Spaarplan hoe gaat het nu December 2022

Spaarplan hoe gaat het nu December 2022

2 januari 2023 0 Door Marìs

Op dit moment lees je; Spaarplan hoe gaat het nu December 2022. Ik deel deze maand wederom met jullie hoeveel ik spaarde en reserveerde en voor welke doelen ik dat deed.

Spaarplan hoe gaat het nu December 2022

Spaarplan hoe gaat het nu December 2022

Je leest nu; Spaarplan hoe gaat het nu December 2022. Hoeveel spaarde ik, en voor welke doelen? Dat lees je uitgebreid in dit artikel. Inmiddels is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand heb gelaten. Deze maand spaarde ik in totaal 625,- euro. Een prima bedrag als je het mij vraagt.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Vandaag mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie (naar buitenlandse vriendinnen) spaarrekening. Hiervoor spaarde ik 130 euro. Vanaf volgend jaar ga ik wat meer per maand hiervoor sparen. En dat voelt goed!

Voor beleggen reserveerde ik ook deze maand geen geld. Wanneer ik weer maandelijks ga beleggen weet ik nu nog even niet, omdat ik hier een tijdje terug tijdelijk helemaal mee gestopt ben. Ik denk dat ik pas in 2024 weer ga beginnen hiermee. Maar je weet nooit, als het eerder lukt, doe ik het eerder, maar eerst moet de buffer weer vol!

Verder vulde ik ook de bufferrekening weer een heel stuk aan, want ik heb een flink bedrag van mezelf geleend wat ik terug wil zetten. Dat is deze keer 165 euro. Dit doel heeft nu prioriteit. Inmiddels heb ik ook meteen dit geld alweer gebruikt om de notaris te betalen. Dit was lang niet genoeg, dus haalde ik de rest van de auto spaarrekening af. Dat moet ik dus eerst gaan terugzetten volgend jaar, voordat ik mijn buffer weer ga vullen.

Dan de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Ik spaarde 200 euro deze maand. Dat zette ik weer netjes op de spaarrekening. Op deze rekening staat nu 3000 euro (als ik het geleende geld teruggezet heb) en omdat ik gehoord heb dat mijn auto nog járen lang mee kan, pauzeer ik deze spaarrekening aankomend jaar heel even, zodat ik mijn buffer sneller kan vullen. Zo bereik ik dat doel een stuk sneller en kan ik mij weer focussen op andere doelen.

Daarnaast zette ik ook alvast 80 euro op de Uitjes spaarrekening. Sinds een tijdje spaar ik hier maandelijks 80 euro voor. Ook aankomend jaar zullen wij regelmatig uitjes blijven ondernemen, want daar schrijf ik over op mijn andere blog.

Tot slot de Belasting reservering. Hier reserveerde ik 30 euro voor. Sinds een tijdje zet ik hier een vast maandbedrag voor weg, namelijk 30 euro. Zo heb ik alvast een leuk bedrag staan voor wanneer ik een volgende keer weer moet betalen.

Wisselend

Maandelijks investeren heb ik nu weer opgepakt, deze maand reserveerde ik hier geen geld voor. Voorlopig zal dit geen vast maandbedrag zijn, maar steeds wisselen. Omdat het deze maand even niet uit kwam, spaarde ik hier even geen geld voor. Hopelijk vanaf volgende maand wel weer, maar dat ligt eraan hoeveel geld er binnen komt, want de buffer gaat voor!

Dan een op dit moment (voor jullie) nieuwe spaarrekening, namelijk de Huis overkopen spaarrekening. Als ik boodschappengeld overhield stortte ik dat weer terug op mijn rekening en zette ik dat op deze spaarrekening, wat meestal neer kwam op 20 euro per maand. Daarom pin ik nu gewoon standaard 20 euro minder en gaat dat bedrag nu per direct naar deze spaarrekening. Het is natuurlijk niet veel, maar alle beetjes helpen! En daarbij is het fijn om een goed begin gemaakt te hebben, wanneer ik echt grotere bedragen voor deze spaarrekening kan gaan sparen! Want ik vind het altijd lekker om niet op 0 te hoeven beginnen.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in December? En voor welk doel was dat?