Spaardoelen 2018 behaald?

Spaardoelen 2018 behaald? Vandaag vertel ik jullie of ik mijn spaardoelen voor 2018 behaald heb of niet. En zo niet, wat mijn plan dan is. Heb jij je spaardoelen voor 2018 al behaald? Zo niet, wat ga je daaraan doen? Ga je er als nog voor, of schuif je het door naar volgend jaar?

Spaardoelen 2018 behaald?

Spaardoelen 2018 behaald?

Spaardoelen 2018 behaald? Laat ik eerst nog eens even met jullie doornemen wat mijn spaardoelen voor 2018 nou precies waren. Ik vertel jullie per spaardoel of ik mijn doel behaald heb of niet.

600 iPhone 8

Mijn doelen die ik opnoem hebben geen bepaalde volgorde. Ik wilde 600 euro sparen voor een nieuwe iPhone 8. Mijn oude was steeds vol (was nog 16 gb) en toe aan vervanging. Omdat ik flink wat bol.com bonnen gespaard had, hoefde ik zelf niet de volledige nieuwprijs neer te tellen. Met 2e hands telefoons heb ik niks, want ik wil gewoon zelf een nieuwe telefoon hebben waar ik weer járen mee kan doen. Dus besloot ik deze keer bol bonnen te gaan opsparen en deze methode vond ik ideaal!
Mijn doel om 600 euro te sparen voor een nieuwe telefoon is geslaagd!

6 maanden hypotheek betalen zonder werk

Hiermee bedoel ik dan mijn deel van de hypotheek. Hiervoor had ik 900 euro nodig en ook dit doel heb ik behaald!

300 kleding/ schoenen

Dit heeft niet veel uitleg nodig, ook dit doel is behaald en het geld is inmiddels ook alweer op. Dus volgend jaar komt dit doel gewoon weer terug!

230 advent kalender enveloppen vullen

Ook dit doel heb ik behaald! Dus ik kan in januari 2019 weer mooi mijn direct mijn advent kalender enveloppen vullen voor december 2019! Ook dit doel komt volgend jaar natuurlijk weer gewoon terug, maar dan voor 2020.

Uitjes

Ik wilde mijn uitjes rekening een boost geven, omdat ik hier pas mee begonnen was. Hiervoor heb ik 60 euro extra weggezet. Eigenlijk gewoon de prijs van een musicalkaartje. Wellicht dat dit doel volgend jaar ook weer terug komt, maar dat weet ik nu nog niet. Dat ligt er een beetje aan hoe hard mijn uitjespotje slinkt 😉

Buffer 1000 euro

Dit doel is wel gelukt, maar ook weer niet. Er heeft namelijk 1000 euro op deze rekening gestaan, maar mijn bed ging kapot. Hierdoor moest ik dus een nieuw bed aanschaffen inclusief matras, want ook mijn matras was op. De eindstand van 2018 is nu: net iets meer dan 700 euro.

Verhuizen 2000 euro

Op moment dat ik dit schrijf staat er pas 1845 euro op deze spaarrekening, maar ik weet nu al dat ik wel precies op 2000 euro uit ga komen! Ik haal namelijk nog sowieso 100 uit mijn advent kalender, dit geld was ook bedoeld voor de verhuizing, dus dat zet de stand op 1945 euro. Dan komt er van mijn inkomsten nog 55 euro spaargeld bij en daarmee bereik ik precíés het bedrag van 2000 euro. Dit geld is dan voor diverse klussen die in huis moeten gaan gebeuren.

Geslaagd!

Al met al durf ik dus wel te zeggen dat mijn spaardoelen voor 2018 goed geslaagd zijn! Want eigenlijk heb ik alles behaald (op de eindstand van de buffer na). Dus ik ben dik tevreden! Verder heb ik nog best wel veel dingen gekocht van mijn geld die ik gedurende het jaar heb moeten vervangen. Of aanvullen omdat ik er te weinig van had. Ook komend jaar zal ik weer diverse dingen moeten vervangen/ aanvullen. Dus daar hou ik nu al rekening mee.

Binnenkort vertel ik jullie ook alvast mijn spaardoelen voor 2019, want deze heb ik inmiddels allemaal op papier gezet. Ook heb ik er al een heel spaarplan voor gemaakt hoe ik al dat geld bij elkaar ga krijgen. Dus dat moet helemaal goed komen!

Hoe is het gegaan met jouw spaardoelen in 2018? Heb je ze gehaald of ben je er nog hard mee aan de slag?

 

5 thoughts on “Spaardoelen 2018 behaald?”

 1. Je zult het vast al eens uitgelegd hebben, maar ik kan het zo snel niet terugvinden. Ik begrijp je advent-enveloppen niet zo goed. Bedoel je dat je in januari 230 euro in enveloppen doet, om dan in december elke dag 1 van die enveloppen te openen en het geld er weer uit te halen? Mag ik vragen waarom, gewoon omdat je het leuk vindt om een adventkalender te hebben waarvan je elke dag een envelop opent? Of zit er iets anders achter?

  1. Ja dat klopt, ik denk vorig jaar. Maar geen idee of je mij toen al volgde 🙂 Ik heb in elke enveloppe een briefje zitten voor mezelf, bekijk anders even mijn photodiary die aankomende dinsdag online komt. Daar staan namelijk foto’s in van die briefjes en dus hoe mijn adventkalender in elkaar zit. Want met woorden is het lastig uit te leggen.
   En idd vind ik het leuk om die manier mijn eigen advent kalender te maken en openen. Maar het is niet alleen maar klakkeloos geld in enveloppen stoppen om ze vervolgens aan het eind van het jaar weer open te maken 😉 Maar dat zul je zien als je mijn diary bekijkt 🙂 Er zijn ook enveloppen waar bijvoorbeeld geen geld in zit, maar wel een ‘opdracht’.

   1. Toen ik je blog ontdekte heb ik het helemaal van het begin af aan gelezen, dus ik ben het vast wel tegen gekomen, maar weet het niet meer. Ik wacht geduldig tot dinsdag, dan wordt het me vast duidelijker. Fijn weekend!

    1. Dat zou kunnen, er staat ook zoveel op! Ik weet soms zelf niet eens meer wat ik allemaal ooit geschreven heb, haha. Is goed, dankje en jij ook een fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *