Soort accommodatie en de kosten daarvan

Soort accommodatie en de kosten daarvan

19 mei 2022 14 Door Marìs

Vandaag hebben ik het met jullie over het; Soort accommodatie en de kosten daarvan. Want wanneer je op vakantie gaat, zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden om uit te kiezen.

Soort accommodatie en de kosten daarvan

Soort accommodatie en de kosten daarvan

Wanneer we het over vakanties hebben gaat het als eerste over het soort accommodatie en de kosten daarvan. Want er zijn tal van mogelijkheden. Wil je in een appartementencomplex zitten, in een hotel, op een vakantiepark, in een huisje of appartement wat verhuurd wordt maar niet tot een park behoort, of wellicht zoek je juist een camping. Er is van alles mogelijk!

Leestip: Koningsdag en geld!

Vaak zijn mensen wel standvastig in wat ze willen. Zo heb ik zelf ook mijn voorkeuren. Wanneer ik met mijn moeder op vakantie ga, vind ik een hotel helemaal prima en heeft dat mijn voorkeur. Zodat ook het ontbijt (en het liefst het diner ook) er al bij in zit. Dit vind ik vooral in het buitenland fijn. Tussen de middag gaan we dan in plaatselijke restaurantjes wat eten. Maar slaap ik in Nederland in een hotel, dan is het wat mij betreft ook gewoon prima als er alleen maar ontbijt bij zit. Dan gaan we zowel tussen de middag als in de avond een restaurantje bezoeken. Wel geldt hierbij natuurlijk dat als we in Nederland in een hotel zitten, dit hoogstens een paar nachten is en geen hele week.

Wanneer we met zijn 3en op vakantie gaan, dan vinden wij juist een vakantiepark erg fijn. Zo hebben we allemaal 1 accommodatie, maar wel onze eigen slaapkamers. Ideaal. Mijn oma vind het dan weer fijn om ook een winkeltje en eetgelegenheden op het park erbij te hebben. Ik vind het vooral fijn als ik verse broodjes kan krijgen op een park. En een snackbar is ook wel erg handig. En als ik dan toch op een park zit, wil ik er ook een zwembad bij hebben en minigolf. Al hoeft dat laatste niet persé.

Jullie gewoonte

Zelf zal ik nooit zo snel voor een camping of los appartement kiezen. Als ik op vakantie ga, wil ik niet hoeven koken en afwassen, maar lekker uit eten gaan. Ik heb een bloedhekel aan koken en voor mij is het dus ook geen vakantie als er gekookt wordt. Dat vind ik zonde van de tijd die je met elkaar hebt. Op vakantie wil ik luxer eten en gewoon lekker zitten wachten en samen kletsen tot het gebracht wordt. Of het zelf afhalen 😉

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd naar jullie gewoontes wat betreft accommodaties! Als jij op vakantie gaat, zit je dan het vaakste in een hotel? Of huur je juist een appartement, of zit je in een appartementencomplex, of op een camping, een vakantiepark, of nog iets heel anders? En waarom vindt je dat de fijnste accommodatie?

Soms wordt gezegd dat een hotel het duurste soort accommodatie is. Dat dacht ik zelf ook altijd, maar ik kwam er onlangs achter dat dat totaal niet het geval is. Een vakantiepark kan dus nog vele malen duurder zijn dan een hotel. Als ik een week Gran Canaria in een hotel vergelijk met een week Texel op een vakantiepark (ruim 1200 euro!!!!), dan kost Texel mij nog meer dan Gran Canaria. Terwijl ik op Gran Canaria dan half pension heb en op Texel nog al mijn eten én het vervoer erheen zelf moet betalen. Dat is eigenlijk te idioot voor woorden. Zeker omdat er voor een reis naar Texel geen vliegtuig aan te pas komt. Wanneer verraste een accommodatie jou voor het laatst met zijn prijs? Was dat negatief of juist positief?

Leestip: Geld verdienen met je kassabon!

Welke accommodatie soort is jouw favoriet op vakantie? Hotel, vakantiepark, appartement of juist een appartementencomplex, toch een camping, of nog iets heel anders? En waarom?

Soort accommodatie en de kosten daarvan