Recente geld gedachten

Recente geld gedachten. Recent dacht ik weer eens na over wat ik op korte termijn (binnen nu en 3 jaar) wil bereiken qua geld. En ik vertel jullie hoe ik daar ineens op kwam.

Recente geld gedachten

Recente geld gedachten. Dat het op mijn werk niet goed gaat weet iedereen. De hoeveelheid post daalt jaarlijks met zo’n 10% en dus blijft er steeds minder werk over. Maar ik heb het bij de post gewoon onwijs naar mijn zin! Het liefst zou ik blijven tot ik niet meer hoef te werken. Recent hoorde ik weer dat de huur van de locatie waar ik nu zit nog maximaal nog 2 jaar verlengt kan worden. De kosten voor het pand zijn gewoon veel te duur. Dat zette mij weer opnieuw aan het denken.

Leestip: Extra goedkoop wonen!

Ik heb nú werk en dus inkomsten. Ik moet er dus nú voor zorgen dat mijn geld voor zich gaat werken. Een tijdje terug investeerde ik al eens in een crowdfunding project. Hierdoor krijg ik nu maandelijks 10,26 euro op mijn rekening gestort zonder dat ik daar iets voor hoef te doen. Dus mijn eerste gedachte; ik wil binnenkort in een tweede project gaan investeren.

Als ik dan in de toekomst geen werk heb, heb ik wel nog inkomsten waarmee ik mijn bufferrekening kan blijven aanvullen. Mocht dat tegen die tijd nog nodig zijn, zo niet dan beleg ik dat geld. Al is dat maar een nihil bedrag per maand.

Dat brengt mij bij punt 2: ik wil nu ook mijn bufferrekening verder aanvullen. Als ik die 1000 euro weer bereikt heb ga ik voor 2500 euro. Dit wil ik bereiken zo lang als ik bij de post kan blijven werken. En wie weet schroef ik dat bedrag nog wel wat verder op, maar dat zie ik nog wel.

Leestip: Zo kun je gemotiveerd blijven om te sparen!

Punt 3: eindelijk beginnen met beleggen en ervoor zorgen dat er geld binnen komt door middel van divident. Hier wil ik eigenlijk al heel lang mee beginnen. En ja ook dat divident zal eerst een paar euro tot tientjeswerk zijn, maar uiteindelijk zal dit langzaam aan gaan groeien. En tussendoor vast ook tig keer schommelen, zodat het lijkt alsof het geen zin heeft. Maar als ik nu niet begin, begin ik nooit. Dan blijft er altijd wel een reden bestaan om het uit te blijven stellen.

Dit zijn de gedachten die mij de laatste dagen blijven plagen. Daarom heb ik ze nu hier op een rijtje gezet. En natuurlijk blijft het ook belangrijk voor mij om het huis zsm af te krijgen zodat de rust hier terugkeert. En daarna nog steeds om zsm die lening af te lossen. Maar ik moet er ook voor zorgen dat mijn geld voor mij gaat werken waardoor het meer zal gaan worden.

Tot slot hoop ik ook steeds mensen lid te blijven maken van Euroclix, zodat ook mijn inkomsten daarvan langzaam maar zeker steeds meer zullen blijven groeien. Momenteel krijg ik het voor elkaar om daar 325 euro per jaar mee te verdienen. Dit is nog lang niet genoeg om van te leven. Dus de volgende stap wordt 850 euro per jaar verdienen met Euroclix. Daar wil ik nu heel graag naartoe werken. Wie weet kan ik daar dan in de toekomst maandelijks mijn boodschappen van gaan betalen.
Daarnaast hoop ik natuurlijk ook nog meer te gaan verdienen met mijn blog zodat ik daarmee in elk geval quitte kan spelen qua uitgaven en inkomsten.

Leestip: Zo verdien ik makkelijk geld via internet!

Wat zouden jullie doen als jullie een baan naar je zin hebt waar je niet weg wilt? Op welke volgorde zou jij deze punten afwerken?

17 Replies to “Recente geld gedachten”

 1. Heel verstandig hoe je denkwijze is nu je nog werk hebt!! Regeren is vooruit zien he haha. Ook wij zijn al best veel met de toekomst bezig hoor. Wij zijn nu bezig om ons huis zo te maken zoals wij het mooi vinden, de dingen die vervangen moeten worden doen we nu, want als we minder willen werken, of nog erger mijn baan verdwijnt en die optie is best reëel, dan hebben we in ieder geval geen dikke kosten meer voor het huis. Overal rekening mee houden. En die crowdfunding dat is wel even 120 euro per jaar he?

