Pijnlijk – diary 225

Pijnlijk – diary 225

3 augustus 2022 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn photodiary; Pijnlijk – diary 225. Niet al teveel foto’s deze week, maar dat kwam omdat ik ineens zóveel pijn kreeg. Daarom benoem ik de dagen ook niet van deze week, maar verdeel ik het onder in deel 1 en deel 2.

Pijnlijk - diary 225

Pijnlijk – diary 225

Deze week kijken jullie mee met; Pijnlijk – diary 225! Want ik kreeg even enorm veel pijn, ik wist even niet meer waar ik het zoeken moest en daardoor veranderde de hele planning van mijn week. En door de pijn maakte ik niet zoveel foto’s.

Leestip: Schulden? Onderneem actie!

25 t/m 31 juli deel 1

Om te beginnen, maar meteen het verhaal van wat er gebeurde. Mijn borstspier was inmiddels door het hoesten al bezeerd net als een rib. Ik kreeg een hoestaanval en meteen daarna ineens een enorme kramp in m’n borstspier, zo erg dat het doortrok naar mijn rug. En dat werd zo erg dat ik niet meer rechtop kon zitten van de pijn en daarna helemaal niet meer kon zitten.

Toen we op de site van de huisarts keken, wanneer er plek was voor een afspraak, moest je eerst vragen beantwoorden. Als uitkomst stond er: bel de spoedpost. Dus dat hebben we maar braaf gedaan. Ik kreeg een hele aardige vrouw aan de telefoon, die mij het advies gaf om kruiken op de verkrampte plekken te leggen. En om daarnaast pijnstillers te nemen, omdat ze verder niks konden doen. Dit was nadat ik wederom wat vragen beantwoord had, daar kwam niks ernstigs uit gelukkig.

We zijn meteen aan de slag gegaan met kruiken, 1 voor mijn rug en een voor mijn borstspier en ik merkte al na een paar minuten dat de ergste pijn wegtrok, zo fijn!

Wat betreft het hoesten kreeg ik van een mede-zanger de tip; 1 theelepel olijfolie, 2 theelepels (manuka) honing, 5 druppels etherische bio lavendelolie en 3 druppels etherische bio citroen olie. Beetje verwarmen en daarna een glas warm water drinken. En mijn hoest is al enorm afgenomen! Hoesten kan trouwens 4 tot 6 weken aanhouden werd mij bij de spoedlijn verteld. Op moment van schrijven zit ik op 5 weken hoesten. Dus het laatste restje hoest zal komende week sowieso verdwijnen!

Pijnlijk - diary 225

Helaas kwam de anti-hoest tip nét te laat. Want 2 dagen nadat ik de spoedlijn belde, was het 2e Floriade-optreden al. Ik had nog teveel pijn om mee te kunnen zingen, maar ik ben wel gaan kijken om mijn mede-zangers aan te moedigen en foto’s te maken voor ze. Ze vonden het erg jammer dat ik niet mee kon zingen, maar waren blij dat ik er toch was. En de foto’s werden erg gewaardeerd!

25 t/m 31 juli deel 2

Afgelopen weekend zou ik eigenlijk een dagje weg gaan met mijn moeder, maar omdat ik me nog niet goed genoeg voelde, hebben we dat geschrapt.

Pijnlijk - diary 225

In plaats daarvan deed ik het weekend praktisch niks en zette ik mezelf op de bank met de anti-hoest-mix en een boek!

Langzaam maar zeker begon ik mezelf weer een stuk beter te voelen. Inmiddels is de hoest zo goed als helemaal weg, heel af en toe duikt het nog even op, maar niet noemenswaardig. En daardoor begint de andere pijn in mijn lijf nu inmiddels ook af te nemen, gelukkig!! Dus op naar een betere week!

Leestip: Zo kun je stress verminderen!

Heb jij ooit weleens de spoedlijn van je huisarts moeten bellen? Zo ja waarvoor was dat en hielp het jou ook?