Snel je financiële doelen behalen

Snel je financiële doelen behalen

19 februari 2020 6 Door Marìs

Snel je financiële doelen behalen. Vandaag vertel ik jullie diverse tips om snel je financiële doelen te kunnen behalen. Er mogen uiteraard in de reacties nóg meer tips toegevoegd worden! Zo help je de overige lezers weer verder.

Snel je financiële doelen behalen

Snel je financiële doelen behalen. Wanneer je financiële doelen hebt, is het leuk als je er niet 10 jaar over doet voordat je het bereikt, maar als het wat sneller gaat. Daarom ga ik jullie vandaag diverse tips geven. Hierdoor kun je je doelen sneller bereiken dan wanneer je deze tips niet toepast.

Leestip: Spreek je doelen uit!

Zelf heb ik momenteel een geheim doel, waar ik nu nog niks over kwijt wil. Dat komt later dit jaar pas. Maar voor dit doel is wel een hoop geld nodig. Ik heb mijn doel nu op minimaal 10.000 euro staan. Dat is het bedrag wat ik minimaal bij elkaar wil sparen hiervoor. Maar waarschijnlijk is er nog wel wat meer nodig eer ik er met een gerust gevoel aan wil gaan beginnen.

De punten die belangrijk zijn om te volgen:

  • goed overzicht van je inkomsten en uitgaven
  • weet precies hoeveel geld je nodig hebt voor je doel of op zijn minst een minimaal bedrag
  • stel vast wanneer je je doel wilt bereiken
  • reken uit hoeveel je dan per maand zou moeten sparen als je je doel op die datum bereikt wilt hebben
  • ben je niet tevreden met hoe lang het duurt? Zorg er dan voor dat je al het extra geld wat binnen komt en je niet ergens anders voor nodig hebt naar je spaardoel zet
  • kijk of je aan extra geld kunt komen
  • kijk of je op een gemakkelijke manier ongemerkt kunt sparen (zoals b.v. koopzegels of verjaardaggeld)
  • deel je doel en maak het visueel zodat je het vaak ziet, dan ga je ernaar handelen
  • bedenk jezelf bij elke aankoop; heb ik dit écht nodig? Of haal ik liever mijn spaardoel?
  • wanneer je iets wilt kopen, doe dit dan niet direct, maar wacht eerst een week om te kijken of je het dan nog steeds wilt/ nodig hebt

Durf je geld uit te geven

Wanneer je je doel behaald hebt, dúrf je geld dan ook uit te geven. Want als je ergens voor spaart wat niet weinig geld is, dan is het goed mogelijk dat je het eng vindt om je geld uit te geven. Het is natuurlijk wel slim om even bij jezelf na te gaan of je nog steeds achter je doel staat.

Stel je wilt een wereldreis maken. Als je over 4 jaar je geld bij elkaar hebt, ga dan bij jezelf na of je dit nog steeds graag wilt doen. Het zou zo kunnen zijn dat je wensen in de tussentijd veranderd zijn. Dan kun je een nieuwe bestemming voor je geld gaan zoeken. Wil je dit nog steeds heel graag; gá dan ook! Je hebt dan het geld bij elkaar dus 1 obstakel is al uit de weg geruimd. Neem desnoods deels onbetaald verlof van je werk, maar maak die reis als je dat zo graag wilt. Als je iets écht wilt, dan is er altijd wel een manier te vinden óm te gaan.

Leestip: Waarom ik mijn studieschuld in 1x afloste!

Hebben jullie nog meer tips waardoor je je financiële doelen voor de wat kortere termijn sneller kunt behalen?