Spaardoelen 2020

Spaardoelen 2020

28 november 2019 20 Door Marìs

Spaardoelen 2020. Mijn spaardoelen voor 2020 deel ik vandaag met jullie! Ik wilde eerst wachten, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Want ik weet wat ik wil bereiken.

Spaardoelen 2020

Spaardoelen 2020

Spaardoelen 2020. Eigenlijk wilde ik wachten tot ik weet welke doelen ik dit jaar nog kan behalen, maar eigenlijk kan ik net zo goed gewoon mijn lijst met spaardoelen online gooien. Dan zijn deze doelen gewoon de doelen die ik vanaf nu wil bereiken. Er zijn er wellicht nog wat die ik dit jaar nog bereik in december 2019, maar dat is prima! Heel graag zelfs 😉 Mijn doelen staan niet op volgorde van belangrijkheid.

Leestip: Doel extra inkomsten 2020!

Met stip boven aan staat mijn bufferrekening. Vorig jaar (2019) heeft deze heel wat te verduren gehad en daarom wil ik er nu voor zorgen dat deze rekening eerst gevuld wordt tot het minimale bedrag van 2500 euro. Pas daarna ga ik weer verder sparen voor de verbouwing. Hoe ik dit doel wil bereiken ga ik jullie binnenkort vertellen!

Dan wil ik 200 euro voor de tandarts reserveren voor aankomend jaar. Ik wil 180 euro wegzetten op de uitjes rekening en 60 euro op de kledingrekening. Mocht er dan een leuke nieuwe musical komen, dan kan ik deze samen met mijn moeder bezoeken én een trui of vest kopen.

Om dan op dit moment nog even weer een heel ander spaardoel erin te gooien; mijn vakantierekening. Ik wil per jaar 1200 euro sparen, dus dat betekend 100 euro per maand. Dit wil ik doen zo lang ik werk heb. Hierdoor ga ik namelijk een mooi reservebedrag opbouwen voor als het nodig is. Zo heb ik nooit meer stress over of ik de volgende keer wel op vakantie kan. En hier zit dan ook al geld bij in wat ik mee kan nemen op vakantie, zodat ik ook dáár geen stress meer over hoef te hebben.

Leestip: Hoe zeg je nee tegen verleidingen? Zo!

Die 100 euro per maand spaar ik al gewoon van mijn salaris, dus dit doel zal mij niet heel veel moeite gaan kosten. Ik weet nu al dat ik die gegarandeerd ga halen. Wanneer de verbouwing afgerond is, wil ik dit bedrag wel gaan ophogen, want het is nog aan de lage kant. Tevens wil ik dat de eerste 1200 euro in juni 2020 al op mijn vakantierekening staat. Mochten we dan ooit weer de periode veranderen waarin we op vakantie gaan, dan hoef ik niet ineens extra hard te sparen, maar dan staat dat geld er al.

Verder wil ik nog 100 euro terugleggen in de vakantie enveloppe (meeneemgeld vakantie 2020) van mijn moeder, ik had 2 AH boekjes van haar ingeleverd, en dus moet ik daar nog 100 euro in terug stoppen. Verder heb ik uit mijn eigen vakantie portemonnee ook nog eens 220 euro geleend, dus ook dat geld moet ik nog terugleggen bij mezelf.

Tot slot wil ik ook graag 500 euro investeren in crowdfunding projecten. En optioneel als extra ook nog 500 euro extra beleggen. Dit zal meer een doel zijn waar ik pas aan het eind van het jaar aan ga werken. Nadat ik terug ben van vakantie of zo. En dit is ook zo een doel waarvan ik zeg; mocht ik het niet in zijn geheel halen, pech. Dan lig ik daar ook niet wakker van.

Doelen die ik niet in mijn eentje bij elkaar hoef te sparen

Doel nummer 1 hiervan is 3500 euro om de rest van het asbest te laten verwijderen. Want dan kunnen eindelijk de rest van de kozijnen geplaatst worden. Dit doel gaat sowieso hoe dan ook behaald worden. Al het belastinggeld wat we komend jaar terug krijgen gaat namelijk ook naar de verbouwing van het huis. En laat dat nou alvast een mooi begin zijn van een paar duizend euro!

Daarnaast is er natuurlijk ook verwarming nodig, sowieso in de woonkamer. Hiervoor zijn wij nog bezig om diverse offertes op te vragen. Daarom weet ik nu nog niet wat dit gaat kosten. De eerste offerte is al aangevraagd, maar iedereen is zo druk, dat we nog geen reactie hebben.

Leestip: Grip op je geld, regels!

Ook wil ik mijn wc beneden afmaken. Nu de badkamer af is, is dit het laatste zichtbare grote project ín huis. Ik gok even grofweg dat dit alles bij elkaar 2500 euro gaat kosten. Daar zit dan de prijs van de nog aan te schaffen tegels bij in. Wellicht zit ik er helemaal naast, maar dat weet ik zodra de offerte binnen is.

Ik wil ook graag dat de keuken afgemaakt word. Hier moet nog 1 bovenkastje worden opgehangen inclusief 2 lampjes onder beide bovenkastjes. En er moet een stopcontact gemaakt worden in de keuken voor de afzuigkap. Dan moet de afzuigkap opgehangen worden en aangesloten worden op een buis die naar buiten loopt en daar omheen gaan ze nog netjes een koof maken om de buis af te dekken. Daarnaast moet er in de trapkast ook nog 1 wand afgetimmerd worden en daar moeten nog planken opgehangen worden. De kosten inclusief materiaal en uren schat ik in totaal heel grofweg op maximaal 1750 euro.

Dit zijn de klussen die ik komend jaar minimaal afgerond wil hebben, mochten er meer klussen lukken omdat sommige dingen bijvoorbeeld goedkoper uitvallen, of omdat we toch meer kunnen sparen dan verwacht, dan doen wij dit uiteraard ook direct. Af is af!

Als je alles bij elkaar op zou tellen is dat een flink bedrag van duizenden euro’s. Maar de kosten voor de verbouwing draag ik niet in mijn eentje. Hier betaald mijn moeder ook aan mee en in dit artikel heb ik de totaalbedragen genoemd. Dus dan weten jullie dat 😉

Leestip: Schulden? Onderneem actie!

Wat zijn jouw spaardoelen voor 2020? Welke bedragen ga jij sparen?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een van mijn links, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Spaardoelen 2020