Plotseling verkocht

Plotseling verkocht

2 september 2021 5 Door Marìs

Ik heb mijn ETF’s plotseling verkocht, allemaal. Dat was ik niet van plan, maar het heeft 2 redenen en daar ga ik in dit artikel uitgebreid op in.

Plotseling verkocht

Plotseling verkocht

Ik heb mijn ETF’s vandaag plotseling verkocht, hiervoor heb ik 2 redenen. De eerste reden gaf voor mij ook echt de doorslag, zonder deze reden had ik het waarschijnlijk niet verkocht. Ik heb ze in juli al direct het verzoek gestuurd om mijn achternaam aan te passen, maar ook na herhaaldelijk mailen is dit tot op de dag van vandaag nog stééds niet gebeurt.

Leestip: Mijn weg met investeren en beleggen!

Daar word ik enorm pissig van, want ik heb die achternaam niet voor niks veranderd. Steeds werd mij beloofd dat het snel aangepast zou zijn, maar na de tweede keer wéér een valse belofte gekregen te hebben dat ze verwachtten dat het eind vorige week aangepast zou zijn, omdat ze doorgegeven hadden dat het met spoed behandeld moest worden, een week later is er nóg niks gedaan. Dat maakt mij kwaad. Ik vind dat klant-onvriendelijk. Wat je belooft moet je doen. Als ik zelf mijn ETF’s verkocht zou hebben en een nieuw account geopend, direct na de wijziging, dan was het al geregeld. Het is echt maar 2 tellen werk om even een naam aan te passen.

Daarnaast zei een lezer van de week tegen mij; waarom verkoop je je beleggingen niet en leg je dat bij de klussen voor het huis zodat die af komen? Dat zou ik natuurlijk al lang gedaan hebben als er een nulletje meer in mijn account had gestaan, maar na verkoop heeft het mij 1684,65 euro opgeleverd. Zo’n 419 euro winst, dus dat is netjes. Dat had ik op een spaarrekening never nooit gekregen! Het is geen bedrag waar ik de rest van de klussen allemaal van kan doen. Wel een groot bedrag waarover ik eerst even rustig na ga denken hoe ik het precies wil gaan verdelen.

Lijstje

Ik heb namelijk nog een lijstje die ik af wil werken met dingen kopen/ geld reserveren voordat mijn contract bij de post afloopt. En ik vind het ook wel prettig als dat alvast uit mijn hoofd is. Want dat is een beste lijst. Wel veelal met wat kleinere bedragen, maar toch is de hoeveelheid dusdanig dat het in mijn hoofd dan ook heel veel is wat ik nog moet regelen.

Zodra ik het geld ontvangen heb op mijn rekening, zal ik nog een apart artikel voor jullie schrijven met daarin wat ik precies met dat geld gedaan heb. Misschien gaat er nog een gedeelte naar de tuin, misschien ook niet. Het is een groot bedrag, dus ik wil er even rustig over nadenken bij welke verdeling ik mij het beste voel. Dat beslis ik niet even zo last minute als dat ik mijn ETF’s verkocht 😉 Deels weet ik al wel wat ik ermee wil doen, maar nog niet helemaal.

Uiteraard ga ik tzt wel weer beleggen. Een nieuw account zal ik denk ik binnenkort wel alvast gaan openen, zodra de oude afgesloten is. Zo voorkom ik dat ik op een wachtlijst terecht kom, wanneer er ineens weer zo’n grote drukte ontstaat als destijds tijdens het begin van Corona.

Dat ik deze beslissing plotseling genomen heb, wil ook niet zeggen dat ik er niet goed over nagedacht heb. Soms kan ik heel snel beslissen of iets voor mij het juiste is om te doen. En in dit geval is dit voor mij het juiste besluit geweest. Zo heb ik gewoon direct een grote brok ergernis weggenomen. En ineens extra geld beschikbaar voor (meerdere) doelen die ik nog open had staan. Dus het is goed zo.

Leestip: 2 jaar beleggen en 1 jaar intensief investeren!

Ben jij wel eens zo boos geweest dat je een plotseling besluit ergens over nam en dat meteen uitvoerde?

Plotseling verkocht