Spaargeld deels samengevoegd

Spaargeld deels samengevoegd! Zoals jullie wellicht al hebben kunnen lezen ben ik de laatste tijd nogal onrustig wat geld betreft. Dus voegde ik deels mijn spaargeld samen! Hoe? Dat lees je nu!

Spaargeld deels samengevoegd

Spaargeld deels samengevoegd. Ik heb de inhoud van 2 spaarrekeningen nu samengevoegd! Ik had namelijk nog steeds een apart potje voor extra hypotheek aflossing. Maar omdat we dat nu tijdelijk even niet doen, heb ik dat geld samengevoegd met mijn andere spaarrekening die heet ‘verhuizen’. Zo zie ik in 1 oogopslag hoeveel geld ik heb voor de verhuizing. Wat een stuk rustgevender is, vooral omdat het bedrag nu ook meteen een stuk hoger is. En dat geeft mij een stuk meer rust. Want die 2000 euro vond ik véél te weinig en ik maakte me daar erg zorgen over wat ik daarvoor kon doen in het nieuwe huis.

Leestip: Belangrijkste geldles van 2018!

Dit betekend wel, dat ik mijn spaardoel ‘verhuizen’ dit jaar ophoog naar 5000 euro in plaats van 3500. Want als ik het samenvoeg t/m 20 april staat er namelijk al 3500 euro op. Nu is het natuurlijk nog geen 20 april maar het is redelijk onwaarschijnlijk dat ik voor die datum verhuis, dus vandaar!

Afgelopen weekend/ begin deze week begon mijn stress namelijk zulke heftige vormen aan te nemen dat ik steeds een zwaar gevoel op de borst had en moeite met ademhalen. Zoals ik eerder al eens schreef; ik ben nog niet zo goed in dingen loslaten en denken; het komt wel goed. Soms wil ik teveel, maar dan ook gelijk nu. En omdat ik me zorgen ging maken over mijn gezondheid moest ik actie ondernemen.

Leestip: Mijn spaardoelen voor 2019!

Op dit moment heb ik dus 3500 euro op de verhuisspaarrekening staan. Een mooi begin, maar natuurlijk wil ik nog steeds zo snel mogelijk meer geld daarvoor bij elkaar sparen, want ik vermoed gewoon echt dat er flink wat aan het nieuwe huis zal moeten gebeuren om het helemaal naar mijn zin te maken. In mijn appartement heb ik dit stukje bij beetje gedaan.

Omdat de hypotheek voor het nieuwe huis een stukje hoger zal liggen dan wat we nu betalen, wil ik toch graag zo snel mogelijk na de verhuizing weer kunnen beginnen met extra aflossen. En dat kan alleen wanneer de klussen zo snel mogelijk gedaan zijn. Want anders krijg ik weer 3 grote spaardoelen die ik maandelijks wil aanvullen, en ik heb inmiddels wel door dat dat voor mij niet werkt. Vooral niet als ik het snel wil doen. Dus daarom heb ik besloten dat ik eerst volledig ga sparen voor alle klussen die gedaan moeten worden. Hiervoor wil ik zo hard mogelijk gaan sparen, nadat mijn kleine spaardoelen zijn afgerond.

Wellicht vraag je je af waarom ik die kleine spaardoelen niet aan de kant schuif, maar daarvoor vind ik ze te belangrijk. De ene geeft me anders volgend jaar weer stress, dat wil ik niet, dan maar liever nu nog even stressen, want als jullie dit lezen heb ik net gisteren dat spaardoel als het goed is behaald. Op een uitbetaling van Euroclix na die ik eerst nog bij elkaar moet sparen, maar dat komt vanzelf wel. En mijn 2e spaardoel van de kleding is gewoon nodig. Helaas. En ik weet van mezelf dat als ik deze doelen nu opzij schuif; van uitstel komt afstel!

Zouden jullie het ook zo aanpakken of zou je het compleet anders doen?

