Rolluiken zijn besteld

Rolluiken zijn besteld

15 februari 2023 8 Door Marìs

Begin vorige week kon ik eindelijk zeggen; de rolluiken zijn besteld! Nog niet voor het gehele huis, maar wel voor de beneden verdieping. Dat vond ik even het belangrijkste en ik zal vertellen waarom.

Rolluiken zijn besteld

Rolluiken zijn besteld

De rolluiken zijn besteld! En wel begin vorige week. Die week daarvoor werd alles ingemeten en een dag later kregen we alle prijzen al netjes binnen. Super snelle service, echt heel fijn! Rolluiken zijn nu eenmaal duur, maar wel heel erg fijn om de temperatuur in huis weer iets beter onder controle te kunnen houden. Je kunt er namelijk een deel van de kou of warmte mee buiten houden, maar daarnaast is het ook nog eens extra inbraakbeveiliging.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Omdat wij dit jaar natuurlijk 3 weken op vakantie gaan, en ja, ik kan daar rustig over schrijven, want mijn adres is online nergens te vinden. Ook niet bij de registratie van mijn sites, omdat ik die op een ander adres geregistreerd heb. Ook sta ik niet ingeschreven bij de KVK, dus ook daar is geen adres te vinden. Maar toch wordt er hier in de buurt regelmatig een poging tot inbraak gedaan. Daardoor zijn er al veel buren die beveiligingscamera’s hebben opgehangen.

Onlangs wilde ik via mijn achterdeur naar buiten gaan en kreeg ik de sleutel niet meer in het slot, ik kon de achterdeur dus niet van buiten afsluiten. De sleutel ging er gewoon níét in. Op de een of andere manier werd het geblokkeerd. Terwijl de deur vanaf binnen prima op slot gaat. Toen onze klusser langs kwam voor een prijsopgave, heeft hij er even naar gekeken en hij vertelde ons dat ermee gerotzooid is. Waarschijnlijk is er geprobeerd om het slot te forceren. Zonder verdere grove sporen na te laten. Want ja, als je door hebt dat het niet lukt en je ziet dat er kerntrek beveiliging op zit, weet je dat je kansloos bent. Dus kun je maar beter vertrekken.

Beneden is het belangrijkste!

Dit was voor mij wel een reden om voordat ik op vakantie ga die rolluiken te willen hebben hangen. Zo komen ze zeker weten helemáál niet meer binnen. En moet men ergens teveel moeite voor doen, dan vertrekken ze weer, anders is de kans dat ze betrapt worden veel te groot. Zo kan ik dan ook veilig het slot van de achterdeur laten vervangen voor vertrek, zonder dat er opnieuw mee geklooid kan worden. Wel zo’n fijn idee! Dan ga je toch iets rustiger op vakantie.

Daarnaast zijn er ook buren die voor mij op het huis passen, post weghalen enz. Maar een extra hinderlaag voor inbrekers is alleen maar mooi meegenomen! Want ik heb ten slotte hard gewerkt voor wat ik heb, dus dat hou ik ook graag zelf!! Laten zij hun geld maar lekker op een legale manier gaan verdienen. Al een hele tijd wil ik graag rolluiken voor het gehele huis, omdat het fijn is om wat meer controle te hebben over de kou/ warmte die naar binnen komt, maar eerder kwam ik hier nog niet aan toe, financieel gezien. Nu kan het beneden gelukkig geplaatst worden!

Leestip: Een minimale buffer!

Heb jij weleens een inbraak, of poging tot inbraak gehad bij jou thuis?

Rolluiken zijn besteld