Spaarbedrag auto

Spaarbedrag auto

3 juni 2020 13 Door Marìs

Spaarbedrag auto. Na geïnformeerd te hebben, weet ik nu welk bedrag ik (uiteindelijk) per maand wil gaan sparen. Dit bedrag ga ik niet meteen in juni wegzetten, dat bouw ik langzaam aan op. Want eerst moet het geld voor deze auto terug!

Spaarbedrag auto

Spaarbedrag auto

Spaarbedrag auto. Om te beginnen zien mijn huidige banden er nog heel goed uit. Deze zullen dus nog wel langer dan 1 jaar mee gaan. Hoe lang precies is natuurlijk lastig te zeggen, dat ligt deels aan je rijstijl, deels aan hoe vaak je ze op goede druk houdt en deels aan hoeveel je rijdt en op wat voor soort wegen (zandweg of asfalt etc.).

Leestip: Auto gekocht!

Een setje banden kost tussen de 150 euro en 375 euro wanneer je 2e hands banden uitkiest en rond de 550 euro wanneer je een nieuwe set neemt. Dat gehoord te hebben, deed mij ertoe besluiten dat ik dan gewoon lekker een tweedehands setje neem. Een stuk goedkoper. En ook gewoon veilig. Want onveilige banden worden niet verkocht 😉 In elk geval niet bij mijn garage.

Een kleine beurt is 180 euro (ik rond trouwens alle bedragen af op 5 euro), een grote beurt rond de 280 euro en de apk kost 30 euro. Bandenwissel op opslag weet ik even niet uit mijn hoofd, ik dacht dat dat rond de 165 euro was inclusief opslag, maar dat heeft mijn moeder nog wel op een factuur staan.

Op dit moment zit er nog niks aan te komen qua extra kosten, dus dat is gunstig voor mij. De auto is altijd goed onderhouden, en er is niet gigantisch veel mee gereden, dus dat scheelt een hoop. Al met al vroeg ik de eigenaar van de garage wat hij weg zou zetten voor een auto per maand inclusief vervangen van de auto. En hij zei zo’n 300 euro per maand als je een upgrade wilt.

Upgrade

En ondanks dat ik voor nu heel erg blij en gered ben met deze auto wil ik in de toekomst zeker een upgrade. Want ik merk nu al dat de motor gewoon niet zo heel erg krachtig is waardoor hij moeite heeft met optrekken als je een heuvel op rijdt. En laat ik dat nou nét elke dag moeten doen 😉 En daarnaast merk je het ook echt heel erg als het hard waait. Dan moet je je stuur stevig vasthouden en kan je eigenlijk als je veilig wilt rijden niet rijden wat je mág rijden. En ik heb er een hekel aan om zachter te moeten rijden dan de maximum toegestane snelheid.

Leestip: Auto spaarpotje!

Daarom heb ik voor mijzelf nu al direct duidelijk dat ik ga sparen voor een upgrade. Een auto die gewoon wat steviger op de weg ligt en een krachtigere motor heeft. Zoals bijvoorbeeld de 108 van mijn moeder of de 208 (beiden Peugeot) die ik te leen had van de garage. Daardoor zit ik zelf nog een beetje te twijfelen tussen 2 bedragen, namelijk of 300 euro per maand, of 350 euro per maand.

Mijn opbouw

Ik heb besloten om per maand te kijken welk bedrag ik weg kan gaan zetten voor de auto, maar wat wel vast staat is dat dit in de eerste paar maanden (tot dat mijn moeder al haar geld terug heeft) 150 euro per maand zal zijn. Dit zodat ik haar zo snel mogelijk terug kan betalen. Dat betekend dat ik in elk geval 4 maanden lang maar 150 euro per maand zal sparen voor de auto.

Daarna wil ik het gaan opbouwen, dan moet ik ook nog veel geld bij mezelf terugzetten, dus 300 of 350 euro vind ik dan nog niet verstandig. Want dan doe ik er langer over. Daarom ga ik daarna met mijn bedrag omhoog naar 200 euro per maand. Dit zal ik in elk geval 2 maanden zo doen.

Daarna zal ik waarschijnlijk 2 maanden 250 euro gaan sparen om vervolgens 2 maanden 300 euro weg te zetten en af te sluiten met 2 maanden 350 euro sparen. En dan heb ik 12 maanden gespaard voor mijn auto.

Tussendoor zal er natuurlijk geld af gaan als ik de winterbanden koop en erop laat zetten. In mijn buurt kan het best glad zijn en zijn diverse bruggetjes waar ik overheen moet rijden en waar je gemakkelijk een glijder kunt maken, dus vind ik winterbanden wel zo veilig en noodzakelijk.

Dit is dus op dit moment mijn planning voor 1 jaar sparen op mijn auto spaarrekening, maar gaandeweg kan het zo zijn dat ik de bedragen een keer aanpas en op het laatst toch besluit om meer geld te sparen dan ik in eerste instantie gepland had. Of een keertje iets minder als dat echt moet. Maar in principe is dat niet de bedoeling en zal het eerder een hoger bedrag worden dan wat er gepland staat.

Leestip: Waar komt het autogeld vandaan?

Wat is jouw maandelijkse spaarbedrag voor onderhoud én het sparen van een nieuwe auto bij elkaar opgeteld?

Spaarbedrag auto