Spaarplan hoe gaat het nu April 2022

Spaarplan hoe gaat het nu April 2022

24 april 2022 0 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu April 2022 is het artikel dat ik vandaag met jullie deel. Ik deel deze maand wederom met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan hoe gaat het nu April 2022

Spaarplan hoe gaat het nu April 2022

Vandaag lezen jullie mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu April 2022. Hoeveel spaarde ik, en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. April is alweer bijna voorbij. Dus inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 1131,- euro. Een heel lekker bedrag weer als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Vandaag mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 120 euro. Deze heeft een tijdje stil gestaan, maar sinds januari spaar ik hier weer voor. En dat voelt goed!

Voor beleggen reserveerde ik ook deze maand geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier tijdelijk helemaal mee gestopt ben.

Voor de aankopen rekening spaarde ik deze maand 90 euro. Sommige spullen gaan dit jaar gekocht worden, andere spullen nog niet. Ik wil stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen. Binnenkort moet ik van deze spaarrekening mijn nieuwe kasten betalen, dus dan zal deze flink gaan slinken.

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Dat is deze keer nog 10 euro per maand. Ik spaar nu rustig verder, want een mooi begin is het halve werk, maar dit bedrag is nog niet het einddoel. Vanaf volgende maand gaat mijn maandbedrag omhoog.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 180 euro per maand op deze spaarrekening. Ook deze maand zette ik dat bedrag weer netjes op de spaarrekening. Want onderhoud van je auto pauzeer je ook niet.

Wisselend

Daarnaast zette ik ook alvast 70 euro op de Uitjes spaarrekening. Vanaf nu spaar ik hier maandelijks  70 euro voor.

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier 80 euro voor. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen.

300 euro voor kleding, dit wil ik gebruiken om op Texel te kijken voor benodigde nieuwe kleding. En eventueel nog elders als er na de vakantie nog geld over is.

180 euro voor schoenen. Hier heb ik al 1 paar wandelschoenen van gekocht, momenteel is er nog 20 euro van dit bedrag over, dus daar wil ik nog 130 euro bij sparen, zodat ik 150 euro heb voor een paar enkellaarsjes die ik dan dit najaar kan kopen. Tenzij ik die nu al tegen kom, maar dat verwacht ik niet, aangezien het buiten het seizoen is.

Tot slot reserveerde ik ook 101 euro voor belasting. Want binnenkort moet ik in totaal 196 euro betalen aan de belastingdienst, dus dit is alvast een mooi begin. Waarschijnlijk zet ik hier nog eenmalig een groot bedrag bij en daarna spaar ik een vast bedrag per maand. Dit is dan een reservering voor hetgeen ik volgend jaar moet gaan betalen.

Ik ga nu de laatste week in van mijn contract bij de post, dus ik ben nu bezig eerst het een en ander voor mezelf goed regelen, zodat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. Ik ben nu eerst bezig met mijn spaarlijstje (kleine spaardoelen) af te werken. En dat is inmiddels bijna voltooid. Volgende maand kan ik daar als het goed is alle doelen van afronden.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in April? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu April 2022