Spaargeld deels samengevoegd

19 januari 2019 7 Door Marìs

Spaargeld deels samengevoegd! Zoals jullie wellicht al hebben kunnen lezen ben ik de laatste tijd nogal onrustig wat geld betreft. Dus voegde ik deels mijn spaargeld samen! Hoe? Dat lees je nu!

Spaargeld deels samengevoegd

Spaargeld deels samengevoegd. Ik heb de inhoud van 2 spaarrekeningen nu samengevoegd! Ik had namelijk nog steeds een apart potje voor extra hypotheek aflossing. Maar omdat we dat nu tijdelijk even niet doen, heb ik dat geld samengevoegd met mijn andere spaarrekening die heet ‘verhuizen’. Zo zie ik in 1 oogopslag hoeveel geld ik heb voor de verhuizing. Wat een stuk rustgevender is, vooral omdat het bedrag nu ook meteen een stuk hoger is. En dat geeft mij een stuk meer rust. Want die 2000 euro vond ik véél te weinig en ik maakte me daar erg zorgen over wat ik daarvoor kon doen in het nieuwe huis.

Leestip: Belangrijkste geldles van 2018!

Dit betekend wel, dat ik mijn spaardoel ‘verhuizen’ dit jaar ophoog naar 5000 euro in plaats van 3500. Want als ik het samenvoeg t/m 20 april staat er namelijk al 3500 euro op. Nu is het natuurlijk nog geen 20 april maar het is redelijk onwaarschijnlijk dat ik voor die datum verhuis, dus vandaar!

Afgelopen weekend/ begin deze week begon mijn stress namelijk zulke heftige vormen aan te nemen dat ik steeds een zwaar gevoel op de borst had en moeite met ademhalen. Zoals ik eerder al eens schreef; ik ben nog niet zo goed in dingen loslaten en denken; het komt wel goed. Soms wil ik teveel, maar dan ook gelijk nu. En omdat ik me zorgen ging maken over mijn gezondheid moest ik actie ondernemen.

Leestip: Mijn spaardoelen voor 2019!

Op dit moment heb ik dus 3500 euro op de verhuisspaarrekening staan. Een mooi begin, maar natuurlijk wil ik nog steeds zo snel mogelijk meer geld daarvoor bij elkaar sparen, want ik vermoed gewoon echt dat er flink wat aan het nieuwe huis zal moeten gebeuren om het helemaal naar mijn zin te maken. In mijn appartement heb ik dit stukje bij beetje gedaan.

Omdat de hypotheek voor het nieuwe huis een stukje hoger zal liggen dan wat we nu betalen, wil ik toch graag zo snel mogelijk na de verhuizing weer kunnen beginnen met extra aflossen. En dat kan alleen wanneer de klussen zo snel mogelijk gedaan zijn. Want anders krijg ik weer 3 grote spaardoelen die ik maandelijks wil aanvullen, en ik heb inmiddels wel door dat dat voor mij niet werkt. Vooral niet als ik het snel wil doen. Dus daarom heb ik besloten dat ik eerst volledig ga sparen voor alle klussen die gedaan moeten worden. Hiervoor wil ik zo hard mogelijk gaan sparen, nadat mijn kleine spaardoelen zijn afgerond.

Wellicht vraag je je af waarom ik die kleine spaardoelen niet aan de kant schuif, maar daarvoor vind ik ze te belangrijk. De ene geeft me anders volgend jaar weer stress, dat wil ik niet, dan maar liever nu nog even stressen, want als jullie dit lezen heb ik net gisteren dat spaardoel als het goed is behaald. Op een uitbetaling van Euro clix na die ik eerst nog bij elkaar moet sparen, maar dat komt vanzelf wel. En mijn 2e spaardoel van de kleding is gewoon nodig. Helaas. En ik weet van mezelf dat als ik deze doelen nu opzij schuif; van uitstel komt afstel!

Zouden jullie het ook zo aanpakken of zou je het compleet anders doen?