Resultaat spaardoelen van 2021

Resultaat spaardoelen van 2021

9 december 2021 2 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn resultaat spaardoelen van 2021. Ik maakte eind 2020 al een lijstje met spaardoelen voor 2021. Dit lijstje deel ik vandaag met jullie, en ik benoem of dit behaald is of niet.

Resultaat spaardoelen van 2021

Resultaat spaardoelen van 2021

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; Resultaat spaardoelen van 2021. Het einde van het jaar nadert nu snel en dus is het tijd om met jullie te delen in hoe verre ik mijn spaardoelen behaalde die ik eind 2020 voor 2021 opstelde.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Dit is hoe mijn lijstje eruit zag:

 • 1500 euro buffer rekening in december 2021
 • ? euro badkamer opnieuw en de wc beneden afmaken
 • ? euro de slaapkamer (naast de badkamer) afmaken
 • plus minus 2000 euro keuken afmaken
 • aftimmeren van de kozijnen (binnenkant)
 • minimaal 1500 euro vakantierekening in december 2021
 • 200 euro maandelijks investeren (in crowdfunding)
 • 100 euro maandelijks beleggen
 • 1750,- euro alle plafonds en muren verven incl. stucwerk repareren
 • ? euro alle voorbereiding (elektra) voor de rolluiken laten maken
 • 150 euro per maand sparen (en eenmalig 1000 euro extra) voor ‘aankopen’
 • 964,55 euro doel 2021 (later toegevoegd)

Wat is behaald en wat niet?

Het doel van de buffer is behaald. Ik heb deze later zelfs nog bijgesteld naar 2000 euro behalen eind 2021 en ook dat is gelukt! Hier ben ik echt heel erg blij mee. Wel vind ik 2000 euro nog steeds aan de lage kant, dus ik ga weer rustig door met nog een hoger bedrag hiervoor sparen.

Dan een opsomming van doelen die niet behaald zijn; badkamer opnieuw en wc beneden afmaken (loodgieters hadden gewoon geen tijd, gebeurt in april 2022). Slaapkamer naast de badkamer afmaken is ook nog niet gelukt, 1500 euro op de vakantierekening in december is niet gelukt, 100 euro maandelijks beleggen beschouw ik als niet gelukt omdat ik voor nu gestopt ben met beleggen en mijn account gesloten is.

Daarnaast is ook niet gelukt; 1750 euro plafonds en muren verven incl. stucwerk repareren is niet gelukt, de voorbereiding voor elektra voor de rolluiken ook nog niet. En tot slot is de in totaal 2800 euro op de spaarrekening hebben voor de aankopen rekening ook nét niet gelukt. Mede doordat ik een topdek matras moest kopen. Het geld voor de klussen in huis lukte niet omdat ik mijn focus verlegde naar 1 grote klus; namelijk de tuin renoveren.

Het bedrag voor mijn doel van 2021 (achternaam wijziging) is wél behaald. Dit is succesvol afgerond. De huisklus die wel lukte was het afmaken van de keuken, dat doel is succesvol bereikt. Ook zijn de kozijnen van binnen afgetimmerd. Ook de 2400 euro investeren in crowdfunding projecten is meer dan gelukt. Het werd in totaal namelijk een groter bedrag.

Al met al ben ik eigenlijk heel tevreden over de dingen die ik bereikt heb in 2021. Soms veranderde doelen waardoor de bovenstaande lijst niet in zijn geheel behaald werd, maar het geeft wél een heel lekker gevoel dat de duurste klus die nog gedaan moest worden (de tuin renoveren) nu achter de rug is. Binnenkort zal ik met jullie delen wat mijn doelen voor 2022 zijn.

Leestip: Lees hier mijn artikel terug over mijn spaardoelen voor 2021!

Heb jij al jouw spaardoelen van 2021 behaald? Of heb je sommige doelen ook weer geschrapt of verruild voor andere doelen?

Resultaat spaardoelen van 2021