Spaarplan april 2023

Spaarplan april 2023

28 april 2023 0 Door Marìs

Op dit moment lees je; Spaarplan april 2023. Ik deel deze maand wederom met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan april 2023

Spaarplan april 2023

Je leest nu; Spaarplan april 2023. Hoeveel spaarde ik, en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. Inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 730,- euro. Een lekker bedrag als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Vandaag mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 150 euro. Dit maandbedrag voelt goed! Wel zou ik er in de toekomst graag 200 euro van maken. Puur zodat ik elk jaar op vakantie kan én dat het meeneemgeld er dan ook bij in zit.

Voor beleggen reserveerde ik ook deze maand geen geld. Maar ook weer wel. Ik haalde wat geld van mijn vakantierekening af, om weer te kunnen starten. Dit lezen jullie in een apart artikel. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier een tijdje terug tijdelijk helemaal mee gestopt ben. Momenteel doe ik af en toe aankopen.

De bufferrekening staat nu op 0 euro. Deze ga ik later dit jaar weer aanvullen.

Dan de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Ik spaarde 0 euro deze maand. Want ik heb net in februari 2023 een nieuwe 2e hands auto gekocht.

Daarnaast zette ik ook alvast 460 euro op de Uitjes spaarrekening. Ook aankomend jaar zullen wij regelmatig uitjes blijven ondernemen, want daar schrijf ik over op mijn andere blog, daarom geef ik hier ook regelmatig een redelijk bedrag aan uit. En omdat er nu redelijk wat uitjes achter elkaar aan zitten te komen, besloot ik in 1x een groot bedrag hiervoor weg te zetten.

Tot slot de Belasting reservering. Hier reserveerde ik 0 euro voor. Sinds een tijdje zet ik hier een vast maandbedrag voor weg, namelijk 30 euro. Zo heb ik alvast een leuk bedrag staan voor wanneer ik een volgende keer weer moet betalen. Dit doel staat tijdelijk heel even stil, zodat ik eerst al het geleende geld voor de aanschaf van mijn nieuwe 2e hands auto terug kan zetten waar ik het vandaan haalde.

Wisselend

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier geen geld voor. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen. Omdat het deze maand even niet uit kwam, spaarde ik hier even geen geld voor.

Huis overkopen spaarrekening 20 euro. Het is natuurlijk niet veel, maar alle beetjes helpen! En daarbij is het fijn om een goed begin gemaakt te hebben, wanneer ik echt grotere bedragen voor deze spaarrekening kan gaan sparen! Want ik vind het altijd lekker om niet op 0 te hoeven beginnen.

100 euro op de Tandartsrekening. Dat geld had ik namelijk geleend voor de aanschaf van mijn nieuwe 2e hands auto afgelopen februari. En dat kon ik nu weer netjes terugzetten. Het geld terugzetten gaat niet zo hard, maar dat maakt mij momenteel even niet uit, omdat ik wat andere belangrijke doelen te behalen heb. Dus ik kijk per maand gewoon hoeveel geld ik mezelf kan terugbetalen.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in april? En voor welk doel was dat?

Spaarplan april 2023