Spaardoelen 2020 bijgesteld

Spaardoelen 2020 bijgesteld

12 juli 2020 8 Door Marìs

Spaardoelen 2020 bijgesteld. Omdat er de nodige veranderingen hebben plaatsgevonden, heb ik recent mijn spaardoelen voor dit jaar bijgesteld. Niet alle doelen, maar wel voor een deel.

Spaardoelen 2020

Spaardoelen 2020 bijgesteld

Spaardoelen 2020 bijgesteld. Mijn spaardoelen heb ik aan de hand van de huidige situatie bijgesteld. Daarmee bedoel ik dus dat de Gran Canaria vakantie van dit jaar niet doorgaat én omdat ik recent een auto kocht. Hierdoor is het deels niet nodig om sommige doelen aan te houden en deels ook niet mogelijk.

Leestip: Spaardoelen 2020!

Aangepaste doelen:

  • Bufferrekening
  • Vakantierekening
  • Beleggingsrekening

De veranderingen

Om te beginnen met de bufferrekening. Het is dit jaar voor mij niet meer haalbaar om 2500 euro op de rekening te hebben staan eind dit jaar, want ik ben tot en met mijn september salaris bezig om mijn moeder terug te betalen. Dan heeft zij de 2700 euro terug die ik van haar geleend heb om mijn auto te kunnen betalen. Voor nu pas ik dit bedrag aan naar 1000 euro eind 2020.

Dan mijn vakantierekening. Dit doel is niet meer relevant. Ik wilde in juni 2020 1200 euro op de vakantierekening hebben staan, zodat er alweer een mooi bedrag op staat tegen de tijd dat ik naar Gran Canaria ga, maar aangezien ik dit jaar niet meer ga laat ik dit doel in zijn geheel vervallen. Volgend jaar maak ik hier een nieuw doel voor.

Tot slot is ook mijn beleggingsportefeuille aan de beurt. Ik had op mijn visionboard gezet dat ik eind dit jaar 1500 euro in mijn portefeuille wil hebben zitten, maar ik zie dat mede door de aankoop van mijn auto dit jaar niet gebeuren en dús verlaag ik dat bedrag naar 1000 euro.

Nieuwe doelen

  • Beleggingsportefeuille ter waarde van 1000 euro eind 2020
  • Bufferrekening 1000 euro eind 2020

Wanneer er eventueel toch stiekem meer op komt te staan, is dat natuurlijk gewoon heel mooi meegenomen, maar op dit moment ga ik daar niet vanuit! We moeten ten slotte wel realistisch blijven 😉

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2020!

Pas jij je spaardoelen wel eens aan halverwege het jaar? Dit is voor mij de eerste keer dat ik dat gedaan heb om echt mijn streefbedragen aan te passen.

Spaardoelen 2020 bijgesteld