 

7 Replies to “Spaargeld deels samengevoegd”

 1. Verstandig om spaarpotjes samen te voegen en hypotheek aflossen nu als verhuizing aan te merken. Wij zijn ook erg bewust met geld bezig en waren ook bezig met extra aflossen op de hypotheek. Echter we konden op een gegeven moment nauwelijks nog gewoon (leuk) leven en dat brak behoorlijk op. Het constante ik wil sparen maar ik doe het niet “goed” genoeg- geeft stress. Onze spaardoelen lagen in feite gewoon te hoog. Na ook nog eens veel financiële tegenslag, ging ik beseffen dat het voor ons gewoon niet haalbaar is om extra hypotheek af te lossen zonder teveel in te moeten leveren op gewoon leven. Ik denk dat je eerst een aantal doelen zoals extra aflossen even moet loslaten en niet dit nu eigenlijk alweer in je systeem hebben voor straks. Verhuizen incl klussen, de vakantie en nu vooral ook leven is volgens mij de enige remedie tegen teveel stress. Leren omgaan met het onzekere van het leven. Niet door (nog) meer te sparen en alle financiële onzekerheden dicht te timmeren maar door te beseffen dat je niet alles in de hand hebt. Ook het lezen van allerhande blogs van mensen met (veel) inkomen en spaargeld, buffers en een (grotendeels) afgelost huis, maakte mij erg ontevreden. Ik leerde vervolgens juist weer wat meer uit te geven en aantal doelen los te laten omdat bepaalde zaken- zoals soms bv boeken kopen- voor mij erg belangrijk zijn. Hierbij let ik wel op budget maar sta mijzelf wel meer toe en heb dus aantal spaardoelen los moeten laten. Maar zit wel een stuk beter in mijn vel. Dat wens ik jou ook toe!

  1. Leuke momenten tussendoor zijn idd heel belangrijk om het op lange termijn vol te kunnen houden. Anders is het niet te doen. Maar zoals ik het begrijp wilden jullie dan ook een bepaald bedrag per jaar aflossen? Je kunt natuurlijk ook gewoon geld wat je niet persé nodig hebt op een spaarrekening zetten totdat je een bepaald bedrag haalt (bijvoorbeeld 500 of 1000 euro) en het dan aflossen. Zo dalen je maandlasten toch af en toe nog qua hypotheek, maar ben je wel minder streng.
   Tenzij je zo natuurlijk tevreden bent, dan is het helemaal prima!

   Iedereen heeft weer andere wensen in het leven wat hij of zij mist of belangrijk vindt. Daarom liggen dit soort beslissingen voor iedereen weer anders. Je kunt namelijk ook leuke dingen doen die geen geld kosten. Bijvoorbeeld lekker lezen of een stuk buiten wandelen vind ik heerlijk. Voor mij staat er vast dat er gewoon weer extra afgelost gaat worden op het nieuwe huis, hoe of wat dat zie ik nog wel. Er staat vast dat ik me eerst ga richten op de klussen in huis, zodat dat gewoon helemaal af is. En dat hoeft natuurlijk niet in 1x, want dat is niet haalbaar, dat zal in gedeeltes gaan en dat is prima. Ook denk ik erover om bijvoorbeeld vanaf de volgende keer per jaar een bepaald bedrag aan te houden als spaardoel en dat bedrag dan te verdelen over de doelen. Zo weet ik dat alle doelen haalbaar zijn en veroorzaken ze ook geen stress meer.

   Jezelf vergelijken met mensen die nu al zo’n ver afgelost huis hebben kan je inderdaad ontevreden maken, dat snap ik wel. Zelf heb ik daar geen last van. Gewoon omdat het niet logisch is om mezelf met deze mensen te vergelijken want ik heb niet hun inkomen maar een stuk minder. Mij helpt het wel om gemotiveerd te blijven, omdat er ook mensen zijn die met lagere inkomsten extra kunnen aflossen. Wanneer je écht wilt is er altijd een mogelijkheid. Maar als je niet wilt is dat ook prima. Zo lang iedereen maar tevreden is met zijn/ haar eigen leven, dat lijkt me toch wel het belangrijkste. Maar fijn om te lezen dat jij door jouw beslissingen beter in je vel zit!
   Stukje bij beetje komt dat bij mij ook. Eerst maar eens verhuizen, dat is gewoon mijn nummer 1 doel, maar dat komt helemaal goed. Binnenkort alweer een huis bekijken, dus wie weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *