resultaat spaardoelen 2019

20 november 2019 3 Door Marìs

Resultaat spaardoelen 2019. Het is pas november, maar toch kan ik jullie het resultaat al vertellen van mijn spaardoelen voor 2019. Want ik weet precies hoe ik ervoor sta.

Resultaat spaardoelen 2019

Resultaat spaardoelen 2019. Eind 2018 bedacht ik mijn spaardoelen voor 2020. Hoeveel geld ik voor welk doel wilde sparen. En omdat ik al precies weet hoe ik er nu voor sta ga ik de eindresultaten gewoon nu alvast met jullie delen.

Leestip: Sparen hoe ik begon met niks!

In 2019 ben ik verhuisd naar een klushuis. Van tevoren had ik wel verwacht dat het een huis zou worden die nog niet perfect was en waar nog wat aan gedaan moest worden, dus ik wilde wat geld sparen. Ik had toen niet kunnen bedenken dat het zó een groot project zou worden. Op het moment van bezichtigen was het zelfs nog niet compleet duidelijk hoe groot dit project uiteindelijk zou worden, er is flink wat meer geld in gaan zitten dan we beiden gedacht hadden van tevoren. Mede door pech, maar ook een klein stukje onwetendheid over hoe een huis opgebouwd wordt. Al met al ben ik een heel eind gekomen in 2019 met verbouwen, maar het is nog zeker niet klaar. In 2020 als er weer genoeg gespaard is gaan we dus weer gewoon verder.

Ik heb diverse bedragen van mezelf geleend, die ik ook nog bij mezelf terug wil zetten en uiteindelijk stond ik zelfs 1000 euro in de min op mijn betaalrekening. Inmiddels heb ik die minstand al terug weten te brengen naar min 500 euro. Maar de bedragen die ik van mezelf geleend heb moeten ook nog terug. Daarom weet ik nu precies dat ik bepaalde spaardoelen dit jaar niet meer ga halen.

Nog even kort op een rijtje wat de spaardoelen nou eigenlijk waren:

  • 2000,- Bufferrekening
  • 1500,- Vakantie spaarrekening
  • 200,- Meeneemgeld Gran Canaria 2020
  • 300,- Kleding spaarrekening
  • 1350,- Hypotheek betalen zonder werk spaarrekening
  • 5000,- Verhuis spaarrekening
  • 230,- Kerstenveloppen vullen 2020

Leestip: Waarom je geld moet sparen!

Gehaald of niet?

Per doel ga ik jullie vertellen of dit doel behaald is of niet. Om te beginnen met de bufferrekening. Ik had een hele mooie start gemaakt en de eerste 1000 euro behaald. Het zag er ook echt naar uit dat ik mijn doel gemakkelijk zou gaan halen. Maar ja, toen kwam de verhuizing eraan en kwamen er veel onverwachte kosten bij. Dus het eindresultaat is 1,75 euro op de bufferrekening. Hier gaat de rest van dit jaar ook niks meer bij komen. Dus helaas is mijn doel niet behaald.

1500 euro vakantiespaarrekening. Ook dit was een mooi doel en ik was langzaam op gang gekomen, maar op zich wel goed op weg. Als de verbouwing geen roet in het eten gegooid had, had ik ook dit doel makkelijk kunnen behalen. Ik ben gestrand op bijna 900 euro, dit geld is er inmiddels ook alweer vanaf omdat ik de aanbetaling deed voor mijn vakantie van 2020. Ik nam de aanbetaling in zijn geheel voor mijn rekening, ook mijn moeders deel. Dus daarom is mijn vakantie spaarrekening nu eventjes leeg. Maar ook dat komt volgend jaar wel weer goed. Er komt een clix uitbetaling aan van 325 euro en die gaat in zijn geheel naar de vakantie spaarrekening. Dus daar kom ik alweer een heel eind mee.

200 euro meeneemgeld Gran Canaria. Dit doel is behaald. Het werd zelfs 220 euro. Wel heb ik op het laatst dit geld van mezelf geleend, dus ik moet het wel eind dit jaar/ begin volgend jaar bij mezelf terugzetten. Maar het doel was/ is gewoon behaald! Kan ik toch nog iets afvinken!

300 euro kleding spaarrekening. Dit doel was behaald, inmiddels is dat geld deels gebruikt voor aankopen en deels ook stiekem voor andere aankopen wat geen kleding was. Want ja die verbouwing he..

Leestip: Zo kun je gemotiveerd blijven om te sparen!

1350 euro Hypotheek betalen zonder werk spaarrekening. Dit doel heb ik in zijn geheel geschrapt. Dit was na de verhuizing gewoon absoluut niet haalbaar, dus er ging een streep doorheen.

5000 euro verhuis spaarrekening. Dit is gelukt! Toen ik ging verhuizen had ik het mooie bedrag van 5000 euro op mijn verhuis spaarrekening staan en dat was hard nodig ook. Dat is helemaal op gegaan aan de verbouwing/ aankopen voor het nieuwe huis.

230 euro kerstenveloppen adventkalender 2020. Dit doel was ook behaald, maar inmiddels ook geschrapt omdat ik dat geld ook gebruikt heb voor de verbouwing. Er komt in 2020 dus ook geen zelf gemaakte adventkalender. Wellicht vul ik wel een paar envelopjes, maar in principe is dat niet het plan. Gewoon omdat er nog zoveel in huis moet gebeuren. Dat wil ik af hebben (zoveel mogelijk) en dus gaat dat voor.

Tevreden?

Zoals jullie kunnen lezen heb ik dus niet echt heel veel spaardoelen gehaald afgelopen jaar. Eigenlijk puur en alleen door de verbouwing. Volgend jaar ga ik het daarom ook anders aanpakken dan dit jaar en gaan er 2 spaardoelen voor op de verbouwing. Die doelen zijn; het vullen van mijn buffer spaarrekening en het vullen van de vakantie spaarrekening. Want ik ben in het najaar op vakantie en het restantje daarvan moet natuurlijk nog betaald worden en het meeneemgeld moet ik even terugzetten bij mezelf. Ik wil ook niet meer op nul beginnen, dus ook daarvoor heb ik maatregelen genomen. Maar dat gaan jullie nog wel allemaal uitgebreid lezen in mijn artikel over mijn spaardoelen voor 2020.

Leestip: 30.000 euro sparen doe je zo!

Hoe verging het jullie met sparen dit jaar in 2019? Heb je al doelen behaald of ga je de komende maand nog doelen halen waar je nog voor spaart?