Park Hoge Veluwe

Park Hoge Veluwe. Vorige week konden jullie de lijst met boeken zien die ik graag wil lezen en vroeg ik jullie om nog meer tips voor Nederlandstalige geldboeken. Deze week neem ik jullie nog even mee naar Park Hoge Veluwe.

Park hoge Veluwe

Park Hoge Veluwe

Recent gingen we een dagje uit naar Park Hoge Veluwe. Een soort familiedagje. Mijn tante had 4 gratis kaartjes, dus zo gingen mijn moeder, tante, oma en ik op pad.

Park Hoge Veluwe

We kozen voor de route van 6,5 kilometer die dwars door het park heen liep. We moesten steeds de paaltjes volgen met de oranje kleur. Die gaf onze route aan. Op een gegeven moment kwamen we deze omgevallen boom tegen. Wat een giga ding was dat zeg! Wat wel jammer was, was dat er nergens onderweg stond hoe ver je al was op de route, dus je had geen flauw idee van hoe lang je nog moest lopen. Dat was erg onhandig gedaan. Ook stonden er onderweg bijna geen bankjes, we hebben er 2 gezien op de hele route. Dus tussendoor eventjes zitten was er ook niet bij.

Park Hoge Veluwe

Toen we eindelijk de ‘bewoonde wereld’ weer bereikten, konden we gaan lunchen en naar de wc!! Want we moesten allemaal enorm naar de wc, want tja onderweg in het bos kon je natuurlijk niet, of je moest gaan wildplassen. Niet heel comfortabel 😛
In het restaurant waren vliegen, dus rustig eten en even bijkomen was er ook niet bij, want we waren steeds bezig met die krengen weg meppen. We waren al bewust binnen gaan zitten om geen last te hebben van ongedierte, maar helaas. Het eten was wel gewoon lekker en er was ook voldoende keuze.

Na de lunch

Park Hoge Veluwe

Na het eten gingen wij nog even het naastgelegen winkeltje in en daarna liepen we door naar het Kroller Moller museum. Daarna volgden we onze route terug via de autoweg, die 4,5 kilometer was. Opnieuw heb je er geen flauw idee van hoe ver je bent en of je nog goed loopt. Want zodra je het museum uit komt, staat iedereen om zich heen te kijken (van de lopers) welke kant ze op moeten voor de uitgang. Pas wanneer je een beslissing neemt welke kant je op gaat en je langs het parkeerterrein komt zie je een bordje staan met uitgang die kant op. Maar dan weet je nog steeds niet hoe ver je onderweg bent. Dus dat is wel echt een verbeterpuntje!

Tot slot

Park Hoge Veluwe

Wel is de route via de autoweg de meest mooie route. In het bos is namelijk niet veel bijzonders te zien, heel soms kom je wel op een open plek maar je hebt met name het gevoel dat je binnen 1 bepaald gebied 6 keer slingerend door het bos gestuurd wordt, wat erg jammer was en voelde als tijdsverspilling.

De route via de autoweg lijkt ook erg lang te duren, je kunt nergens een busje terug nemen naar de ingang, wat ook vies tegenvalt als je heen ook al 6,5 kilometer gelopen hebt. Helemaal als je gezondheidsklachten hebt of voor oudere mensen is dat eigenlijk geen doen.

Wel vond ik dit stukje het mooiste van het park wat ik gezien heb, ook omdat we hier herten tegen kwamen die veilig een heel stuk verderop in de bossen stonden te relaxen en dat was erg mooi om te zien. Het dagje zelf was wel gezellig, maar ik zou hier zelf niet snel nog eens naartoe gaan.

Zijn jullie wel eens op Park Hoge Veluwe geweest en zo ja; wat vonden jullie ervan?

3 thoughts on “Park Hoge Veluwe”

 1. Wij komen er regelmatig, maar er zijn veel meer mogelijkheden dan je hier opsomt. Je kunt er ook fietsen via bv de gratis witte fietsen. En evt met de auto kan ook. Mensen met beperking mogen met de auto gratis de auto meenemen. En als je wil wandelen, ja dan is het misschien een lange route, maar dat is ook ingesteld op mensen die dat willen en kunnen wandelen. Dat is toch geen tijdsverspilling een wandelroute, als je snel door het park wil, dan kies je toch een andere mogelijkheid. Ik vind het een prachtig stuk natuurgebied, wel met een vrij hoge entreeprijs, maar dat kost het waarschijnlijk om zo’n gebied te onderhouden. Jammer dat je ervaring wat negatief was, ik denk dat je je misschien iets meer had moeten voorbereiden qua mogelijkheden en vervoer in het best grote park.

  1. Dit is ook echt een verslag van mijn beleving. Niet persé een opsomming van wat er allemaal mogelijk is. Maar een opsomming van wat wij overwogen/ gedaan hebben.
   De fietsen waren voor ons al geen optie, want je zet iemand van 85 die niet meer durft te fietsen niet op een fiets. Dan blijf je als gezelschap bij elkaar. Research heb ik idd niet gedaan, dat vond ik niet nodig omdat mijn tante zei het park te kennen/ de weg te weten.
   In het begin zei ze ook nog doodleuk; een route dat is heen en terug (ja in een normaal bos wel idd), dus ik dacht nou 6,5 kilometer is dan goed te doen. Dan kijk ik niet verder omdat ik denk; oh zij weet het wel. Niet wetende dat je dan pas bij het informatiecentrum/ restaurant zou zijn. Wellicht naïef, maar als iemand zegt daar de boel te kennen ga ik er vanuit dat dat ook zo is en dat ze dat soort dingen weet.
   En wandelroute is geen tijdverspilling als er iets moois te zien is, maar als je de helft alleen maar naar bomen kijkt vind ik dat toch best wel tijdverspilling. Dan vond ik de autoroute veel mooier, daar zie je ook stukken hei. Daar kwamen we de herten tegen. Dat is leuk om te zien. Daarom vind ik dús die route door het bos waar je eigenlijk niks bijzonders tegen komt wel tijdverspilling.
   Dat had ik niet gevonden wanneer er mooie dingen te zien geweest waren, bijvoorbeeld zoals beekjes en stukken hei, zoiets. Dan heb je tenminste iets te zien tijdens het wandelen. Ik wil wel iets kunnen zien. Zo niet dan verveel ik me al snel. Dat kan aan mij liggen. Ik vind het op zich leuk om in de natuur te wandelen, maar niet als het overdreven lange wandelingen zijn. Dat kan ik gewoon niet met mijn gezondheid.
   Als ik geweten had hoe het park in elkaar zat/ eruit zag en hoe de dag zou verlopen en dat het zóveel lopen was, dan was ik niet eens mee gegaan. Zelfs mijn oma (die normaal nog vlot doorstapt) zei; ik doe dit nooit meer!
   Dat zegt toch wel iets, dat dit dan gewoon meer voor echte wandelaars is, en niet voor mensen die wel eens een wandeling maken. Maar een mens kan zich vergissen toch. Neemt niet weg dat de autoroute van het park wel erg mooi was die wij terug gelopen hebben. Zoiets had ik dus ook verwacht van die 6,5 kilometer route. Maar daar was veel minder te zien tot bijna niks. Dat vond ik gewoon teleurstellend. Het kan aan mij liggen maar van een park verwacht ik veel mooie diverse natuur. Op elke route, welke je ook kiest 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *