Resultaat spaardoelen van 2022

Resultaat spaardoelen van 2022

23 december 2022 3 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn; resultaat spaardoelen van 2022. Om te beginnen deel ik natuurlijk met jullie wat deze spaardoelen ook alweer waren. Deze stelde ik eind 2021 op. En ik laat jullie weten welke doelen ik behaalde en welke niet.

Resultaat spaardoelen van 2022

Resultaat spaardoelen van 2022

Vandaag deel ik met jullie mijn resultaat spaardoelen van 2022. Want inmiddels weet ik nu welke spaardoelen ik dit jaar behaald heb en welke doelen toch niet gelukt zijn, of welke ik misschien zelf heb laten vallen.

Leestip: Zo zeg je nee tegen verleidingen!

Om te beginnen deel ik met jullie weer even welke doelen dit ook alweer waren.

Spaardoelen voor 2022:

  • 2500,- euro buffer eind 2022
  • ? 2000,- euro badkamer opnieuw en de wc beneden afmaken
  • 100,- euro per maand sparen voor vakantie, vanaf mei 2022
  • 50,- euro per maand sparen voor aankopen rekening vanaf juni 2022
  • 750,- euro Cursussen spaarrekening in juni 2022
  • 5000,- euro Diverse klussen in huis (Binnenmuren isoleren en afwerken, alle plafonds en muren verven, stopcontacten voor rolluiken voorbereiden én koplatten op alle deurkozijnen zetten)
  • 3100,- euro Diverse doelen in mei 2022 (start in december hiermee)
  • 5000,- euro Investeren eind 2022 (in totaal bij elkaar opgeteld)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen over de verbouwklussen; alle verbouwklussen die ik hierboven benoemd heb, zijn inmiddels gedaan, dus die doelen zijn behaald.

Dan het doel voor mijn buffer van 2022, deze wás behaald, totdat ik besloot het geld op een andere spaarrekening te zetten, die voor het doel ‘aankopen’ is. Daardoor heb ik dus in feite mijn doel voor de buffer niet behaald. Wel is hiermee het doel voor de aankopen spaarrekening behaald.

Wat betreft het doel van het sparen voor vakantie, deze is helemaal gelukt! Ik heb de laatste maanden van het jaar zelfs meer dan 100 euro per maand kunnen sparen. Maar in the end komt het eindbedrag wat op de rekening staat, wel neer op 100 euro per maand. Dus; doel behaald!

De cursussen spaarrekening is wel én niet behaald. Het totale bedrag heb ik erop gehad, maar voor het einde van het jaar heb ik daar ook diverse cursussen van betaald. Daarom beschouw ik dit doel als wel behaald, want het geld was ten slotte ook bedoeld om die cursussen van te betalen. Alleen heb ik ze iets eerder betaald.

Dan is er ook nog 1 doel die ik niet meer begrijp. En dat is de 3100 euro voor diverse doelen in mei. Ik heb echt géén idee meer wat ik hier destijds mee voor ogen had, dus ik kan jullie helaas ook niet vertellen of dit doel behaald is of niet. Leerpuntje voor mezelf; maak duidelijke doelen die je een jaar later ook nog begrijpt.

Tot slot het doel investeren. Ik heb dit jaar (2022) in totaal 3200 euro geïnvesteerd. Hiermee heb ik dus helaas niet de 5000 euro behaald die ik graag wilde investeren. Gewoon omdat het nét iets anders liep dan ik voor ogen had. En daarbij was 5000 euro ook wel heel enthousiast gebudgetteerd. Al vind ik wel dat ik toch een heel eind gekomen ben. Dit betreft trouwens 200 euro in Crypto’s en de overige 3000 euro in crowdfunding projecten.

Al met al ben ik dus zeker trots op mezelf met wat ik dit jaar bereikt heb! Op naar een 2023 met weer mooie spaardoelen die ik binnenkort met jullie zal delen.

Leestip: Schulden? Onderneem actie!

Heb jij eind 2021 (of begin 2022) spaardoelen voor jezelf opgesteld? En hoeveel? En heb je alles behaald wat je wilde behalen?

Resultaat spaardoelen van 2022