  1. Helemaal waar, thanks! Ook een verstandige keuze van jullie om dit nu te doen. Die kosten zijn vaak ook nog best wel hoog, dus omdat jullie dit nu aanpakken scheelt dat straks idd een hoop, lekker! Toch jammer he, banen die gewoon verdwijnen. Bijna hetzelfde als mijn verhaal. Mijn locatie gaat sluiten, maar dat is ook omdat mijn baan in de toekomst gaat verdwijnen en ze nu al bezuinigen om dat nog uit te kunnen stellen tot de techniek op orde is.
   Hopelijk voor jou duurt het nog even voordat je baan verdwijnt!
   En helemaal waar hoor, ruim 120 euro per jaar is gewoon erg fijn. Ik gebruik dit momenteel ook altijd voor een van mijn spaardoelen. Dus als dit in de toekomst meer gaat worden door een 2e investering is dat natuurlijk erg lekker.

 2. Crowdfunding beveel ik niemand aan. Gaat een bedrijf failliet dan ben je echt je geld kwijt, is inmiddels mijn ervaring. Ik ben er dus financieel bij ingeschoten.
  Wat ik altijd begrijp is dat je beter kunt beleggen. Je hebt daarbij goede en slechte tijden . In slechte tijden moet je het belegde niet verkopen. Zorg wel voor een goede spreiding van hetgeen wat je koopt (heb zelf nog niets belegt).

  1. Tja dat soort dingen zijn nooit zonder risico. Maar crowdfunding is hetzelfde verhaal als beleggen; je geld verdelen is ook hierbij belangrijk. Voordeel is dat je het wel maandelijks teruggestort krijgt stukje bij beetje. Dus je bent ook nooit je héle investering kwijt. Tenminste dat is zo bij het horeca platvorm waar ik investeer.
   Met beleggen heb je idd zelf iets meer invloed. Als je belegt in trackers/ etf’s dan heb je een aandeel die opgedeeld is in stukjes van meerdere bedrijven, gaat er 1 failliet dan vervangen ze diegene voor een nieuw bedrijf, dus in dat opzicht kan je nooit mega veel geld verliezen. Wel is het zo dat beleggen pas echt iets oplevert wanneer je dit jaren doet. En idd niet verkoopt als het even slecht gaat. Niet iedereen is daar tegen bestand.
   Ik denk dat iedereen voor zich moet kijken wat het beste bij hem of haar past om te doen. Voor sommige mensen zal het geen van beiden iets zijn, die sparen gewoon liever, ook al levert dat weinig tot niks meer op.
   Zelf vind ik een combinatie van meerdere dingen het prettigst. Sparen, crowdfunding en beleggen. Ook op die manier verspreid je weer risico’s omdat je meerdere opties gebruikt. Zo kan nooit al je geld in 1x helemaal weg zijn.

 3. Helemaal waar, ik heb er inmiddels al veel over gelezen over beleggen, dus dat komt helemaal goed! Bedankt voor je tip, dat was ook inderdaad precies het plan. Beleggen met geld wat lang kan blijven staan en niet nodig is op korte termijn.
  Ja daar baal ik ook heel erg van. Maar daarom geniet ik er wel van zo lang ik mijn werk nog heb en ga ik echt even dit soort dingen in orde maken. Zodat ik wel een mooie geldstart heb kunnen maken dankzij deze baan.
  Helaas zal zo’n regeling er voor mij idd niet in zitten, precies om de reden die je al noemt. Wat er met contracten zoals die van mij gaat gebeuren is nog een vraagteken. Dat ligt er helemaal aan wat er op dat moment voor aanbod is (hoeveelheid werk) want de vaste werknemers gaan dan voor. Mocht er plek zijn zal het wss idd aangeboden worden dat je mee gaat naar de nieuwe locatie, maar dan moet er gekeken worden of dat haalbaar is voor mij, want dit zal wel echt veel verder weg zijn. En niet elke locatie is goed bereikbaar met het ov en zeker niet om de tijd dat ik begin (6:30 uur ’s ochtends). Meerijden zal ook geen optie zijn, want veel collega’s beginnen al om 6:00 uur en anderen (de laatsten) pas om 7:00 uur.

  1. Dat zou een optie kunnen zijn, maar het nadeel daarvan is dat je altijd afhankelijk bent van anderen, is die ander vrij of ziek, dan kan ik niet op mijn werk komen. En hoe later ik begin, hoe minder geld ik verdien. Heeft te maken met de onregelmatigheid toeslag die ik dan minder, of niet meer krijg als ik later begin. Eerder beginnen is sowieso geen optie. Ik zit nu al op het randje qua tijd voor de slaap die ik nodig heb. En nog eerder naar bed is ook niet te doen, ik red het nu al niet eens altijd om er op tijd in te liggen en dat merk ik wel duidelijk aan mijn energie.
   Je moet dan natuurlijk ook rekenen dat wanneer de locatie veranderd er minimaal een halfuur tot 3 kwartier reistijd bij gaat komen per rit. Dus zowel heen (wat betekend; nog eerder opstaan) als terug. Ook dat kost heel veel energie. Dus het is gewoon even afwachten en tegen die tijd kijken of het voor mij haalbaar is of niet.

