Rare week – diary 217

Rare week – diary 217

7 juni 2022 2 Door Marìs

Rare week – diary 217. Het was een week die stil eindigde, maar ook met talloze gedachten in mijn hoofd. En met voedselvergiftiging, of eten dat gewoon verkeerd gevallen is, dat kan ook. Ik heb daarom ook maar weinig foto’s van deze week.

Rare week - diary 217

Rare week – diary 217

Jullie kijken nu mee met mijn photodiary; Rare week – diary 217. Het is een week met heel weinig foto’s, omdat het gewoon een hele rare week was. Vanaf vrijdag heb ik niet eens meer gedacht aan foto’s maken, en voor donderdag was ik ook afgeleid.

Leestip: Financieel terugblikken, doe je zo!

Maandag 30 mei

De klusser had vandaag iets anders, dus hij zou er niet zijn. Dat gaf mij de kans om heel de dag bezig te zijn voor mijn derde blog. Ik moest héél veel foto’s uitzoeken voor mijn review van de Floriade, waar ik begin mei geweest was. Dat ging best lekker. In totaal kon ik 3 artikelen schrijven (ook over andere onderwerpen) waar ik eigenlijk de hele dag voor bezig geweest ben, inclusief het uitzoeken van alle foto’s.

Inmiddels hoorden we van de klusser dat zijn moeder op sterven lag, zij overleed iets later in de week, dus er werd alleen donderdag geklust. Heel begrijpelijk en nog een dikke pluim dat hij donderdag evengoed kwam werken! Ik had het ook begrepen als hij helemaal niet was komen werken, maar hij wil deze klus nou eenmaal graag afronden.

Woensdag 1 juni

In de avond was er een extra repetitie van onze zanggroep, dus daar gingen we natuurlijk heen. Ik doe dit samen met mijn moeder, daarom schrijf ik; we. Met onze groep mogen we binnenkort namelijk optreden op de Floriade! Super gaaf! Beetje jammer ook wel dat ik dat niet eerder wist, heb ik net begin mei de Floriade zelf bezocht en een kaartje betaald, terwijl we nu gratis toegang krijgen!

Ook is er in augustus een optreden in Wolfheze, en vlak voordat wij op vakantie naar Texel gingen, hadden we er eentje nabij Amersfoort. We komen door het hele land. Zo zie je nog eens wat! Omdat er dus in de zomervakantie wat optredens zijn, zijn er nu extra repetities. Over optredens doe ik verder geen uitspraken ivm privacy.

Donderdag 2 juni

Rare week - diary 217

Vandaag werden de nieuwe binnendeuren geplaatst. We kochten ze via Decodeur, dit bedrijf werkt in het hele land. Deze man op de foto komt dus dan weer hier en dan weer daar, dat maakt zijn werk extra leuk zei hij. Een foto van het eindresultaat heb ik nog niet voor jullie. Omdat de deuren geleverd worden in de grondverf, moeten ze nog geverfd worden, waardoor nog niet alle afdek klepjes erop zitten, en dat oogt minder mooi. Daarom deel ik pas foto’s als dat gedaan is.

Rare week - diary 217

Wat een troep komt er uit de kozijnen als ze de gaten maken voor verborgen scharnieren! Die zooi vliegt alle kanten op, maar het werd wel bij elkaar geveegd voordat meneer vertrok, wel zo fijn!

Ondertussen was onze klusser bezig met de kast op de gang. Deze is helemaal vernieuwd (de buitenkant). De deurknopjes moeten er nog op, maar de verf moest natuurlijk eerst drogen. Daarom staat die ene deur ook nog een stukje open. Ik ben helemaal blij met het eindresultaat, het oogt zoveel frisser nu! Uiteindelijk komt er ook nog een spiegel op deze kast, zodat je je haar nog even kan checken voordat je de deur uit gaat 😉

Hier werden we erg stil van…

Bij onze zanggroep kregen we vervelend nieuws. Deze avond had een rare wending. Een van onze mannelijke medezangers, daar is momenteel geen contact mee te krijgen. We zijn dus nogal bezorgd over wat er met hem is, en of hij nog wel onder ons is. Stiekem hoop ik dat hij op vakantie is en dat niet gezegd heeft, al is dat nogal onwaarschijnlijk, want dan had hij dat wel laten weten. Al is het maar aan zijn carpool-partner van onze groep.

Dit bleef bij mij echt door het hoofd spoken. Vooral omdat er recent een dode man gevonden is. Theoretisch gezien zou hij dat kunnen zijn, maar daar is zo weinig over bekend, geen leeftijd of niks, dat wij allen hopen dat het niet waar is. Toch blijft het door je hoofd spoken; als hij het is, wat is er dan gebeurt? Hoe kwam hij daar zo terecht? Wellicht een hartaanval gekregen? Of nog iets anders? Waarom was hij deze week ook niet op zijn andere hobbyclub aanwezig? En waarom hebben zijn buren hem al een paar dagen niet gezien? Toeval? Of toch het worst case scenario…?

De hele groep was stil en er was ongeloof; toch niet die sociale aardige man?! Zoiets te horen krijgen en geen zekerheid hebben, geeft een heel naar gevoel. Er wordt aan gewerkt om bevestigd te krijgen of dit echt zo is, maar wij waren hoe dan ook ondersteboven van dit bericht. Tijdens het zingen daarna kijk je dan af en toe naar de plek waar hij altijd staat, en soms was het net of hij er gewoon stond. Even knipperen met je ogen en nee, toch niet. Jammer..

Vrijdag 3 t/m Zondag 5 juni

Was ik ziek. Donderdagavond thuis begon het al dat ik even misselijk was, maar dat trok snel weer weg. Vrijdagmiddag kwam die misselijkheid in alle hevigheid terug en kwam al mijn eten eruit. Gelukkig wel netjes in de pot.

Ik bleef een vol gevoel houden en at ’s avonds 2 kleine matzes met kaas, toen hoefde ik niet meer. De volgende dag was het andere gat aan de beurt en zat ik regelmatig op de wc.

Pas zondag was ik weer een beetje opgeknapt, maar nog wel moe. Ook toen maakte ik dus nog geen foto’s. Wel ben ik toen weer gaan zitten om artikelen te schrijven voor 2 verschillende blogs. En nog steeds zit ik in mijn hoofd met onze mede-zanger. De vragen; wat is er gebeurt en waar ben je? Was jij dat die gevonden is of niet? Blijven door mijn hoofd gaan.

Leestip: Snel rijk worden, of toch rustig aan?!

Heb jij weleens samen met een groep iets heftigs meegemaakt of te verwerken gekregen? Ik wel, vroeger op de middelbare school is er bij een ongeluk een groep jongeren omgekomen, uit de woonplaats waar ik toen woonde. Meiden bij mij uit de klas waren met hen bevriend. Ik heb een van die jongens dus ook weleens gezien. Dan komen zulke nare dingen erg dichtbij.