Spaardoelen voor 2019

12 december 2018 10 Door Marìs

Spaardoelen voor 2019. Ik ben er lekker vroeg bij, maar vandaag heb ik voor jullie alvast mijn spaardoelen voor 2019 op een rijtje! Heb jij jouw spaardoelen al gemaakt?

Spaardoelen voor 2019

Spaardoelen voor 2019. Vandaag deel ik met jullie alvast mijn spaardoelen voor 2019. Het einde van 2018 nadert, dus ik dacht alvast uitgebreid na over mijn spaardoelen voor volgend jaar. Ik zet ze hieronder eerst in een rijtje, daarna licht ik per doel even toe hoe of wat.

  • 2000,- Bufferrekening
  • 1500,- Vakantie spaarrekening
  • 200,- Meeneemgeld Gran Canaria 2020
  • 300,- Kleding spaarrekening
  • 1350,- Hypotheek betalen zonder werk spaarrekening
  • 5000,- Verhuis spaarrekening
  • 230,- Kerstenveloppen vullen 2020

Leestip: Zo liep het af met mijn spaardoelen van 2018!

Bufferrekening

Op deze spaarrekening wil ik eind van het jaar in elk geval 2000 euro hebben staan. Wanneer ik verhuis wil ik van deze rekening namelijk apparatuur kopen wat aan vervanging toe is/ wat nog niet aanwezig is in het nieuwe huis én een logeerbed. Aangezien ik verwacht om in 2019 te verhuizen vind ik 2000 eind van het jaar wel een mooi streven. Het liefst zie ik dan natuurlijk dat daar de dure aankopen al van gedaan zijn.

Vakantie spaarrekening

Ondanks dat ik in 2019 niet op vakantie ga wil ik het toch alvast voor elkaar krijgen dat ik 1500 euro op mijn vakantie spaarrekening heb staan eind van dat jaar. Ik wil namelijk graag een reserve gaan opbouwen op deze rekening, zodat deze niet meer steeds leeg is wanneer ik op vakantie ga/ net op vakantie geweest ben.

Meeneemgeld Gran Canaria 2020

Ook dit is alvast vooruit denken. Ik hou er gewoon niet van als ik dit soort dingen op het laatst nog bij elkaar moet sprokkelen. Dat levert mij teveel stress op. Daarom doe ik het liever alvast bij voorbaat. Ook in deze spaarpot hoop ik een kleine reserve op te bouwen zodat ik een volgende keer niet op 0 euro hoef te beginnen.

Kleding spaarrekening

Aangezien ik nog wat kleding moet vervangen of aanschaffen omdat ik het niet meer heb, wil ik hier graag weer 300 euro op zetten. Net zoals in 2018. Hier heb ik dit jaar namelijk veel mee kunnen doen en ik ben al goed op weg. Maar er moet nog nét even iets meer vervangen worden. Dit heb ik namelijk in geen jaren gedaan, dus het was gewoon enorm veel.

Hypotheek betalen zonder werk spaarrekening

Hier wil ik altijd minimaal 6 maanden op hebben staan. Dat ik mijn deel van de hypotheek kan betalen. Maar wellicht wordt dat bedrag iets hoger na de verhuizing dus vind ik 1350 euro wel een mooi bedrag. Wanneer het bedrag voor mij wél gelijk blijft, is de 1350 euro goed voor 9 maanden in plaats van 6. Uiteindelijk wil ik er in de toekomst naartoe gaan werken dat ik hier geld op heb staan waarvan ik 1 jaar lang mijn deel van de hypotheek kan betalen. Gewoon omdat dat net even wat meer rust geeft dan maar 6 maanden.

Verhuis spaarrekening

Deze heb ik even min of meer met een vraagteken op mijn lijstje staan. Niet het spaardoel, maar wel het bedrag van 5000 euro. Als we nu een huis zien wat naar onze zin is, slaan we gewoon toe. We gaan niet eerst wachten tot ik dit bedrag bij elkaar heb voordat we iets kopen. Het is meer een; het zou leuk zijn als, doel. Zo heb ik namelijk een huis gezien waar wel veel aan moet gebeuren, maar waar ik wel iets in zie, wat mooi kan worden. Alleen nu nog even afwachten wat mijn moeder ervan vind, want die heeft nog geen tijd gehad om het te bekijken (het huis staat er vandaag pas op en zij zit op haar werk). Hetgeen wat er moet gebeuren zou namelijk ook gewoon in delen kunnen worden gedaan.

Leestip: Gelijk een huis voor de lange termijn

Kerstenveloppen vullen 2020

Met dit doel ben ik eigenlijk nu al begonnen. Omdat ik min of meer al zeker weet dat ik mijn benodigde laatste 100 euro voor de verhuizen spaarrekening uit mijn advent kalender van dit jaar kan halen, ben ik gestart met dit doel. Ik maak natuurlijk ook altijd foto’s van geld voor mijn artikelen, dus zal ik wel geld in huis moeten hebben om op de foto te zetten!
Momenteel heb ik in elk geval al 70 euro voor dit doel in mijn enveloppe zitten. En dan is december nog niet afgelopen. Het voelt wel echt heel goed dat ik nu al kon starten met mijn eerste spaardoel van 2019! En ik zou het helemaal een leuke uitdaging vinden om te kijken of ik dit doel dit jaar nog kan behalen. Ik heb er bewust voor gekozen om te starten met een klein doel, zodat ik wat minder doelen op mijn lijstje heb staan. Hoe sneller ik doelen behaal, hoe sneller ik weer doelen door kan strepen en dat geeft weer ruimte en rust in mijn hoofd.

Wat zijn jouw spaardoelen voor 2019? En heb je ook al een spaarplan gemaakt om te kijken hoe je deze doelen wilt gaan behalen?

Leestip: Zo maak je een spaarplan!