Rekening geopend

Rekening geopend

18 maart 2023 1 Door Marìs

Onlangs heb ik een beleggings rekening geopend, want ik wil natuurlijk in de toekomst weer gaan beleggen. Dit deed ik wederom bij DeGiro, omdat de gebruikskosten gewoon laag tot nihil zijn.

Rekening geopend

Rekening geopend

Waarom heb ik nu een rekening geopend? Dat zal ik jullie vertellen in dit artikel. Want ik ging toch nog niet beginnen met beleggen? Nee. Dat klopt. Dat ligt op dit moment nog niet in de planning. Maar ik weet wel nog goed dat toen de markt instortte een paar jaar terug, iedereen in de rij stond om te kunnen beginnen met beleggen. De wachttijden waren soms behoorlijk. En aangezien de markt momenteel ook nogal onrustig is, met alles wat er gaande is, dacht ik; ik open hem nu gewoon alvast!

Leestip: Ineens afgelost!

Zo kan ik ook nu alvast de koersen in de gaten houden van de ETF’s die ik wil gaan aankopen. En mocht er weer een stormloop komen, hoef ik ook niet te wachten en te balen dat ik te laat was met opnieuw een rekening openen. Vaak doe ik dingen als mijn gevoel me dat ingeeft. Dan heb ik gewoon sterk het gevoel dat ik het alvast moet doen, en daar luister ik dan naar, ook zonder aanwijsbare reden. Maar eigenlijk neem ik al mijn financiële beslissingen op basis van mijn gevoel. En natuurlijk altijd in combinatie met mijn verstand uiteraard 😉

Omdat ik nog geen aankopen gedaan heb, kan ik jullie verder ook nog niet zoveel vertellen. Maar wellicht is het wel leuk om te vertellen welke ETF’s ik alvast tussen mijn favorieten gezet heb. Gewoon puur zoekende naar de ETF’s die ik in het verleden gehad heb, en waarover ik gelezen heb omdat anderen ze hadden, heb ik die aan mijn lijstje toegevoegd. Of ik ze ook daadwerkelijk allemaal ga kopen, daar neem ik pas later beslissingen over. Dat is nu ook nog niet zo relevant.

Tussen mijn favorieten staan; VWRL, IDVY, ISPA, ROBO en TDIV. Nu ben ik eigenlijk wel heel benieuwd, als jullie ook beleggen in ETF’s; welke hebben jullie in jullie portefeuille zitten? En welke leveren jullie een leuk dividend op? Hoeveel stuks heb je daarvan in the pocket?

Nu ik mijn beleggingsrekening geopend heb, heb ik ook meteen weer helemaal zin om er weer mee te beginnen. Want ik wilde natuurlijk eigenlijk helemaal niet stoppen met beleggen. Ik heb destijds alleen alles verkocht omdat er moeilijk gedaan werd over het wijzigen van mijn achternaam. Zelfs na maanden was er nog niks gebeurt en daardoor raakte ik mega geïrriteerd. Je wijzigt het ten slotte niet voor niks, en zo moeilijk is het niet om het even aan passen in de administratie. Maar goed, omdat ik daar nu niks meer mee te maken heb, en dat ook niet opnieuw gaat gebeuren, ben ik nu weer terug.

In principe start ik pas weer met beleggen als ik mijn geleende auto-geld overal terug gezet heb en weer een beetje spaargeld heb. Maar mocht er tussendoor een crash van de markt komen, dan laat ik die kans natuurlijk niet aan me voorbij gaan om dan al wat ETF’s te kopen!

Leestip: Plotseling verkocht!

Hoeveel geld beleg jij per maand? En in welke aandelen of ETF’s investeer jij? Ik zoek geen advies en ik geef geen advies, maar ik ben gewoon benieuwd naar jullie keuzes!

Rekening geopend