Overgestapt van autoverzekering

Overgestapt van autoverzekering

7 juli 2022 0 Door Marìs

Net voor dit weekend ben ik overgestapt van autoverzekering. Natuurlijk deed ik dit via Euroclix zodat ik nog wat clix hieraan kon verdienen. Wanneer ze de overstap goedkeuren krijg ik er namelijk 400 clix bij en die zijn hartelijk welkom!

Overgestapt van autoverzekering

Overgestapt van autoverzekering

Sinds het begin dat ik een auto bezit, sloot ik in eerste instantie gewoon een verzekering af bij de verzekeraar waar mijn moeder ook bij zit. Dat was makkelijk, want zo hoefde ik niks uit te zoeken en geen ingewikkelde voorwaarden te lezen. Maar het werd nu na 2 schadevrije jaren weleens tijd om over te stappen.

Leestip: Iedereen kan sparen!

Voorheen zat ik bij bij NAG Intrasurance, niet heel bekend, maar wel een prima verzekeraar, vergoeden ook echt als je schade hebt. Dat weet ik van mijn moeder. Maar wel duur. Ik betaalde voor mijn WA verzekering met 2 schadevrije jaren namelijk 47,01 euro per maand. Hier zaten dan kosten bij in voor de automatische incasso en een ongevallen inzittenden verzekering.

Toen ik van 1 schadevrij jaar naar 2 schadevrije jaren ging, had ik verwacht dat de kosten wel een stuk omlaag zouden gaan, maar het scheelde nauwelijks 2 euro en dat viel me zo tegen. Daarom ben ik rond gaan kijken voor andere verzekeraars en wat ik daar dan zou moeten betalen. Daardoor kwam ik erachter dat ik een dikke 10 euro per maand minder zou kunnen gaan betalen en dat sprak mij natuurlijk wel aan.

De nieuwe verzekeraar

Via Euroclix ging ik dus naar Independer (nee geen samenwerking, maar ik verdien wel clix bij Euroclix als ze mijn overstap goedkeuren). Ik voerde mijn gegevens in en kwam uit op een verzekering die nu uiteindelijk 12,24 euro per maand minder kost dan wat ik eerst betaalde. Inmiddels ben ik dus overgestapt en nu verzekerd bij ASR. Ik betaal nu namelijk 34,77 euro per maand. En dat bedrag bevalt mij dus een heel stuk beter dan die 47,01 euro wat het eerst was. Dat scheelt gewoon echt flink!

Een dikke 120 euro op jaarbasis bespaar ik hiermee, met dat bedrag kan ik toch echt wel wat leukers doen dan uitgeven aan een verzekering die ik toch niet verwacht te gebruiken! Het is gewoon zonde om ergens meer voor te betalen als je ergens anders goedkoper uit bent voor precies hetzelfde. In de praktijk zal ik niet zo heel veel merken van deze daling van maandlasten, omdat andere maandlasten juist flink gestegen zijn. Maar zo is wel de totale stijging iets minder hoog. Dus het komt altijd van pas!

Leestip: Word ik gelukkig als ik dit koop?!

Wanneer zijn jullie voor het laatst overgestapt van autoverzekering?

Overgestapt van autoverzekering