Palmbomen kopen

Palmbomen kopen

11 augustus 2021 1 Door Marìs

Palmbomen kopen is iets wat ik nog moest doen voor mijn tuin. En daar mocht ik inmiddels wel mee opschieten ook, want de dag dat ze met mijn tuin gaan beginnen komt steeds dichterbij.

Palmbomen kopen

Palmbomen kopen

Palmbomen kopen, moest ik nog doen. Mijn tuin moet een tropische uitstraling krijgen die mij aan Gran Canaria doet denken. Daar horen ook palmbomen bij. Maar degene die ik wil hebben voor de achtertuin, is niet zo gemakkelijk te vinden, omdat deze zeldzaam is.

Leestip: Knoop doorgehakt!

De Jubaea Chilensis is namelijk de meest winterharde palm met vederbladeren. En laat ik dat soort bladeren nou net de mooiste vinden! Hoe ouder de palmboom is, hoe meer winterhard hij is. In Frankrijk heeft deze soort ’s winters -17 graden overleefd. Dus is hij ook zeker geschikt voor Nederland. Deze palmsoort vindt je dus niet zomaar bij het tuincentrum, daarvoor moet je naar een kweker of verkoper.

Meer planten/ bomen

Palmbomen kopen

Eerder dit jaar was ik al eens bij een kweker geweest, maar helaas hadden zij geen Jubaea Chilensis. Deze week was ik bij Barteljo in Nederweert, en daar hadden zij wél deze soort. Naast nog andere tropische plantsoorten. Zoals kleine bananenboompjes, olijfbomen en andere palmsoorten.

Ik heb mijn keuze gemaakt!

Inmiddels heb ik dus een mooie palmboom uitgezocht. Zie de foto bovenaan dit artikel. Deze heeft de verkoper uit Alicante gehaald en de palmboom is nu zo’n 18 a 20 jaar oud. Dit kostte mij natuurlijk wel flink wat geld, maar dan heb je ook wat! Ik betaalde 500 euro voor de Jubaea Chilensis en hij is in totaal denk ik bijna 2 meter hoog inclusief bladeren. De stamdikte is bijna 50 cm. Een flinke boom dus! Maar dat is juist mooi zo in het midden van de tuin. En zodra ze verder groeien zijn ze al snel nóg een stuk meer geld waard. En een boom midden in je tuin geeft ook weer wat extra schaduw, waardoor het wat minder warm wordt.

Daarnaast heb ik ook een andere plant gekocht, namelijk een bananenboompje. Of eigenlijk wilde ik deze erbij kopen, maar samen met wat voeding voor de palm heb ik die cadeau gekregen. Erg lief!

Nu alleen nog een andere palmsoort voor de voortuin en een olijfboompje. De olijfbomen die hier te koop waren vond ik net een slagje te groot, ik heb ze liever een stukje kleiner voor mijn tuin. Omdat de voortuin bijna helemaal op het noorden staat, was een andere palmsoort daar beter. Zomers komt er in de middag wel gewoon zon, in de winter komt er geen zon.

Het was weer een leuk dagje uit en we werden ook goed geholpen en ze konden veel informatie geven, erg fijn! Binnenkort wordt de grote palmboom bezorgd, want deze is zo’n 50 kilo, dat neem je niet even mee in je eigen auto. Tenzij je zo’n grote Amerikaanse pick up truck hebt 😉 Of een busje.

Ik kan echt niet wachten tot dat ze eindelijk met de tuin beginnen, het gaat gewoon zó leuk en speciaal worden om de tuin stukje bij beetje te zien veranderen van een oerwoud, naar je droomtuin! Ook vond ik het erg leuk om van alles uit te zoeken voor mijn droomtuin. Voor nu eerst alleen even de grotere planten/ bomen, want volgend voorjaar komen er natuurlijk nog meer planten bij en zullen er nog wat andere kleine dingetjes bij komen. Nu al zin in!

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Heb jij jouw droomtuin? Of zou je dit willen gaan realiseren?

Palmbomen kopen