Prik en tuincentrum gecombineerd

Prik en tuincentrum gecombineerd

6 augustus 2021 6 Door Marìs

Ik heb mijn prik en tuincentrum gecombineerd. Deze week kon ik eindelijk mijn eerste prik halen, omdat mijn achternaamwijziging rond is. Dat combineerde ik met een bezoek aan het tuincentrum.

Prik en tuincentrum gecombineerd

Prik en tuincentrum gecombineerd

Recent heb ik mijn prik en tuincentrum gecombineerd. Deze week kon ik ook eindelijk terecht voor mijn eerste prik, omdat ik nu mijn nieuwe paspoort heb. Dat was meteen een mooie gelegenheid om dit samen met mijn moeder te doen en dat te combineren met een bezoek aan het tuincentrum.

Leestip: Kosten paspoort en rijbewijs gehad!

Eenmaal in het tuincentrum aangekomen hebben we uitgebreid (met lijstje) rondgelopen om te kijken wat ze allemaal hadden. Helaas was niet alles even duidelijk geprijsd, dus dan denk je al snel; ok laat maar! Bijvoorbeeld zo’n ding voor aan de muur met tuinslang, daar was nergens een prijs van te bekennen en zo’n doos is ook net even te zwaar om die dan zelf te scannen. Dat komt dan later wel een keer.

Tevens hebben we gekeken voor een parasol, maar helaas zag ik wel een mooi formaat, maar niet een kleur die ik wil hebben. Zwart of grijs valt bij mij namelijk meteen al af. Maar het is wel handig om een formaat in het echt te zien, terwijl hij uitgeklapt staat, dan weet je veel beter welke je fijn vindt. Ook zag ik een veel leukere waterval dan die ik eigenlijk op het oog had, en nog een paar tientjes goedkoper ook. Dus die hebben we meteen meegenomen. Ook heb ik alvast 1 plant, namelijk een Yucca meegenomen voor in de tuin. Of deze voor of achter in een pot komt te staan weet ik nog niet. Voor nu heb ik hem gewoon maar even op de tuintafel gezet.

In totaal was ik voor de eerste tuinaankopen 137 euro kwijt. Op 1 cent na. Dus dat vond ik eigenlijk al wel netjes. Juist omdat ik voor de waterval eigenlijk meer geld gereserveerd had staan. Voor de waterval had ik namelijk 200 euro gereserveerd staan, maar daar heb ik nu dus óók een Yucca voor én nog geld over. Dat is nog eens leuk shoppen! Verder hadden ze helaas niet wat ik zocht, of de kwaliteit van bepaalde planten die ik wilde die daar stonden was gewoon niet goed genoeg, dus volgende keer op naar een ander tuincentrum én nog een keer een bezoekje brengen aan een palmbomen kweker. Want die grote palmboom voor de achtertuin moet ook nog besteld worden. En die moet de tuinman plaatsen, dus daar moeten we wel mee opschieten.

Mijn moeder helpt met alles qua uitzoeken omdat zij ook net íéts sneller ziet dan ik of een plant helemaal mooi is. En het is natuurlijk altijd handig als je kunt overleggen. Of gewoon iemand hebt die met je meedenkt! En natuurlijk is het ook gewoon gezellig om samen te kijken voor planten voor mijn tuin. Wordt vervolgd 😉

Leestip: Genoeg dure klussen te gaan!

Hebben jullie een activiteit gecombineerd toen je je prik haalde?

Prik en tuincentrum gecombineerd