Recente geld gedachten

25 augustus 2019 17 Door Marìs

Recente geld gedachten. Recent dacht ik weer eens na over wat ik op korte termijn (binnen nu en 3 jaar) wil bereiken qua geld. En ik vertel jullie hoe ik daar ineens op kwam.

Recente geld gedachten

Recente geld gedachten. Dat het op mijn werk niet goed gaat weet iedereen. De hoeveelheid post daalt jaarlijks met zo’n 10% en dus blijft er steeds minder werk over. Maar ik heb het bij de post gewoon onwijs naar mijn zin! Het liefst zou ik blijven tot ik niet meer hoef te werken. Recent hoorde ik weer dat de huur van de locatie waar ik nu zit nog maximaal nog 2 jaar verlengt kan worden. De kosten voor het pand zijn gewoon veel te duur. Dat zette mij weer opnieuw aan het denken.

Leestip: Extra goedkoop wonen!

Ik heb nú werk en dus inkomsten. Ik moet er dus nú voor zorgen dat mijn geld voor zich gaat werken. Een tijdje terug investeerde ik al eens in een crowdfunding project. Hierdoor krijg ik nu maandelijks 10,26 euro op mijn rekening gestort zonder dat ik daar iets voor hoef te doen. Dus mijn eerste gedachte; ik wil binnenkort in een tweede project gaan investeren.

Als ik dan in de toekomst geen werk heb, heb ik wel nog inkomsten waarmee ik mijn bufferrekening kan blijven aanvullen. Mocht dat tegen die tijd nog nodig zijn, zo niet dan beleg ik dat geld. Al is dat maar een nihil bedrag per maand.

Dat brengt mij bij punt 2: ik wil nu ook mijn bufferrekening verder aanvullen. Als ik die 1000 euro weer bereikt heb ga ik voor 2500 euro. Dit wil ik bereiken zo lang als ik bij de post kan blijven werken. En wie weet schroef ik dat bedrag nog wel wat verder op, maar dat zie ik nog wel.

Leestip: Zo kun je gemotiveerd blijven om te sparen!

Punt 3: eindelijk beginnen met beleggen en ervoor zorgen dat er geld binnen komt door middel van divident. Hier wil ik eigenlijk al heel lang mee beginnen. En ja ook dat divident zal eerst een paar euro tot tientjeswerk zijn, maar uiteindelijk zal dit langzaam aan gaan groeien. En tussendoor vast ook tig keer schommelen, zodat het lijkt alsof het geen zin heeft. Maar als ik nu niet begin, begin ik nooit. Dan blijft er altijd wel een reden bestaan om het uit te blijven stellen.

Dit zijn de gedachten die mij de laatste dagen blijven plagen. Daarom heb ik ze nu hier op een rijtje gezet. En natuurlijk blijft het ook belangrijk voor mij om het huis zsm af te krijgen zodat de rust hier terugkeert. En daarna nog steeds om zsm die lening af te lossen. Maar ik moet er ook voor zorgen dat mijn geld voor mij gaat werken waardoor het meer zal gaan worden.

Tot slot hoop ik ook steeds mensen lid te blijven maken van mijn favoriete kliksite, zodat ook mijn inkomsten daarvan langzaam maar zeker steeds meer zullen blijven groeien. Momenteel krijg ik het voor elkaar om daar 325 euro per jaar mee te verdienen. Dit is nog lang niet genoeg om van te leven. Dus de volgende stap wordt 850 euro per jaar verdienen met mijn favoriete kliksite. Daar wil ik nu heel graag naartoe werken. Wie weet kan ik daar dan in de toekomst maandelijks mijn boodschappen van gaan betalen.
Daarnaast hoop ik natuurlijk ook nog meer te gaan verdienen met mijn blog zodat ik daarmee in elk geval quitte kan spelen qua uitgaven en inkomsten.

Leestip: Zo verdien ik makkelijk geld via internet!

Wat zouden jullie doen als jullie een baan naar je zin hebt waar je niet weg wilt? Op welke volgorde zou jij deze punten afwerken?