Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2020

23 augustus 2020 2 Door Marìs

Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2020. Deze maand deel ik natuurlijk weer hoe het met mijn spaarplannen gaat. De bedragen die op dit moment op mijn spaarrekeningen staan.

Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2020

Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2020. Toen ik in mei een auto kocht, veranderde mijn spaarplan ineens compleet. Ik was zo lekker bezig, maar toen moest die auto betaald worden, dus ben ik weer opnieuw begonnen! Deze maand betaalde ik het derde deel (van de 4) terug aan mijn moeder die ik leende om de auto te kopen. Nog 1 maand te gaan en dan heeft zij al haar geld terug. Daarna kan ik weer mijn eigen spaarrekeningen gaan aanvullen. Daar heb ik nu alweer onwijs veel zin in!

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Daar kwam deze maand weer 100 euro bij. Mijn standaard maandbedrag. Dit blijf ik gewoon maandelijks doen. Voor mij behoort dit inmiddels tot mijn vaste ‘lasten’.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 80 euro, weer een klein beetje meer dan vorige maand. Ook beleggen reken ik inmiddels tot mijn vaste lasten, wel met op dit moment een nu nog wisselend bedrag. Dit omdat ik minimaal 1 aandeel wil kunnen kopen per maand. Deze keer kocht ik voor het eerst een andere ETF. Het was Ishares (dividend etf). Deze kocht ik 5x in, want de inkoopprijs lag rond de 16 euro.

Ook zette ik weer 100 euro weg om te investeren. Ook dit bedrag is een van de bedragen die ik inmiddels tot mijn vaste lasten reken. Dit bedrag is maandelijks een vast bedrag.

Wisselend

Deze maand betaalde ik dus voor de derde keer een bedrag terug aan mijn moeder wat ik in mei leende om mijn eerste auto te kunnen kopen. Deze maand betaalde ik 700 euro terug. Dat begint alweer ergens op de lijken! Ik ben nu gewoon ver over de helft met terugbetalen, bijna klaar zelfs en dat voelt wel heel erg fijn. Hoe eerder ik hier vanaf ben hoe beter! Ik verheug mij daarom nu al enorm op volgende maand!

Ook zette ik een bedrag terug van 50 euro op de spaarrekening waar ik onder anderen geld heb staan voor de tandarts. Dit omdat ik een controle gehad heb en in juli terug moest om een lekkende vulling te laten repareren. Ook heb ik foto’s laten maken, omdat dat weer moest gebeuren, dus de rekening zal best aan de ‘hoge’ kant zijn. Daarom zette ik dus deze maand mooi alvast voor de tweede keer 50 euro weg. Inmiddels is deze rekening betaald!

En dat was het alweer voor deze maand! Ik deed deze maand vooral mijn best om mijn moeder zoveel mogelijk terug te betalen, want volgende maand zal qua salaris waarschijnlijk de slechtste maand van het jaar worden. Dus moest ik nu zoveel mogelijk terugbetalen om volgende maand in zijn geheel het restant te kunnen betalen. Daarom maakte ik deze maand nét iets andere keuzes. (voor als je iets mist in het rijtje).

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in augustus? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Augustus 2020