Park Hoge Veluwe

30 augustus 2018 3 Door Marìs

Park Hoge Veluwe. Vorige week konden jullie de lijst met boeken zien die ik graag wil lezen en vroeg ik jullie om nog meer tips voor Nederlandstalige geldboeken. Deze week neem ik jullie nog even mee naar Park Hoge Veluwe.

Park hoge Veluwe

Park Hoge Veluwe

Recent gingen we een dagje uit naar Park Hoge Veluwe. Een soort familiedagje. Mijn tante had 4 gratis kaartjes, dus zo gingen mijn moeder, tante, oma en ik op pad.

Park Hoge Veluwe

We kozen voor de route van 6,5 kilometer die dwars door het park heen liep. We moesten steeds de paaltjes volgen met de oranje kleur. Die gaf onze route aan. Op een gegeven moment kwamen we deze omgevallen boom tegen. Wat een giga ding was dat zeg! Wat wel jammer was, was dat er nergens onderweg stond hoe ver je al was op de route, dus je had geen flauw idee van hoe lang je nog moest lopen. Dat was erg onhandig gedaan. Ook stonden er onderweg bijna geen bankjes, we hebben er 2 gezien op de hele route. Dus tussendoor eventjes zitten was er ook niet bij.

Park Hoge Veluwe

Toen we eindelijk de ‘bewoonde wereld’ weer bereikten, konden we gaan lunchen en naar de wc!! Want we moesten allemaal enorm naar de wc, want tja onderweg in het bos kon je natuurlijk niet, of je moest gaan wildplassen. Niet heel comfortabel 😛
In het restaurant waren vliegen, dus rustig eten en even bijkomen was er ook niet bij, want we waren steeds bezig met die krengen weg meppen. We waren al bewust binnen gaan zitten om geen last te hebben van ongedierte, maar helaas. Het eten was wel gewoon lekker en er was ook voldoende keuze.

Na de lunch

Park Hoge Veluwe

Na het eten gingen wij nog even het naastgelegen winkeltje in en daarna liepen we door naar het Kroller Moller museum. Daarna volgden we onze route terug via de autoweg, die 4,5 kilometer was. Opnieuw heb je er geen flauw idee van hoe ver je bent en of je nog goed loopt. Want zodra je het museum uit komt, staat iedereen om zich heen te kijken (van de lopers) welke kant ze op moeten voor de uitgang. Pas wanneer je een beslissing neemt welke kant je op gaat en je langs het parkeerterrein komt zie je een bordje staan met uitgang die kant op. Maar dan weet je nog steeds niet hoe ver je onderweg bent. Dus dat is wel echt een verbeterpuntje!

Tot slot

Park Hoge Veluwe

Wel is de route via de autoweg de meest mooie route. In het bos is namelijk niet veel bijzonders te zien, heel soms kom je wel op een open plek maar je hebt met name het gevoel dat je binnen 1 bepaald gebied 6 keer slingerend door het bos gestuurd wordt, wat erg jammer was en voelde als tijdsverspilling.

De route via de autoweg lijkt ook erg lang te duren, je kunt nergens een busje terug nemen naar de ingang, wat ook vies tegenvalt als je heen ook al 6,5 kilometer gelopen hebt. Helemaal als je gezondheidsklachten hebt of voor oudere mensen is dat eigenlijk geen doen.

Wel vond ik dit stukje het mooiste van het park wat ik gezien heb, ook omdat we hier herten tegen kwamen die veilig een heel stuk verderop in de bossen stonden te relaxen en dat was erg mooi om te zien. Het dagje zelf was wel gezellig, maar ik zou hier zelf niet snel nog eens naartoe gaan.

Zijn jullie wel eens op Park Hoge Veluwe geweest en zo ja; wat vonden jullie ervan?