Spaarplan hoe gaat het nu April 2021

Spaarplan hoe gaat het nu April 2021

26 april 2021 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn; Spaarplan hoe gaat het nu April 2021. Wat deed ik deze maand met mijn spaargeld/ hoeveel reserveerde ik voor welke doelen? Dat lezen jullie vandaag!

Spaarplan hoe gaat het nu April 2021

Spaarplan hoe gaat het nu April 2021

Spaarplan hoe gaat het nu April 2021 is het artikel dat ik vandaag met jullie deel. Ook de maand april is echt omgevlogen. Ik blijf het zeggen, maar het voelt ook echt zo. Dus is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand neer zette. Deze maand spaarde ik in totaal maar 975 euro. Een stuk minder dan normaal, maar dat komt omdat ik wat geplande aankopen deed. Hierdoor spaarde ik minder geld.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Deze staat tijdelijk even stil. Daarom spaarde ik hiervoor deze keer geen geld. Vanaf januari 2022 zal ik daar weer mee starten.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand ook geen geld, ook dat staat tijdelijk even stil. In januari 2022 ga ik weer maandelijks beleggen, is nu de planning.

Verder zette ik nog 250 euro weg om te investeren. Want ik moest dit bedrag nog terugzetten van het laatste project waarin ik investeerde en die ik al vooruit betaald had. Vanaf nu staat ook dit even compleet stil en zal ik tijdelijk niet in nieuwe projecten investeren.

Sinds begin dit jaar is er een nieuwe spaarrekening bij gekomen namelijk  de ‘Aankopen’ spaarrekening, hierop ga ik sparen voor diverse aankopen. Zoals bijvoorbeeld een tweede boxspring voor in de logeerkamer. Hier zal ik soms zelf slapen en een goed bed is van belang voor mijn rug. Ook spaar ik op deze rekening voor; Een nieuwe laptop, nieuwe telefoon én een extra/ nieuwe kast. Deze spullen hoeven niet allemaal dit jaar gekocht te worden, maar ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen. Daarom reserveer ik hier maandelijks 150 euro voor. Behalve deze maand. Ook dit stopt tijdelijk eventjes. Maar deze maand had ik nog wel een AH zegelboekje vol, waardoor ik voor dit doel toch 50 euro op deze rekening zette.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 100 euro per maand op deze spaarrekening.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een stuk verder aan. Daar zette ik eenmalig een groot bedrag voor weg, namelijk 380 euro. Vanaf volgende maand gaat het maandbedrag tijdelijk omlaag naar 10 euro.

Vanaf dit jaar spaar ik ook weer maandelijks voor de verbouwing. Deze maand was dat 195 euro. Ook dit bedrag kan elke maand weer verschillen, want mijn inkomsten verschillen ook elke maand.

Tot slot zette ik ook een heel klein bedrag weg om uiteindelijk weer extra mee te gaan aflossen. Dit doe ik door bedragen af te ronden. Deze maand was het daarom in totaal maar 0,53 euro. Dit zullen pas weer grotere bedragen gaan worden als de verbouwing afgerond is.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in April? En voor welk doel was dat?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een van mijn links, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Spaarplan hoe gaat het nu April 2021