Post ontvangen – diary 171

Post ontvangen – diary 171

14 juli 2021 0 Door Marìs

Post ontvangen – diary 171. Vandaag deel ik de gebeurtenissen van vorige week met jullie. Zo ontving ik eindelijk de meest belangrijke post ooit, waar ik al zo lang op wachtte! Ook was ik nog ziek, dus heel veel gebeurde er verder ook niet.

Post ontvangen - diary 171

Post ontvangen – diary 171

Ik deel vandaag met jullie mijn photodiary; post ontvangen – diary 171. Want ik ontving eindelijk de meest belangrijke post ever! Dus deze dag was heel bijzonder en een grote opluchting voor mij. Eindelijk is het definitief!

Leestip: Hoe lang duurt een achternaamwijziging? Dat lees je uitgebreid hier!

Maandag 5 juli

Post ontvangen - diary 171

In mijn notities ben ik de weken aan het aftellen tot er belangrijke of leuke dingen gaan gebeuren! Elke maandag gaan de getallen weer een cijfertje omlaag. Zo fijn om deze dingen eindelijk wat dichterbij te zien komen!

Dinsdag 6 juli

Dit was zo een rare dag! Ik hing nog ziek op de bank, mijn moeder was bij mij na haar werk en riep ineens gvd Peter R. de Vries is neergeschoten. Want dat las ze op een nieuwssite. Ik hoopte eerst nog dat het niet waar was, maar helaas was het toch wel zo. Vreselijk zulke dingen! Hopelijk vecht hij zich er bovenop!

Vrijdag 9 juli

Vandaag toch maar naar de huisarts geweest, ik was bang om alleen ziek het weekend in te gaan. Wilde zeker weten dat mijn oren goed waren en het geen ontsteking was. Gelukkig bleken mijn oren er prima uit te zien.

Omdat ik ook allergisch ben (in elk geval voor grassen). Kan het zijn dat er slijm tegen mijn trommelvliezen drukte, waardoor ik steeds duizelig werd. Ook zat er toch iets van een virus, want die koorts kwam ook ergens vandaan natuurlijk.

Tot slot waren ook mijn hartslag en bloeddruk te hoog, maar dat vond de huisarts niet zo gek, gezien de stress die ik op dat moment nog had (vanwege het wachten tot het koninklijk besluit eindelijk zou komen). Maar toch wilde ze me de week erop graag terug zien om te kijken of het al gedaald was en ik zou weer medicijnen krijgen.

Zaterdag 10 juli

Post ontvangen - diary 171

EINDELIJK!!!!! Kwam het koninklijk besluit dan binnen! Ik plaats even deze bewerkte foto omdat ik degene zonder tekst al gewist had. Klein foutje 😉

Qua ziek zijn was dit ook meteen de zwaarste dag. Hoe blij ik ook was met mijn post, ik voelde me echt belabberd qua koorts.

Zondag 11 juli

Het besef dat het nu echt officieel is, dringt nog niet echt tot me door. Dat komt denk ik ook omdat ik nog geen afspraak heb voor de aanvraag van mijn nieuwe paspoort.

Justis heeft dit document namelijk naar mijn geboortegemeente gestuurd en zij passen het aan op je geboorteakte. Daarna stuurt je geboortegemeente het door naar de gemeente waar je woont en die passen het aan in de basisregistratie personen. En laten die het in de zomer nou net altijd druk hebben met mensen die op vakantie willen. En dus óók een nieuw paspoort willen.

Als je inlogt bij mijn overheid en kijkt bij ‘identiteit’ kun je zien welke naam er staat. En dus kan ik dat in de gaten houden, om te zien of mijn gemeente mijn gegevens al aangepast heeft. Dat is nu nog niet het geval. Daarna kan ik pas een afspraak maken voor de aanvraag van een nieuw paspoort.

Komende week ga ik dus even naar mijn geboortegemeente bellen om te vragen of ze het besluit al ontvangen hebben. Dan weet ik een beetje hoe het ervoor staat! Een beetje die ambtenaren achterna zitten kan geen kwaad, maar nog belangrijker; het stelt mij geruster. Als ik maar weet waar ik zit in dat proces, heb ik er vrede mee dat ik nog heel even geduld moet hebben.

Leestip: Koninklijk besluit is binnen!

Hoe was jullie week?