Spaarplan hoe gaat het nu December 2021

Spaarplan hoe gaat het nu December 2021

24 december 2021 0 Door Marìs

Vandaag deel ik mijn artikel met jullie; Spaarplan hoe gaat het nu December 2021. In dit artikel deel ik met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan hoe gaat het nu December 2021

Spaarplan hoe gaat het nu December 2021

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu December 2021. Hoeveel spaarde ik en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. November is alweer bijna voorbij. Dus inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 921,05 euro.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Deze staat tijdelijk even stil. Daarom spaarde ik hiervoor deze keer geen geld. Vanaf een nader te bepalen maand in 2022 zal ik daar weer mee starten.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand ook geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier tijdelijk helemaal mee gestopt ben.

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier 190 euro voor. Nog niet zo heel veel dus. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen.

Deze spullen hoeven niet allemaal dit jaar gekocht te worden, maar ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 150 euro per maand op deze spaarrekening. Ook deze maand zette ik dat bedrag weer netjes op de spaarrekening. Want onderhoud van je auto pauzeer je ook niet.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel klein beetje aan. Dat is voorlopig 10 euro per maand. Deze maand kwam ik precies op 2000 euro uit. Een mooi rond getal en ook is dit de eerste keer dat ik zoveel geld op mijn buffer spaarrekening heb staan.

Eenmalig zette ik deze maand 550 euro op de vakantie spaarrekening. Dit is voor mijn vakantie naar Texel, komend voorjaar. Ik heb hier nu al onwijs veel zin in!

Daarnaast zette ik ook alvast 20 euro op de Uitjes spaarrekening, ik wil hier alvast een mooi startbedrag op hebben staan voor als we straks weer alles mogen. Dus dit behoort bij mijn lijstje met kleine doelen die ik eerst wil behalen voordat mijn contract afloopt.

Deze maand spaarde ik niks voor de verbouwing. Dat pak ik pas weer op als mijn lijstje met kleinere doelen afgerond is. Want al die doelen wil ik persé behalen voordat mijn contract bij de post afgelopen is. Dus dan moet je keuzes maken.

Ook zette ik 0,05 cent weg voor extra aflossen, het doel wat soms even weg is en waar soms weer wat bij komt, maar nooit heel veel, omdat ik nog teveel andere doelen heb, maar waar ik toch alvast een kleine start mee wil maken.

Tot slot zette ik deze maand 1 euro weg voor cursussen. Momenteel doe ik dit met kleine bedragen, omdat andere doelen voorrang hebben. Later zal ik grotere bedragen op deze rekening gaan zetten.

Vanaf heden gooi ik mijn spaardoelen weer (even) om. Ik ga nu de laatste maanden in van mijn contract bij de post, dus wil ik nu eerst het een en ander voor mezelf goed regelen, zodat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. Ik ga dus vanaf nu mijn spaarlijstje eerst afwerken.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in November? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu December 2021