Spaarplan hoe gaat het nu December 2020

Spaarplan hoe gaat het nu December 2020

24 december 2020 4 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie; Spaarplan hoe gaat het nu December 2020. Het jaar is alweer bijna voorbij, daarom deel ik met jullie hoe het nu aan het eind van het jaar gaat met mijn spaarplan.

Spaarplan hoe gaat het nu December 2020

Spaarplan hoe gaat het nu December 2020

Het is weer de tijd van de maand om; Spaarplan hoe gaat het nu December 2020 met jullie te delen. Want inmiddels is het salaris alweer gestort. Toen ik in mei een auto kocht vanwege corona, veranderde mijn spaarplan ineens compleet. Ik was zo lekker bezig, maar toen moest die auto betaald worden, dus ben ik weer opnieuw begonnen! Deze maand vulde ik mijn bufferrekening weer aan met het laatste grote bedrag. Deze is nu weer op zijn oude bedrag! Ook vulde ik de ‘diversen’ spaarrekening aan met in 1x het bedrag wat erop stond voordat ik mijn auto kocht.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Daar kwam deze maand weer 125 euro bij. Mijn standaard maandbedrag, want ik heb het tijdelijk opgehoogd. Voor mij behoort dit inmiddels tot mijn vaste ‘lasten’. Vanaf volgende maand zakt dit bedrag weer iets naar 100 euro per maand.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 100 euro. Ook beleggen reken ik inmiddels tot mijn vaste lasten, op dit moment is dit 100 euro per maand.

Ook zette ik 250 euro weg om te investeren. Ook dit bedrag is een van de bedragen die ik inmiddels tot mijn vaste lasten reken. Dit bedrag is maandelijks een vast bedrag. Behalve deze maand. Vanaf volgende maand heb ik een nieuw vast maandbedrag en dat zal 200 euro per maand worden.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer goed aan. Hier kon ik 175 euro op zetten. Inmiddels staat er nu weer 1000 euro op mijn bufferrekening. Het bedrag wat er ook bijna op stond voordat ik mijn auto kocht. Vanaf volgende maand wordt dit weer een vast bedrag per maand, maar wel heel erg laag, omdat andere doelen een hogere prioriteit hebben.

Daarnaast vulde ik ook mijn ‘diversen’ spaarrekening aan met in 1 klap een groot bedrag van 440 euro. Dit was wederom een bedrag wat er op deze rekening stond voordat ik mijn auto kocht. Ik betaal hier onder anderen altijd de tandarts van.

Tot slot zette ik ook alvast een heel klein bedrag weg voor een voor mij heel belangrijk doel, wat voor nu nog eventjes ‘doel 2021’ heet. Deze maand zette ik hier alvast 45 euro voor weg. Een klein begin, want ik heb hiervoor dik 900 euro nodig, in eerste instantie. Later volgt er nog een kleiner bedrag wat hiervoor nodig is, maar dat moment kan ik zelf bepalen.

Volgend jaar

En dat was het alweer voor deze maand! Ik deed deze maand vooral mijn best om mijn bufferrekening te vullen, én de diversen rekening. Want vanaf volgende maand begin ik min of meer met een schone lei en veel nieuwe spaardoelen, omdat het nieuwe jaar start. Ik heb er weer onwijs veel zin in om aan de gang te gaan met alle nieuwe spaardoelen en hoop met mijn bloginkomsten vooral ‘doel 2021’ zo snel mogelijk te bereiken. Ik zal mijn doel in januari al starten, omdat het een paar maanden nodig heeft om afgerond te worden. Momenteel kan ik nog niet duidelijker zijn, maar dit volgt begin volgend jaar. Dan zal ik er een uitgebreid artikel aan besteden.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in december? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu December 2020