 4. Mijn advies is dat je eerst een flinke buffer moet opbouwen voorat je begint met beleggen.
  Het risico met beleggen is dat je je inleg kwijt kan raken, als je dan geen flinke buffer hebt, heb je dus niks meer.
  En met een flink buffer bedoel ik dus minstens 6 maanden loon!
  En vervelend als je je baan zou kwijtraken, maar soms kan het dan ook een paar maanden duren voordat je WW krijgt en goede buffer is dan fijn.
  Crowdfunding zou ik heel voorzichtig mee zijn, risico’s daar mee zijn vele malen hoger dan met beleggen.

   1. Dat is ook precies de reden waarom ik mijn geld verdeel over 3 onderwerpen; sparen, beleggen én crowdfunding. Een gokje wagen kan soms ook wat leuks opleveren. Zo niet dan, jammer dan. Maar alleen maar veilig doen = sparen en dat levert ook praktisch niks meer op. Ik kies er daarom heel bewust voor om het risico te verdelen door het alle 3 te doen.
    Het risico is pas écht groot wanneer je ál je geld alleen zou inzetten op crowdfunding. Dan kun je maar zo alles kwijt zijn. Maar dan ben je ook gewoon niet slim bezig naar mijn mening.
    Ik ben wel benieuwd wat deze keuze van combinatie mij gaat opleveren!

  1. Dat ligt er helemaal waarin je gaat beleggen. Als je een aandeel koopt van 1 bedrijf en dat bedrijf gaat failliet, ja dan ben je je geld kwijt. Maar koop je een tracker/ etf/ hoe je het allemaal ook noemen wil, dan bestaat dat gewoon uit een hele groep bedrijven, wanneer er dan 1 failliet gaat vervangen ze die gewoon voor een ander. Dus ben je nooit je hele inleg kwijt. Wel kun je uiteraard verlies draaien. Maar hey, dat is het risico wat je van tevoren weet als je gaat beleggen. Die keuze maak je bewust.
   Beleggen gebeurt sowieso voor de lange termijn in mijn geval. Waardoor er tijd is om het bedrag te laten groeien.
   Wel leuk om te lezen hoe jij het zou doen.
   Voor mij is de keuze bewust een verdeling van; crowdfunding, sparen én beleggen. Zo verdeel je ook weer risico. Stel dat je al je geld in crowdfunding zou steken, ja dan kun je makkelijk al je geld kwijt raken. Dat zou geen slimme keuze zijn.
   En een beetje uitdaging in het leven kan ook geen kwaad. Tenminste, dat verschilt per persoon natuurlijk. Maar ik vind dat de gok wel waard.

 5. Hey leuk artikel! Ik vindt je blog echt heel leuk omdat ik je kan volgen op je weg om goed met geld te worden zonder dat je al super succesvolle verhalen hebt. Bedankt voor t delen. Ik zou zelf ook willen beginnen met belegen alleen durf ik nog niet zo goed.

  1. Thanks! Leuk om te lezen!
   Ik ben zelf begonnen afgelopen week (daarover komt woensdag een uitgebreid artikel online). Gewoon met 1 aankoop, deze aankoop bestaat uit een groep van meerdere grote bedrijven, wanneer er 1 failliet gaat vervangen ze die gewoon voor een ander bedrijf en zo ben je dus nooit al je geld kwijt. Tenzij ze allemaal tegelijk failliet gaan. En ja verlies kun je natuurlijk wel draaien, als er nu een crisis zou komen, dan wordt het een stuk minder waard, maar koop je dan weer aandelen bij en wacht je rustig af dan wordt het in zijn geheel vanzelf weer meer waard. Dus daarom vind ik het wel interessant en ben ik gewoon eens begonnen met 1 aankoop! Dan maar kijken hoe ik reageer wanneer de waarde daalt en ik ‘rood’ sta in de portefeuille.
   Dit doe ik ook echt voor de lange termijn met geld wat ik nu niet 123 nodig heb, zodat het de tijd heeft om te groeien. Tot nu toe heb ik mijn aankoop op een duur moment gedaan, maar ik merk nu al dat ik absoluut niet de neiging heb om mijn aandeel te verkopen, gewoon omdat ik weet dat hij vanzelf wel weer gaat stijgen. En het dus dom zou zijn om nu te verkopen. Daarom weet ik nu al dat dit wel iets voor mij is om mee door te gaan. En dat slechts in een paar dagen tijd!
   Voor sommige mensen is het ook gewoon niks hoor, die zouden hier gestrest van worden. Maar zelf heb ik er gewoon vertrouwen in dat geld er altijd voor mij zal zijn en dat ik genoeg ga hebben. En dat geeft een geruststellend gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *