Spaarplan, hoe gaat het nu? Apr 2019

Spaarplan, hoe gaat het nu? Apr 2019. Ook deze maand kunnen jullie weer gezellig mee kijken met hoe het mij verging met mijn spaarplannen. Er kwam weer een mooi bedrag bij!

Spaarplan, hoe gaat het nu? Apr 2019

Spaarplan, hoe gaat het nu? Apr 2019. Ook nu deel ik weer de vorderingen met jullie van mijn spaarplan. Hoeveel heb ik deze maand kunnen sparen? Je leest het vandaag!

Leestip: Zo verging het mij in maart!

Deze maand had ik meerdere spaardoelen. Maar het waren wel allemaal kleine spaardoelen die zo gehaald konden worden.

Ten eerste 150 euro Tandartsreservering. Ik heb geen idee hoeveel de tandarts me dit jaar gaat kosten, maar met 150 euro moet ik wel een heel eind komen. Daarom reserveerde ik dit bedrag. Ik hoop hier natuurlijk van over te houden, maar we zullen zien eind dit jaar of dat gelukt is! Dit bedrag kon ik deze maand meteen in 1x wegzetten

Mijn volgende spaardoel was 130 euro voor een bed wat ik overneem van een kennis incl. matras die nog vrij nieuw is. Deze maand pinde ik daar 50 euro voor. In totaal zit er nu 100 euro in de enveloppe, dus ik ben goed op weg!

Daarnaast zette ik de laatste 150 euro van de Hypotheek betalen zonder werk rekening ook daadwerkelijk naar de verhuisrekening. Op de verhuisrekening staat nu dus een mooi rond bedrag van 4000 euro. Hier zal weinig tot geen geld mee bij gaan komen voorlopig. Want alles wat ik nu nog extra binnen krijg gaat eerst even naar het vullen van de bufferrekening zodat ik daar een goede start mee maak in mijn nieuwe huis. Ook heb ik contant al 400 euro in het huis spaarpotje zitten dus in totaal heb ik nu 4400 euro voor de verhuizing al zelf. Slechts een kleine pleister op de wond, maar beter dan niks!

Leestip: Ik heb een nieuw huis!

Ik zette 20 euro naar de Gran Canaria spaarrekening. Ik heb besloten om heel even wat minder erop te zetten. 20 euro in plaats van 70 euro, dit zodat ik mijn bufferrekening weer sneller kan aanvullen en dit doe ik dan in totaal 6 maanden zo. Hierdoor ‘mis’ ik 300 euro op de Gran Canaria 2020 spaarrekening maar dit geld zet ik erop zodra ik mijn volgende Euroclix uitbetaling binnen krijg. Deze uitbetaling zal namelijk 325 euro zijn. Op dit moment staat er 300 euro op mijn Gran Canaria 2020 spaarrekening.

Tot slot vulde ik dus mijn bufferrekening weer verder aan. Ik stortte 50,32 euro naar deze rekening. Daarnaast ontving ik ook eind maart nog 3,31 euro in totaal aan kwartaalrente van Moneyou en dit bedrag zette ik ook in zijn geheel op mijn bufferrekening erbij. Hierdoor staat deze nu op een bedrag van 819,22 euro. Zo heel langzaam kruipt hij alweer voorzichtig naar de 1000 euro, dus daar word ik wel blij van. Ik hoop dit bedrag komende maand te bereiken!

Over deze afgelopen maand ben ik dus wel weer tevreden. Ik behaalde weer wat kleine doelen. Of behaalde doelen bijna. Op dit moment heb ik daarom volgende maand maar 3 spaardoelen; de GC 2020 rekening verder aanvullen. De laatste 30 euro voor het logeerbed pinnen. En tot slot natuurlijk mijn bufferrekening zoveel mogelijk aanvullen het liefst tot 1000 euro!

Leestip: Laat je niet gratis gebruiken!

Hoe verging het jullie afgelopen maand met sparen? Hebben jullie dit jaar ook al wat (kleine) doelen behaald?

5 thoughts on “Spaarplan, hoe gaat het nu? Apr 2019”

  1. Fijn dat je nog kunt sparen voor allerlei dingen, ondanks je werkeloosheid. Daar zullen er vast veel jaloers op zijn!
    Al enig idee wanneer je kunt beginnen met klussen in je nieuwe huis?

    1. Gelukkig betekend tijdelijk geen vaste (of tijdelijke) baan hebben niet dat er helemaal geen inkomsten binnen komen. Zo krijg ik bijvoorbeeld elke maand geld voor het bijhouden van een website voor een vriendin die daar zelf geen tijd voor heeft. Daardoor zijn er al veel dingen gedekt en hou ik eigenlijk altijd geld over om van te sparen omdat ik de overige kosten laag hou. Maar ik kan me zeker voorstellen dat veel mensen daar jaloers op kunnen zijn. Aan de andere kant is het ook een keuze. Om je lasten zo laag mogelijk te houden en veel te sparen. Met keuzes bereik je al heel veel.
      Komende maand verwachten we de sleutel alvast te krijgen, in elk geval om even tijdelijk toegang te krijgen zodat bedrijven/ klussers kunnen meten voor prijsopgaven. Maar een datum weet ik nog niet nee. Maar bijvoorbeeld een keuken heeft toch minimaal 6 weken levertijd, dus die zal toch zsm besteld moeten worden. Maar komt vast goed allemaal! Deze week al onwijs veel prijsopgaven gekregen. Dus de meest belangrijke kosten weet ik nu bijna allemaal.

    1. Kijk dat is altijd leuk als je meer dan gepland kunt sparen! Daar zou ik ook blij van worden, kan me voorstellen dat het fijn is wanneer je onverwacht extra geld krijgt voor je spaardoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *