de eindinspectie en daarna echt het tekenen zelf. Daarna gingen we weer terug naar de woning om direct te beginnen met klussen. Vooral behang afsteken!

De hulptroepen kwamen ook meteen in actie, want ook oma wilde graag komen helpen met behang eraf halen, dus die werd opgehaald door helper nummer 2. Er zaten al hele stukken los, dus je trok er zo hele grote repen behang af op sommige stukken. Soms zat het juist ook muurvast. 2 lagen bouwbehang. Soms nog geverfd ook. Maar we kwamen een heel eind.

Dinsdag 4 juni

Overdracht - diary 62

Hier stond een half hoog muurtje. Deze werd direct gesloopt met een moker! Als je goed kijkt zie je zelfs dat het gewapend beton was, dus dat was een flinke zware klus. Maar je hebt maar 1 sterke man met moker nodig en hoppa, weg muurtje! Echt super!

Woensdag 5 juni

Overdracht - diary 62

Vandaag werd al het materiaal gebracht voor de dakkapel. Vanwege de jatgevoeligheid werd het materiaal binnen opgeslagen. De steiger spullen werden wel gewoon in de tuin gelegd. De dakkapel en kozijnen worden geleverd door Flevo kozijnenfabriek te Almere.

Dit bedrijf werd mij als tip gegeven door kennissen die in Almere wonen en een artikel voor mij uit de plaatselijke krant gehaald hadden. In mijn omgeving heeft iedereen mee gekeken naar bedrijven die we nodig zouden kunnen hebben voor mijn nieuwe huis. Dus dat was helemaal top! Zo heb ik uiteindelijk uit diverse plaatsen in Nederland mijn materialen/ spullen voor het nieuwe huis bij elkaar kunnen kopen/ verzamelen. Dit gaan jullie de komende weken allemaal lezen.

Donderdag 6 juni

Overdracht - diary 62

Ik kon letterlijk uit mijn dak gaan! Binnen no time zat er een gat in de slaapkamers hun dak waar de dakkapel op komt! Ik heb de foto deels even zwart gemaakt omdat het anders te herkenbaar wordt voor de mensen die deze omgeving kennen. Maar ik wil dit proces toch wel graag met jullie delen!

Overdracht - diary 62

Hoppa! Even checken hoeveel ik in mei in de plus geƫindigd ben! Ruim 22 uur, dus dat is ruim 220 euro extra aan overuren. Gaat natuurlijk wel nog belasting vanaf, maar voelt lekker! Ik kan wel wat extra geld gebruiken. Dat is altijd welkom, en helemaal nu met alle klussen voor het nieuwe huis!

Vrijdag 7 juni

Overdracht - diary 62

Het leuke is dus dat je nu door kunt kijken van kamer naar kamer, omdat het muurtje pas op het laatst aangeheeld wordt. De dakkapel was mooi waterdicht van buiten voordat de storm begon!

Deze mannen werken zo enorm hard en snel. Echt super! En omdat de eigenaar van dit bedrijf jaren lang aannemer geweest is kregen we ook allemaal tips van hem op klusgebied. Zo had hij mensen voor ons die de kleinere klussen in huis konden doen, stuckadoors enz. Echt ideaal. Zonder deze man zou het echt helemaal in de soep gelopen zijn omdat we eigenlijk te weinig tijd hadden. Maar tot nog toe lopen we heel goed op schema! Dus ik ben heel erg blij!

Zaterdag 8 juni

Overdracht - diary 62

Yes! De kozijnen zitten erin! Het glas was er nog niet dus werd het goed afgedekt met zeil. Later op de dag zijn ook de boeidelen aan de buitenkant erop gezet. Want deze toppers werken gewoon door op zaterdag. Ideaal! Des te sneller is het af! De beschermlaag zit nog wel op de kozijnen, vandaar het kleurverschil. Als het af is, dan is het gewoon 1 geheel.

Overdracht - diary 62

Ook zijn ze al begonnen met de binnenkant te isoleren. Dit wordt komende week verder afgewerkt. Ook komt het glas komende week erin, dus de dakkapel zal dan helemaal af zijn! Ik kan niet wachten om het eindresultaat te zien!

Zondag 9 juni

Overdracht - diary 62

Ik ging vandaag op mijn enige vrije klusdag deze week even zitten om artikelen voor mijn blog te schrijven en in te plannen, want dat was hard nodig! Anders zou er deze week niks online komen en dat kan niet. Naar mijn mening.

Overdracht - diary 62

Ook haalde ik mijn kasten alvast helemaal leeg en haalde de planken en roedes eruit, want mijn kasten worden komende week al uit elkaar gehaald door het kastenbedrijf. Ik verhuis ze dan zelf en in het nieuwe huis komen zij ze weer in elkaar zetten. Goed geregeld!

Leestip: Extra inkomsten mei 2019

En nu stop ik met schrijven en ga ik lunchen en weekend houden! Want morgen op tweede pinksterdag gaan we met zijn allen weer hard aan de slag in mijn nieuwe huis!

6 thoughts on “Overdracht – diary 62”

    1. Ja daar ben ik zelf ook heel benieuwd naar! Er komen in de komende diary alweer diverse vorderingen van de klussen aan! Dus daar kun je steeds zien hoe het gaat šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *