Pensioen bekend!

Pensioen bekend!

19 juni 2020 6 Door Marìs

Pensioen bekend! Ja niet dat van mij natuurlijk, maar dat van mijn moeder’s ex. En daardoor kon ík weer gaan rekenen wat er standaard voor de verbouwing en andere dingen gespaard kan worden.

Pensioen bekend

Pensioen bekend!

Pensioen bekend. Inmiddels is mijn vaste lezers wel bekend dat mijn moeder en ik beiden de verbouwing financieren van het huis. Daardoor vond ik het toch relevant om iets over haar pensioen te schrijven. Of nou ja, haar deel van het pensioen van haar ex. Inmiddels is eindelijk bekend wat het bedrag geworden is, want deze maand werd het voor het eerst uitbetaald!

Leestip: Mijn crowdfunding projecten!

Het bedrag rond ik voor het gemak even naar beneden af op 355 euro per maand. Een heel mooi bedrag dus als je dat ineens als extra inkomen hebt. Dit bedrag is het nettobedrag namelijk! Zij gaat dit geld verdelen over diverse spaarpotjes te weten; auto onderhoud, nieuwe auto, Canarische vriendinnen bezoeken, extra aflossen en tot slot de verbouwing. In het begin spaart zij meer voor de verbouwing, maar dit bedrag zal later lager worden en dus deels over de andere potjes verdeeld worden.

Ik benoem in dit artikel alleen de posten ‘verbouwing’, want de rest is voor jullie niet relevant, dat is ten slotte niet ook ‘mijn’ geld. In het begin is het 315 euro per maand voor de verbouwing.

Dat betekend dat zij voor de verbouwing op zo’n 6080 euro per jaar zal uitkomen. De komende 2 jaar, want daarna wordt het verbouw bedrag waarschijnlijk aangepast naar een ander bedrag, ook omdat we dan de duurdere dingen aan het huis gehad hebben.

Waar haal ik die 6080 euro vandaan?

Hoe kom ik nou aan 6080 euro? Ik reken dus 12 x 315 euro, dat is 3780 euro. Vervolgens reken ik 400 euro van haar eindejaarsuitkering, dat bedrag stopt ze daarvan in het huis. En daarnaast ook 400 euro van vakantiegeld. Dat is samen alweer 800 euro erbij. Dat maakt dan dus 4580 euro. Tot slot komt daar nog zo’n 1500 euro bij aan belastingteruggave, dit is een gokje, gebaseerd op gegevens van dit jaar, exclusief natuurlijk die gegevens die met de aankoop/ verkoop te maken hadden. En dat maakt in totaal dan dus 6080 euro.

Belastingteruggave vraagt zij standaard 1x per jaar terug. Zo weet je ook altijd zeker dat je niks terug hoeft te betalen, dat vinden wij beiden prettiger werken. Details; NEE we wonen niet in 1 huis, JA zij betaald de kosten voor het huis en onderling hebben wij daar een regeling voor afgesproken van dingen die ik betaal. Waaronder dus meebetalen aan de verbouwing. En verder kun je wat ik betaal wel terug vinden in mijn inkomsten artikel die ik maandelijks schrijf.

Het bedrag wat ik ga sparen per maand voor de verbouwing weet ik op dit moment nog niet helemaal zeker. Ik moet eerst even kijken hoe ik uit ga komen met het geld terugzetten van de aankoop van mijn auto. Mijn moeder heeft haar geld in elk geval over 4 maanden helemaal terug. Dat is voor mij het belangrijkste. Hopelijk krijg ik lekker veel uitbetalingen binnen de rest van het jaar, zodat het terugbetalen en geld terugzetten bij mezelf lekker snel zal gaan. Des te sneller kan ik weer meer gaan sparen voor de verbouwing.

Leestip: De magische grens!

Staat een van jullie nog een stukje pensioen van je ex te wachten? Voor mij zelf is dat niet van toepassing.

Pensioen bekend