Spaarcategorie

Spaarcategorie

8 november 2020 14 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie meerdere categorieën van mezelf waarin ik wil gaan sparen en ik start ook met een nieuwe spaarcategorie. Want vanaf januari wordt alles anders.

Spaarcategorie

Spaarcategorie

Vanaf januari komt er een nieuwe spaarcategorie bij, wellicht zelfs wel meerdere. Daarom wil ik vandaag al mijn categorieën met jullie gaan delen waarvoor ik vanaf januari ga sparen. En dat zijn er heel wat! Ik heb zicht op stijgende inkomsten, en een redelijk goede stijging ook. Hoe of wat daar wil ik op dit moment niks over zeggen, dat hou ik privé, maar neem maar van mij aan dat de inkomsten ervan zullen stijgen. En nee, het is geen extra baan 😉

Leestip: Geldgedachten, stappen voor verandering!

Wat ik wel heel graag met jullie wil gaan delen is mijn ideaalbeeld van voor welke onderwerpen (categorieën) ik graag allemaal zou willen sparen. Mijn droombeeld is: Buffer, Vakantie naar buitenlandse vriendinnen, auto (zowel onderhoud als ooit vervanging), Investeren, Beleggen, Freedom/ kansenpotje, Sparen voor aankopen, Extra hypotheek (of lening) aflossing en tot slot natuurlijk ook de verbouwing.

Wellicht denk je nu; holy moly! Kies 1 ding, of maximaal 3 en ga daar gewoon voor. Maar nee, ik kies niet. Ik wil alles tegelijk. Dat is namelijk gewoon mogelijk. Mijn keuze hierin staat vast, dus je kunt ervan zeggen wat je wilt, maar dat doet mijn keuze niet veranderen. Dit komt doordat ik heel goed voor ogen heb wat ik wil, maar ook wat ik kan met mijn inkomen (naast de rekeningen betalen). En de weg die ik volgt werkt voor mij erg goed en daarom wijk ik daar niet vanaf. Ik krijg hier namelijk een onwijs lekker gevoel door!

Over de verdeling qua bedragen ben ik nog niet helemaal uit. Wel staat vast dat ik voor vakantie naar buitenlandse vriendinnen bijvoorbeeld 150 euro per maand ga sparen. Hier zal ik soms ook een andere vakantie van betalen, zo lang het buitenland nog niet mogelijk is. Ook staat al vast dat ik voor beleggen ook 150 euro per maand ga sparen. Net als voor investeren. Het bedrag voor de auto veranderd niet en blijft ook op 150 euro staan. Sparen voor aankopen wordt in elk geval 260 euro per maand en eenmalig 1000 euro van vakantie/ belastinggeld.

Per maand kan ik sowieso al 790 euro sparen. Op dit moment, en dan tel ik mijn bloginkomsten, nieuwe opdrachten, kliksite inkomsten en crowdfunding inkomsten nog niet eens mee. Maar alleen puur mijn huidige opdrachten, werk bij de post en geld van oma.

Leestip: Geld is belangrijk!

Wisselende bedragen

Ik vermoed dat sparen voor de buffer 50 euro per maand gaat worden, net als het freedom/ kansenpotje. Extra aflossen 150 euro en alles wat overblijft is dan voor de verbouwing. Dit is mijn ideaalbeeld. Maar dit rijtje van bedragen pas ik aan naar aanleiding van hoeveel er écht binnen gaat komen. Dit kan dus weer per maand verschillen. En ook lager worden, dan de bedragen die ik in dit artikel noem. Of juist hoger. Want de overvloed is in mijn leven volop aanwezig. Daar doe ik ook hard mijn best voor en ik steek overal veel tijd in, zodat ik mijn inkomsten flink kan laten groeien. Ik heb nog veel ideeën die ik eens wil proberen of dat iets voor mij is, maar dan moet ik er wel de tijd voor vinden om ze uit te voeren. Momenteel is die er even niet zoveel.

Wellicht klinkt het je allemaal vaag in de oren, maar later zal er meer duidelijkheid ontstaan. Ik vond het in elk geval erg leuk om mijn spaarwensen met jullie te delen en mijn ideaalbeeld van spaarbedragen voor de diverse categorieën. Een bekend ding van mensen is dat ze altijd maar denken dat ze moeten kiezen en zichzelf hierdoor beperken. Ik geloof er meer in om ernaar te kijken hoe je wél alles kunt bereiken of doen wat je wilt. Er is echt wel een manier voor, alleen moet je eerst uitzoeken wat die manier voor jou is. Daar ben ik nu druk mee bezig. Op dit moment is mijn favoriete spaarcategorie de bufferrekening. Dit omdat hij leeg was en ik nu lekker bezig ben om hem te vullen.

Stijgende inkomsten

Ik zie mijn inkomsten zachtjes aan steeds meer stijgen en daar krijg ik een heel blij en enthousiast gevoel van, want daardoor kan ik ernaar toe werken om steeds meer ideale spaarbedragen maandelijks weg te sparen voor de diverse doelen. Het doel van 260 euro voor Aankopen is nu trouwens aan de hoge kant omdat er meerdere aankopen op mijn lijstje staan die ook met het huis/ de verbouwing te maken hebben. Daarom heb ik ervoor gekozen om daar nu 1 jaar lang een groot bedrag voor te sparen. Daarna zal dat bedrag naar beneden gaan naar een bedrag tussen de 50 en 100 euro per maand.

Dit is hoe ik de dingen op dit moment in mijn hoofd heb/ voor ogen heb. Het kan zijn dat ik in begin volgend jaar toch nog een kleine aanpassing ga maken. Maar ik kijk er puur naar waar ik mij op dat moment het lekkerste bij voel.

Leestip: Mijn overvloed!

Geloof jij in jezelf beperken en daardoor sneller 1 doel bereiken? Of geloof jij net als ik ook in zoeken naar een weg waardoor je veel meer kunt bereiken en jezelf niet, of veel minder, hoeft te beperken? Wat is jouw favoriete spaarcategorie?

Spaarcategorie