Review Besparen maar!

Review besparen maar! Vorige week konden jullie mijn photodiary zien van week 2 van mijn Gran Canaria vakantie. Deze week geef ik jullie mijn review over het boek ‘besparen maar!’  van Marieke Henselmans.

review besparen maar

Review Besparen Maar!

Review Besparen Maar! Ik kreeg vlak voor mijn vakantie weer een boek (geleend van de bieb) in mijn handen over geld. Weer eentje van Marieke Henselmans.

Nu ben ik niet echt een groot fan van haar. Of in elk geval niet van haar boeken. Maar toch staan hier wel wat leuke dingetjes in!

Zo staat er per periode in het boek welke gratis leuke uitjes er te doen zijn in Nederland. Dat is natuurlijk altijd leuk! Want in Nederland zijn best veel leuke dingen te doen en van veel van die dingen hebben mensen eigenlijk geen weet. Dat is best zonde.

Wel is te merken op bepaalde stukken dat dit boek al heel wat jaren gelden is geschreven, dus altijd even checken of het nog wel klopt. Dit geeft wel weer inspiratie om leuke dingen te ondernemen in eigen land.

Wat mij dan wel weer tegen staat is dat er tig recepten in staan en het woord ‘jam’ komt ook tig keer voor in het boek. Ik word er echt niet goed van. En het ging me ook serieus gewoon irriteren. Ik lees geen bespaarboek om recepten te lezen, dan kies ik wel een receptenboek. Of wanneer ik recepten wil zoek ik die wel op op het internet. Deze heb ik dus dan ook gewoon maar overgeslagen want het interesseert me gewoon niks. Ik hou niet van koken en bakken. Wel van opeten trouwens 😉

Ook staat er bij elk seizoen iets over bloemen/ planten. Ook daar heb ik niks mee, dus ook dat heb ik overgeslagen met lezen. Zo was mijn boek snel uit. Wat op zich goed uit kwam, omdat het heel snel uit moest omdat we op vakantie gingen en het boek niet verlengd kon worden.

Verder staan er in de gewone teksten wel bruikbare tips, dus alleen al daarvoor is het op zich de moeite wel waard om dit boek te lezen. En wanneer je van koken/ bakken houdt ook. Al moet ik wel zeggen dat ik de meeste tips al lang toe pas, dus voor mij stond er niks nieuws in. Maar voor de beginnende bespaarder, kan dit zeker wel het geval zijn!

Verder stonden er ook nog een aantal boekentips in, dus die heb ik natuurlijk opgeschreven. Want er stonden redelijk wat boeken in die ik nog niet op mijn lijstje met boeken had staan. Dus zo wordt mijn lijstje tot nu toe steeds weer aangevuld met boeken. Voordeel is dat dit boek oud is, dus ik ga er vanuit dat de boeken die zij noemt gewoon in de bieb te vinden zijn.

Hebben jullie dit boek al gelezen? Wat vonden jullie ervan?

Wanneer je het boek wilt kopen, kun je dit doen via bol.com. Wanneer je dat via deze link doet dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor van Bol. Dus mocht je dat doen; bedankt daarvoor!!

One thought on “Review Besparen maar!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *