Review Psychologeld

Review Psychologeld. Vorige week konden jullie lezen dat ik niet zoveel nodig heb en hoe ik dat bedoel. Deze week kunnen jullie mijn review lezen over het boek ‘Psychologeld’.

Review Psychologeld

Review Psychologeld

Review Psychologeld. Dit is het eerste geldboek wat ik lees in mijn leven. Vanaf nu zal ik er meer gaan lezen, want er staan er nog flink wat op mijn lijstje om te lezen en wie weet leer ik er weer dingen van die ik kan toepassen in mijn dagelijkse leven.

De beschrijving zoals deze op internet te vinden is: Waarom ben je zuinig met cash terwijl je met je pinpas gemakkelijk geld uitgeeft? Waarom gebruik je gespaard geld anders dan financiële meevallers? Wat maakt het zo lastig om een briefje van 100 euro aan te breken? En waarom geef je méér uit als je dat eenmaal gedaan hebt?

Chris Zadeh, al ruim tien jaar bezig met innovatie in de financiele wereld, en psychologe Anna Dijkman vormen samen het perfecte duo om een boek te schrijven over de psychologie van geld. Door zich te baseren op inzichten uit behavioral finance, psychologie en sociologie laten ze op overtuigende wijze zien dat we een stuk minder rationeel met geld omgaan dan we denken. Aan de hand van voorbeelden, illustraties en anekdotes identificeren ze de valkuilen in onze relatie met geld. En laten ze zien hoe we op een bewuste manier met onze dagelijkse financiën om kunnen gaan.

Wat vond ik ervan

Dit is echt een boek die je niet even zomaar tussendoor leest. Ik vond het namelijk een boek waar ik me best wel op moest concentreren af en toe om te begrijpen/ tot me door te laten dringen wat ze nou precies zeggen. Echt veel psychologie dus. Het heet natuurlijk ook niet voor niks psychologeld.

Dus helaas is het geen boek wat lekker weg leest voor mij. Dat vond ik wel erg jammer. Maar afgezien daarvan staan er wel erg leuke weetjes in en heb ik wel echt dingen geleerd van dit boek. Vooral over hoe ons brein werkt t.o.v. geld (uitgeven).

Dus mocht je daarin geïnteresseerd zijn en vind je het leuk om iets over onze psyche te leren dan is dit boek zeker aan te bevelen. Wil je gewoon lekker lezen om te ontspannen? Dan is dit boek niet echt geschikt. Vind ik dan 😉

Heb jij ‘Psychologeld’ al gelezen en wat vond je ervan? Zo niet, zou je hem willen lezen?

Je kunt dit boek kopen bij Bol.com. Mocht je dit doen dan krijg ik daarvan een kleine vergoeding van bol. Waarvoor ik je bij deze gelijk wil bedankten mocht je dit doen!

3 thoughts on “Review Psychologeld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *