Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2019

1 september 2019 2 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2019. Ook deze maand kunnen jullie weer gezellig mee kijken met hoe het mij verging met mijn spaarplannen. Er kwam weer een mooi bedrag bij! Ik vulde deze maand vooral mijn bufferrekening weer even goed aan. Maar daarnaast had ik ook een ander hoofddoel!

Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2019

Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2019. Ook nu deel ik weer de vorderingen met jullie van mijn spaarplan. Hoeveel heb ik deze maand kunnen sparen? Je leest het vandaag! Ik had natuurlijk diverse doelen. Deze maand wilde ik vooral mijn bufferrekening weer even flink aanvullen. Dus dat was mijn hoofddoel. Maar daarnaast had ik ook een tweede hoofddoel!

Leestip: Zo verging het mij in juli!

Deze maand heb ik weer voor diverse dingen gespaard.

Om te beginnen weer 20 euro voor Gran Canaria 2020. In totaal staat er nu dus 380 euro op deze spaarrekening. Zo zachtjes aan groeit het bedrag mooi verder. En langzaam aan kom ik eindelijk in de buurt van de 400 euro.

Dan mijn bufferrekening. Vorige maand had ik deze rekening flink geplunderd, er stond nog maar 135,76 euro op. Daarom vulde ik hem deze maand weer even redelijk goed aan. Ik zette er in totaal 399,24 euro bij. Hierdoor staat mijn bufferrekening nu op een bedrag van 535 euro! Ik haalde dus de 500 euro wat ik graag minimaal wilde bereiken. En zelfs nog iets meer.

Daarnaast ontving ik diverse uitbetalingen van kliksites, daarvan zette ik 10 euro weg voor mijn spaardoel wat even tussendoor is komen kijken. Namelijk investeren in een tweede crowdfunding project. Hiermee was ik ook steeds maar aan het wachten, maar dan is er altijd wel weer een reden om het uit te stellen, dus nu gooide ik dit doel even tussendoor.

Leestip: Zo zorg ik maandelijks voor extra inkomsten!

Ik wil ervoor zorgen dat ik zoveel mogelijk inkomsten blijf krijgen mocht mijn baan komen te vervallen. Niemand weet wanneer dat precies gaat zijn, alleen dat het eraan komt, want onze locatie gaat sluiten zodra er plek is op een andere locatie. Daarnaast zette ik dus 490 euro van mijn salaris weg. Dat maakt in totaal een bedrag van 500 euro voor een 2e project. Die komt vanzelf wel weer op mijn pad.

Als 2e verrassing begon ik met beleggen! Ik deed maar 1 aankoop, want ja ik had de rekening geopend en ik dacht; ok dan ook maar gelijk beginnen! Ik haalde 1 euro van mijn betaalrekening omdat ik mezelf moest verifiëren dat mijn identiteit klopte. En daarnaast haalde ik 75 euro van de kleding rekening om mijn eerste aankoop te doen. Ik koop voorlopig toch geen kleding. Dus dat kon wel.

Tot slot de huis spaarrekening. Daar zette ik maar 27,50 euro op, wat er inmiddels ook alweer vanaf is, want het zijkantje (en de extra plank) voor mijn keuken waren binnen. Het zijkantje was natuurlijk gratis, maar de plank kostte 38 euro (idioot duur voor een plank! Maar ok). Ik legde dus zelf nog wat geld bij, wat op mijn betaalrekening stond. En dus is deze huis spaarrekening ook direct weer leeg. Klusgeld is er overigens nog wel gewoon. Het geld wat er nog is, staat op mijn moeders rekening.

Leestip: Begonnen met beleggen!

Over deze afgelopen maand ben ik zeker tevreden. Ik vulde mijn bufferrekening weer een stuk bij. En behaalde diverse tussendoor doelen! Op naar volgende maand! Dan wordt het hoog tijd om mijn bufferrekening weer verder aan te vullen, want dit bedrag vind ik nog steeds te laag. Volgende maand ga ik voor de 1000 euro. Ook begin ik dan met sparen voor mijn 2e nieuwe kast.

Hoe verging het jullie afgelopen maand met sparen? Hebben jullie dit jaar ook al wat (kleine) doelen behaald?