Rente en bedragen afronden

Rente en bedragen afronden

5 maart 2021 9 Door Marìs

Rente en bedragen afronden is waar ik onlangs mee gestart ben. En dan bedoel ik niet rente afronden, want deze 2 dingen staan los van elkaar in dit artikel

Rente en bedragen afronden

Rente en bedragen afronden

Vandaag vertel ik jullie over rente en bedragen afronden. Dit is een methode die je kunt gebruiken om te sparen en ook de methode die ik onlangs weer heb ingevoerd. Een paar jaar terug maakte ik hier ook gebruik van, maar op een gegeven moment stopte ik ermee. Waarom weet ik niet meer.

Leestip: Contract verlengd en meeruren omgezet!

Je kunt rente apart zetten om te sparen wanneer je het ontvangt, dat ben ik onlangs weer gaan doen. Ik zet dat momenteel op de ‘extra aflossen’ spaarrekening en kan altijd nog kijken wat ik er uiteindelijk mee ga doen. Ik weet nog niet zeker of ik het daar ook echt voor ga gebruiken, of dat ik het ga gebruiken voor de verbouwing. Dat bepaal ik pas als ik zie hoe hard het sparen gaat.

Ook kunt je naast je rente apart zetten, bedragen afronden. Stel al je uitgaven/ spaarbedragen/ reserveringen bij elkaar zijn 85,95 euro, maar je houdt nog 76 cent over, dan zet je die 76 cent ook naar een spaarrekening. Dat is het idee. Hoe je wilt afronden kun je natuurlijk zelf bepalen, je kunt het met bedragen onder de 10 euro doen, maar ook onder de 5 euro, of alleen onder de euro.

op dit moment

Op dit moment heb ik er zelf voor gekozen om het alleen te doen met bedragen onder de euro. Dus echt alleen als ik centen over hou, die te sparen. Dit deed ik deels met terugwerkende kracht. De rente kon ik gemakkelijk terug zien. Dit jaar heb ik tot nog toe 4 cent ontvangen en dus zette ik die 4 cent in zijn geheel naar de spaarrekening. Want die had ik gewoon op mijn betaalrekening laten staan in eerste instantie.

Onlangs begon het toch te kriebelen, omdat ik vaak centen over heb, dus ik vond het eigenlijk zonde om daar niks mee te doen. Maar helemaal om niks te doen met de schaarse rente die ik nog ontvang. Daarom ben ik nu eerst gestart met de rente weer steeds wegzetten. Later volgt het centenwerk ook. Maar ik heb eerst nog een lijstje met dingen die ik wil/ moet bestellen, waarbij het soms handig is als je centen over hebt op je betaalrekening, zodat je die niet ergens anders vandaan hoeft te halen.

Leestip: Nieuwe energielabels!

Wat doen jullie met je centen? En eventuele rente?

Rente en bedragen afronden