Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2021

25 februari 2021 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2021. In dit artikel vertel ik jullie waar ik mijn spaargeld neerzette.

Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2021

Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2021

Vandaag deel ik met jullie een artikel over sparen; Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2021. Februari is echt omgevlogen en dus is het alweer tijd om met jullie te delen waar ik mijn spaargeld deze maand neer zette. Deze maand spaarde ik in totaal maar liefst 1125 euro.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Bij deze mijn overzicht van hoe ik er nu voor sta. Om te beginnen mijn vakantie naar buitenlandse vriendinnen spaarrekening. Daar kwam deze maand weer 100 euro bij. Voor mij behoort dit inmiddels tot mijn vaste ‘lasten’. Maar officieel is het gespaard geld, dus daarom blijf ik dit maandelijks delen. Soms verander ik nog wel eens van maandbedrag.

Voor beleggen reserveerde ik deze maand 100 euro. Ook beleggen reken ik inmiddels tot mijn vaste lasten, op dit moment is dit 100 euro per maand.

Verder zette ik 250 euro weg om te investeren. Ook dit bedrag is een van de bedragen die ik inmiddels tot mijn vaste lasten reken. Dit bedrag is maandelijks een vast bedrag, wat in de toekomst wellicht nog opgehoogd gaat worden. Maar voor nu is het goed zo.

Sinds dit jaar is er een nieuwe spaarrekening bij gekomen namelijk  de ‘Aankopen’ spaarrekening, hierop ga ik sparen voor diverse aankopen. Zoals bijvoorbeeld een tweede boxspring voor in de logeerkamer. Hier zal ik soms zelf slapen en een goed bed is van belang voor mijn rug. Ook spaar ik op deze rekening voor; Een nieuwe laptop, nieuwe telefoon én een extra/ nieuwe kast. Deze spullen hoeven niet allemaal dit jaar gekocht te worden, maar ik wil wel stukje bij beetje alvast hiervoor sparen, omdat deze kosten er gewoon allemaal aan zitten te komen. Daarom reserveer ik hier maandelijks 150 euro voor.

Tot slot de Auto spaarrekening. Hierop spaar ik voor onderhoud, tanken en ook voor als mijn auto te zijner tijd vervangen moet worden. Momenteel spaar ik 100 euro per maand op deze spaarrekening.

Wisselend

Verder vulde ik ook de bufferrekening een klein beetje aan. Hier zette ik 10 euro op. Vanaf volgende maand zal dit bedrag weer een stuk omhoog gaan!

Vanaf dit jaar ga ik ook weer maandelijks sparen voor de verbouwing. Deze maand was dat 280 euro. Ook dit bedrag kan elke maand weer verschillen. Mijn minimum is 250 euro per maand wat ik hiervoor weg wil zetten.

Tot slot zette ik ook het laatste bedrag weg voor een voor mij heel belangrijk doel, namelijk mijn achternaamwijziging. Deze maand zette ik hier 135 euro voor weg.
Ook deel 2 van dit doel, diploma’s vervangen, is nu behaald. Volgende maand wordt het geld verdeeld over andere doelen.

Leestip: Duurder geeft een groter geluksgevoel?

Hoeveel geld spaarde jij in Februari? En voor welk doel was dat?

Spaarplan hoe gaat het nu Februari 2021