Spaarplan hoe gaat het nu April 2020

Spaarplan hoe gaat het nu April 2020

26 april 2020 0 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu April 2020. Ook deze maand deel ik weer met jullie hoe het gaat met mijn spaarplannen. Mijn contract is verlengd, dus ik kan lekker doorgaan met sparen op de manier zoals ik dat deed! Dat geeft een heerlijk gevoel! Ik heb er echt heel veel zin in om weer flink voor de verbouwing te gaan sparen. Dat ga ik stukje bij beetje opbouwen.

Spaarplan hoe gaat het nu April 2020

Spaarplan hoe gaat het nu April 2020

Spaarplan hoe gaat het nu April 2020. Onlangs werd mijn contract verlengd en dus kon ik weer kijken hoe ik mijn spaarplannen van 2020 ga behalen. Ook plande ik standaard bedragen in voor de verbouwing. Zo reserveer ik daar de rest van dit jaar elke maand een vast bedrag voor. Deze maand is dat nog een laag bedrag. Namelijk 200 euro. In mei word dat iets hoger en vanaf juni wordt dat dan echt een vast bedrag. De bedragen zullen jullie per keer wel zien 😉

Ook reserveer ik vanaf nu maandelijks geld om te investeren én geld om te beleggen. Naast mijn vakantiereservering. Voor investeren is dat standaard 100 euro per maand. Voor beleggen zal dit verschillen, want ik wil per maand 1 aandeel kunnen kopen. Deze maand maakte ik 190 euro over naar de beleggingsrekening. Want er stond ook nog 3 euro in het ‘vrij te besteden’ potje daar. Ik kocht 1x VWRL voor 71,91 euro. In maart kocht ik al 2x een VWRL voor een hele lage prijs. Omdat het toen zó laag stond leende ik dat bedrag van mezelf, omdat ik wist dat ik het deze maand terug zou kunnen zetten van mijn salaris. Binnenkort wil ik een reservepotje gaan aanleggen voor dat soort momenten zodat ik dan gewoon extra kan kopen als zich een mooie kans voordoet.

Tot slot reserveerde ik 100 euro voor de vakantierekening. Volgende maand zal dit eenmalig een groot bedrag zijn omdat ik mijn vakantiegeld krijg. En dan zit ik op schema voor mijn doel om op 20 juni 2020 1200 euro op de vakantierekening te hebben staan.

Over naar het spaargedeelte! Ik spaarde 7,10 euro op de ‘extra aflossen’ rekening. En daarnaast spaarde ik nog 30 euro van mijn kliksite uitbetalingen op mijn bufferrekening. De buffer werd deze maand niet zo ruim aangevuld, volgende maand zal deze waarschijnlijk helemaal niet aangevuld worden. Maar daar tegenover staat dat er in juni een paar honderd euro bij komt. Want mijn gehele belastingteruggave gaat naar mijn bufferrekening.

Leestip: In crisistijd geld anders uitgeven?

Hoeveel geld heb jij kunnen sparen in april en voor welke doelen?

Spaarplan hoe gaat het nu April 2020